Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Терапія 1.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
13.07.2019
Размер:
545.28 Кб
Скачать
  1. Ви фельдшер швидкої допомоги. Вас викликали до чоловіка Р., 44 років, у котрого вночі виник біль в надчеревній ділянці, нудота, блювання. В анамнезі: звечора вживав алкогольні напої, тому вважає, що отруївся, промив шлунок, але біль посилився. Хворіє на хронічний бронхіт, стенокардію, палить, систематично вживає алкоголь. ЕКГ – патологічний зубець Q, зубець T –негативний. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Інфаркт міокарда, абдомінальний варіант

    2. Гострий гастрит

    3. Виразкова хвороба

    4. Прогресивна стенокардія

    5. Інфаркт міокарда, ангінозний варіант

  1. Ви фельдшер швидкої допомоги. Вас викликали до чоловіка К., 42 років, у якого через 30 хв. після вживання жирної їжі виник інтенсивний біль у верхній половині живота, з’явилися кашоподібні випорожнення неприємного запаху. Подібні симптоми виникають протягом 5 років і пов’язані із вживанням жирної та смаженої їжі. Об’єктивно: сидить у ліжку із зігнутими колінами, притиснутими до живота. Склери жовтяничні, шкіра суха, болюча точка Дежардена. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Хронічний панкреатит

    2. Хронічний гастрит

    3. Жовчнокам’яна хвороба

    4. Хронічний гепатит

    5. Цироз печінки

  1. Ви фельдшер ФАПу. До Вас звернувся чоловік Ф., років, що скаржиться на біль в надчеревній ділянці, що виникає через 2 години після вживання їжі, нічний біль, блювання на висоті болю, після якого настає полегшення. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Виразкова хвороба 12-ти палої кишки

    2. Хронічний панкреатит

    3. Хронічний холецистит

    4. Хронічний гастрит

    5. Виразкова хвороба шлунка

  1. Ви фельдшер ФАПу. До Вас звернувся чоловік П., років, що скаржиться на постійний біль в надчеревній ділянці, втрату апетиту, відразу до м’яса, схуднення, загальну слабкість. Об’єктивно: шкіра землистого кольору, у лівій надключичній впадині пальпується щільний неболючий, розміром із горошину лімфатичний вузол. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Рак шлунка

    2. Хронічний панкреатит

    3. Хронічний холецистит

    4. Хронічний гастрит

    5. Виразкова хвороба шлунка

  1. Ви фельдшер ФАПу. До Вас звернувся чоловік Р., 50 років, що скаржиться на загальну слабкість, безсоння, схуднення, гемороїдальні кровотечі. В анамнезі алкоголізм. Об’єктивно: шкіра жовтянична, на животі голова «Медузи», асцит, набряки на нижніх кінцівках. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Цироз печінки

    2. Хронічний панкреатит

    3. Хронічний холецистит

    4. Хронічний гепатит

    5. Хронічний ентерит

  1. Ви фельдшер ФАПу. До Вас звернувся чоловік Т., 22 років, у якого 2 дні тому виник головний біль, набряк на обличчі, з’явилася сеча кольору «м’ясних помиїв», тупий біль в поперековій ділянці, підвищення температури тіла до 37,6 0С. Об’єктивно: шкіра бліда, набряки на обличчі, Р – 62 уд./хв., ритмічний, напружений, АТ – 170/120 мм.рт.ст. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Гострий гломерулонефрит

    2. Гострий пієлонефрит

    3. Хронічний пієлонефрит

    4. Хронічний гломерулонефрит

    5. Гіпертонічна хвороба

  1. Ви фельдшер швидкої допомоги. Вас викликали до жінки П., 38 років, що скаржиться на остуду, підвищення температури тіла до 39,0 0С , біль у попереку зліва. Хворіє 2день, захворювання пов’язує з переохолодженням. Заг.ан.сечі: сеча каламутна, відносна густина – 1008, білок – 0,3 г/л, лей. – 35-40 в п/з, ер. – 1-2 в п/з, циліндри – гіалінові, бактерії. Поставте найімовірніший діагноз:

    1. Гострий пієлонефрит

    2. Гострий гломерулонефрит

    3. Хронічний пієлонефрит

    4. Хронічний гломерулонефрит

    5. Нирково-кам′яна хвороба