Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
podatkova.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
70.62 Кб
Скачать

13. Платники і об’єкти оподаткування ап

Справляння АП В Укр. регулюється декретом Кабміну « Про АП та алкогольні напої та вироби з тютюну», якими визначено, що платниками АП є:

1 Особа, яка виробляє підакцизні товари на митній території Укр.,у т.ч. здавальницької сировини.

2. Особа, суб’єкт господарювання, яка ввозить підакцизні товари ,прод-ю на митну територію У.

3. Фіз. особа, резидент або нерезидент, яка ввозить підакцизні товари на митну територію У. в обсягах , що підлягають оподаткуванню відповідно до митного законодавства.

4. Особа,яка реалізовує підакцизні товари, продукцію визнані безхазяйними, підакцизні товари, за якими не звернувся власник до кінця строку зберігання та підакцизні товари, що за правом успадкування чи на інших законних підставах переходять у власність держави, якщо ці товари підлягають реалізації в установленому законодавством порядку.

5. Особа, яка реалізує або передає у володіння, користування чи розпорядження підакцизні товари, що були ввезені на митну територію У. із звільненням від оподаткування до закінчення строку.

6. Особа, на яку покладається виконання умов щодо цільового використання підакцизних товарів, на які встановлюють ставку податку 0 грн. за 1 л. 100 %-ого спирту , 0 євро за 1000 кг. нафто-продуктів у разі порушення таких умов.

7. Замовники, за дорученням яких виробляються підакцизні товари здавальницької сировини, сплачують податок виробнику.

Обєктами оподаткування є операції з:

Реалізації вироблених в Укр. підакцизних товарів ( продукції).

Реалізації підакцизних товарів з метою власного споживання , промислової переробки , здійснення внеску до стат. капіталу, а також своїм працівникам.

Ввезення підакцизних товарів на митну територію У.

Реалізація конфіскованих підакцизних товарів, визнаних безхаяйними, підакцизних товарів, за якими не звернувся власник до кінця строку зберігання, підак. тов.-ів, що за правом успадкування чи за ін. обставин переходить у власність дерави

Реалізації або передачі у володіння, користування чи розпорядження підакцизних товарів, що були ввезені на митну територію У. із звільненням від оподаткування до кінця строку визначеного законом.

Операції з підакцизними товарами, які не підлягають оподаткуванню:

Вивезення експорту підакцизних товарів, платником податку за межі митної території У.

Ввезення на митну територію У. раніше експортованих підакцизних товарів, в яких виявлені недоліки, що перешкоджають реалізації цих товарів на митній території країни-імпортера для її повернення експортеру.

Операції з підакцизними товарами, які звільняються від оподаткування:

Реалізація легкових автомобілів для інвалідів, в т.ч. Для дітей інвалідів, оплата вартості яких здійснюється за рахунок коштів державних або місцевих бюджетів, коштів фондів загальнообов’язкового держ. страхування, а також легкових автомобілів спец. призначення та для потреб підрозділів центрального органу виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій так у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи, оплата вартості яких здійснюється за рахунок держ. або місськ. бюджетів.

Безоплатної передачі для знищення підакцизних товарів, конфіскованих за рішенням суду та таких, що перейшли у власність держави , внаслідок відмови власника , якщо вони не підлягають реалізації в установленому законодавством порядку.

Ввезенням фіз. особами на митну територію У. підакц. товарів в обсязі, що не перевищують норм безмитного ввезення встановленого законом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]