Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УЕР 4-й курс методичка_сортувальна станція.DOC
Скачиваний:
53
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.68 Mб
Скачать

2 Структура управління станцією. Оперативне планування поїзної та вантажної роботи станції. Визначення розрахункових обсягів роботи станції

2.1 Структура управління станцією

У проекті необхідно розробити структуру управління станцією та навести посадові обов’язки керівників станції (начальника станції, його заступників, головного інженера, начальника станційного технологічного центру по обробці поїзної інформації і перевізних документів, станційного та маневрових диспетчерів, чергових по станції та по гірці). У пояснювальній записці необхідно навести схему оперативного управління станцією, на яких показати робітників усіх підрозділів станції та їх підпорядкованість. На ній показуються маневровий диспетчер, чергові по станції (ДСП), чергові по паркам (ДСПП), станційний технологічний центр (СТЦ), черговий по гірці (ДСПГ), пункт технічного обслуговування поїздів (ПТО), пункт комерційного обслуговування поїздів (ПКО), оператори при чергових по станції та гірці, регулювальники, складацькі та маневрові бригади.

2.2 Оперативне планування поїзної та вантажної роботи станції

У даному підрозділі наводиться порядок оперативного планування роботи станції на добу, зміну та по 4…6 годинних періодах. Вказуються види інформації про підхід поїздів та її зміст. При розробці цього розділу необхідно керуватися типовим технологічним процесом роботи сортувальної станції [3].

2.3 Визначення розрахункових обсягів роботи станції

У даному підрозділі описуються поїздо- та вагонопотоки станції та розробляються маршрутні схеми пропуску через станцію вагонопотоків різних категорій (транзитних без переробки, транзитних з переробкою, місцевих). Вони відображаються на схемі у «рибках» (див. рис. 2.1).

Рисунок 2.1 Маршрутні схеми пропуску через станцію вагонопотоків: а) транзитних без переробки; б) транзитних з переробкою; в) місцевих.

Визначення кількості поїздів, що прибувають у розформування та транзитних здійснюється на підставі розкладів прибуття на станцію непарних та парних вантажних поїздів (див. додаток 1 та 2 до завдання). В цих розкладах для транзитних поїздів задано напрям їх відправлення, а для поїздів, що надходять у переробку наводиться розклад їх составів за призначеннями плану формування поїздів. На основі даної інформації розробляється табл. 2.1. В результаті розрахунку встановлюється кількість поїздів, що надходить у розформування та кількість транзитних поїздів, що надходить у приймально-відправні парки –.

Таблиця 2.1

Транзитні поїздопотоки та поїздопотоки у розформування станції н

На

З

Д

І

Є

Р

Всього транзитних

Сортувальна станція Н

Разом

Д

І

Є

Р

Разом

Визначення обсягів місцевих вагонопотоків здійснюється у табл. 2.2. При цьому, розміри навантаження по вантажним пунктам nмн,івказані у завданні на курсовий проект (див. додаток 6 завдання). Розміри вивантаження nмв,івстановлюються за даними розкладів составів поїздів, що прибувають у розформування. По кожному вантажному пункту встановлюється баланс порожніх вагонів

.

Призначення відправлення місцевих вагонів встановлюються згідно з додатком 6 до завдання. При цьому навантажені вагони та порожні записуються через дріб: навантажені у чисельнику, порожні – у знаменнику.

Таблиця 2.2