Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка1.doc
Скачиваний:
226
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
739.33 Кб
Скачать

2.3 Планування робот з ремонту і технічного обслуговування озброєння

2.3.1 Порядок планування робіт і їхній обсяг по технічному обслуговуванню і ремонту озброєння в мирний час

Ремонт і технічне обслуговування озброєння в частинах і з'єднаннях планується відповідно до вказівок "посібника з експлуатації РАО, частина I, Москва – 89р."

Усі заходи щодо підтримки озброєння в постійній бойовій готовності повинні бути ретельно розроблені, ув'язані з усіма заходами частини (з'єднання) і включені в план бойової підготовки на весь навчальний рік. Планування робіт з ремонту і технічного обслуговування озброєння в ремонтних органах частин і з'єднань виробляється відповідно до вимог керівних документів служби озброєння МО України.

Робота з ремонту технічного обслуговування озброєння в ремонтних органах частин і з'єднань у мирний час планується, як правило, на місяць. (необхідно пояснити, що мається на увазі під ремонтним органом частини і з'єднання в одному випадку взвод по ремонті РАО в іншому – рота по ремонті РАО)

Щомісяця, командири підрозділів ремонтного органа (командири рот в ОРВБ і командири взводів у ремонтній роті) робить розрахунок фонду робочого часу своїх підрозділів на майбутній місяць і представляють його командиру ремонтного органа (командиру ремонтної роти або командиру ОРВБ) на твердження. Разом з цими розрахунками командири підрозділів подають дані про перехідний залишок робіт з ремонту і технічного обслуговування озброєння у своїх підрозділах (тобто кількість озброєння, вид робіт і обсяг робіт у чіл/година, що по яким те причинах не були виконані в поточному місяці).

Командир (начальник) ремонтного органа частини (з'єднання) затверджує представлений розрахунок у фонди робочого часу разом з даними про перехідний залишок робіт за сімох днів до початку нового місяця всі ці дані представляють начальнику служби РАО частини (з'єднання).

Начальник служби РАО військової частини (з'єднання), одержавши фонд (дійсний) робітника часу свого ремонтного підрозділу (взвод по ремонті озброєння або рота по ремонті озброєння і на підставі даних аналізу якісного стану озброєння військової частини і річного плану експлуатації і ремонту РАО, складає план-завдання на ремонт і технічне обслуговування озброєння на наступний місяць.

План-завдання на ремонт і тех. обслуговування озброєння затверджується ЗКВ частини (з'єднання) і повертається в службу РАО частини. Начальник служби знімає копію з затвердженого плану-завдання і за 3-5 днів до початку місяця направляє її командиру (начальнику) ремонтного органа військової частини (з'єднання), що доводить зміст документа до підлеглих (командира взводу по ремонті озброєння або командира роти в ОРВБ).

На підставі вищевказаного документа (тобто затвердженого плану-завдання) командир ремонтного органа зі своїми підлеглими розробляє план-графіка виконання робіт з ремонту і технічного обслуговування на наступний місяць. І після твердження плану-графіка ЗКВ частини (з'єднання) є підставою для практичного виконання запланованих робіт з ремонту і ТЕ озброєння в рем. органі на наступний місяць.

Отже, підіб'ємо підсумок із усього вищесказаного: що ж є підставою для складання план завдання ремонтними органами на ремонт і тех. обслуговування озброєння:

  1. указівки командира військової частини (з'єднання); його заступника по озброєнню або начальника служби РАО вищестоящої служби;

  2. роботи з ремонту і ТЕ озброєння ремонтного органа частини (з'єднання), передбачені річним планом експлуатації ремонту РАО;

  3. заявки начальника служби РАО частин на ремонт і технічне обслуговування озброєння в ремонтному органі з'єднання (стосовно для ОРВБ);

  4. дані про якісний стан озброєння;

  5. дані про перехідний залишок робіт з ремонту і тех. обслуговування озброєння в ремонтному органі;

  6. діюча в ремонтному органі норми часу на ремонт і технічне обслуговування озброєнь;

  7. дійсний фонд робочого часу підрозділів по ремонті озброєння.

У план завдання по ремонті і ТЕ озброєння включає також і інші роботи, спрямовані на зміст і заощадження озброєння, а також частини арт. майстрів в обслуговуванні стрілянин, надання допомоги підрозділів у проведенні ПХД. І при наявності часу планується ремонт і виготовлення устаткування, інвентарю, інструмента, пристосувань, навчального майна в інтересах рем. органа частини (з'єднання).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]