Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
podatkova.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
70.62 Кб
Скачать

8.Обєкт та база оподаткування пдв.

Обєктом оподаткування є операції платників податку з:

1.Постачання товарів,місце постачання яких розташоване на митній території України,у тому числі операції з передачі власності на об’єкт застави позичальнику(кредитору)на товари,що передані на умовах товарного кредиту,а також передачі об’єкта фін.лізингу в користуванню орендарю.

2.Постачання послуг,місце яких розташоване на митній території України .

3.Ввезення товарів на митну територію України в митному режимі імпорту або реімпорту.

4. Ввезення товарів на митну територію України в митному режимі експорту або реекспорту.

5.З метою оподаткування цим податком до експорту також порівнюються поточні товари,які перебувають у вільному обігу на території Укр.до митного режиму магазину без митної торгівлі митного складу або операційної митної зали.

6.З метою оподаткування цим податком до імпорту також прирівнюються постачання товарів з під митного режиму магазину без митної торгівлі,митного складу,або спеціальної митної зони для їх подальшого вільного обігу на територію Укр.

7.Постачання послуг з міжнародних перевезень пасажирів і багажу та вантажу залізничним,автомобільним,морським,річковим та авіаційним транспортом.

До об’єктів оподаткування застосовують 2 ставки:0 і 20 %.

Не є об’єктом оподаткування операції з:

1.Випуску,розміщення та продажу ЦП емітованих суб’єктами підприємництва НБУ Мін.фіном і органом місц.самоврядування.

2.Передача майна у сховище,а також у лізинг крім передачі у фін.лізинг

3.Надання послуг і страхування,спів страх.і перестрах.,а також пов’язаних з такою діяльністю послуг,страхових брокерів та агентів.

4.Надання послуг інкасації,розрах.касового обслуговування за кредит.та депоз.договорами.

5.Виплат у гр..формі зар.плати,а також стипендій,субсидій дотацій за рах бюджетів або пенсійного фонду чи фондів загальнообов’язкового страх.девідендів.

Звільнюються від оподаткування операцій з:

1.Постачання продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят за переліком зазначеним у кабміні.

2.Поставки чи передплати періодичних видань чи книжок,учнівських зошитів,підручників та навчальних посібників укр..виробн.

3.Поставки послуг з виховання та освіти дітей,муз. та худож.школами,школами мистецтв та будинків культури.

4.Послуг дошкільного виховання,початкової і середньої професійно-техн.та вищої освіти,закладами,які мають ліцензії на доставку таких послуг.

5.Продажу товарів спеціально призначення для інвалідів за переліком призначеним Кабміном.

6.Поставки послуг з охорони здоровя та переліком встановленим Кабміном закладами охорони здоровя які мають спец.дозвіл для надання таких послуг.

7.Поставки путівок та санаторно курортне лікування та відпочинок на території Укр.віком до 18 років.

Базою оподаткування з поставки товарів і послуг є договірна або контрактна вартість, визначена за вільними цінами, але не вищими за звичайні ціни з урахуванням загальнодержавних податків і зборів.

9. Податкова накладна.

Платник податку зобов’язаний надати покупцю податкову накладну, яка являється звітним податком і одночасно розрахунковим документом на додану вартість. Податкова накладна складається в момент виникнення податкових зобов’язань у 2 екземплярах, оригінал надається покупцеві, а копія залишається у продавця. Право на обчислення податку та складання податкової накладної, надається виключно особам, зареєстрованим як платник ПДВ. Визначення дати виникнення податкових зобов’язань з поставки товарів, робіт, послуг здійснюється за правилом першої події – це або дата зарахування коштів від покупця на банківський рахунок платника ПДВ, а у разі продажу за готівку – дата їх оприбуткування в касу. А при відсутності такої – дата інкасації готівкових коштів у банківській установі або дата відвантаження товарів, для робіт, послуг – дата оформлення документа, що засвідчує факт виникнення робіт, послуг платником ПДВ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]