Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
podatkova.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
70.62 Кб
Скачать

19.Ставки пдфо

Ставка податку становить 15% бази оподаткування щодо документів одержаних(крім виплат визначених у пунктах 167.2-167.4 ціє статті 4 розділу Податкового кодексу),але невиключно у формі заробітної плати ін.заохочувальних та компенсаційних виплат,або ін.виплат та винагород,які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та цивільно-правовими договорами,виграш у державну та недержавну лотерею,виграш гравця виграний від організатора азартної гри.

У разі якщо загальна сума отримана платником податку у звітному податковому місяці перевищує 10-ти кратний розмір,встановлений законом на 1 січня звітного податкового року,ставка податку становить 17% суми перевищеної.

Ставка податку становить 5% без оподаткування нарахована як:

1.% на поточний або депозитний банківський рахунок

2.% на вклад(депозит) члена кредитної спілки у кредитній спілці

3.дохід який виплачується компанією,що управляє активами інституту спільного інвестування на розміщені активи відповідно до закону.

4.дохід з іпотечними ЦП(іпотечними облігаціями та сертифікатами) відповідно до закону.

5.дохід у вигляді % отриманий власником облігації від їх емітента відпов.до закону.

6.дохід у вигляді дивідендів.

Ставка податку становить подвійний розмір щодо доходів нарахованих як виграш чи приз(крім у держ. та недерж.громадські лотереї,та виграшу гравця отриманого від організатора азартної гри) на користь резидентів або нерезидентів.

Ставка податку становить 10%без оподаткування щодо доходів у формі зар.плати шахтарів,працівників які видобувають вугілля,залізну руду,руди кольорових і рідкісних металів,працівників шахто-будівних п-в,які зайняті на підземних роботах,повний робочий день та 50% і більше робочого часу на рік,а також працівників державних воєнізованих,аварійно-рятувальних служб.

20. Податкові соц. Пільги

ПСП застосовуються до доходу, гарантованого на користь платника податку протягом звітного под.місяця як з/п (компенсації, винагороди) якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10-ти гривень.

Звичайна под. соц. пільга з 1 січня 2012 року становить 536,5 грн (50% від прожиткового мінімуму), яка застосовується до доходу будь-якого платника податку, у якого розмір нарахованої місячної ЗП не перевищує 1500 грн.

На 150 % суми заг.пільги мають право такі платники:

а) є одинока матір (батько), вдова (вдівець) або опікун, піклувальник  у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років; б) утримувач дитини-інваліда  у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років; в) особи, віднесені законом до першої або другої категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, включаючи осіб, нагороджених грамотами Президії Верховної Ради УРСР у зв’язку з їх участю в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; г) інваліди I або II групи, у тому числі з дитинства.

На 200% пільгу претендують платники, які є: а) Героєм України, Героєм Радянського Союзу, Героєм Соціалістичної Праці, особою, нагородженою чотирма і більше медалями "За відвагу"; б) учасником бойових дій під час Другої світової війни або особою, яка у той час працювала в тилу, та інвалідом І і ІІ групи, з числа учасників бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни.

В)колишні в’язні концтаборів та інших міст примусового утримання під час 2 св війни або особи які визнані репресованими чи реабілітованими.

У разі якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір; але якщо особа утримує двох і більше дітей до 18-ти років, в т.ч. дитину-інваліда,то на дітей-інвалідів надається пільга в розмірі відсотків від основної пільги і одночасно на інших дітей 100% від основної пільги.

Податкова соціальна пільга не застосовується до доходу: доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої професійної діяльності;

доходів платника податку, інших ніж заробітна плата; заробітної плати, яку особа отримує одночасно з стипендією, грошовим чи майновим забезпеченням учнів, студентів, аспірантів, що виплачуються з бюджету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]