Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
302 ukr 5 socmed IV-V med.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
738.3 Кб
Скачать

На кафедрі соціальної медицини, організації та управління охороною здоров’я

Згідно з Правилами внутрішнього трудового розпорядку ДДМА студент зобов’язаний відвідувати у встановлені терміни всі види занять (лекції, практичні заняття, семінарські заняття, підсумковий модульний контроль), передбачені навчальним планом та програмами, не пропускати заняття без поважних причин, пропущені заняття відпрацьовувати в позанавчальний час після відновлення навчання протягом 2-х тижнів. Студент, який має більше 30 годин пропусків без поважних причин, може бути відрахований з академії за порушення навчальної дисципліни.

Відпрацювання пропущених занять та індивідуальні консультації на кафедрі проводяться по суботах за графіком черговим викладачем та в інші дні тижня за додатковим розкладом.

Студент має право відпрацювати при відповідній підготовці: по суботах – до 8 учбових годин пропуску; в інші дні тижня – до 4 учбових годин пропуску; в додатковий термін - до 8 учбових годин пропуску.

Відпрацювання пропущених лекцій, практичних і семінарських занять по суботах приймаються на підставі попереднього запису студента на відпрацювання в лаборантській кімнаті. В журналі попереднього запису на відпрацювання студент особисто записує дату пропуску, повну назву і номер теми, кількість годин пропущеного заняття. Для прийому відпрацювань за необхідністю можуть додатково залучатися викладачі кафедри. Початок відпрацювання занять з поважних і неповажних причин по суботах о 9.00 годині є обов’язковим для студентів всіх курсів і факультетів.

Відпрацювання приймаються тільки за наявності оригіналу дозволу деканату і ксерокопії, яка завіряється підписом викладача і залишається на кафедрі. В дозволі деканату вказується поважна причина (чергування в гуртожитку, участь у конференції, спортивне змагання, донорство, медичний огляд, хвороба, реєстрація актів громадянського стану, відпустка деканату) або неповажна причина. Облік прийнятих відпрацювань здійснюється у окремих журналах реєстрації відпрацювань з поважних причин і неповажних причин. Відпрацювання зараховується підготовленому студенту при отриманні позитивної оцінки, яка переноситься ведучим викладачем з журналів відпрацювань у „Журнал обліку відвідувань та успішності студентів”.

Відпрацювання пропущених лекцій з поважних причин можуть прийматися після закінчення практичного заняття викладачем, який курує групу, у зручний для нього час шляхом співбесіди по переписаному конспекту лекції з відміткою “конспект" в журналі реєстрації відпрацювань. В лекційному журналі відмітка “нб" обводиться і зверху ставиться “консп", а на полях – підпис викладача.

Відпрацювання пропущених практичних і семінарських занять з поважних причин можуть прийматися після закінчення практичного заняття викладачем, який курує групу, у зручний для нього час шляхом тестового контролю знань, підписання протоколу з виконаною роботою та співбесіди. В журналі реєстрації відпрацювань вказується кількість відпрацьованих учбових годин і оцінка. В журналі викладача “нб" обводиться і зверху ставиться оцінка. В особливих випадках відпрацювання з поважних причин здійснюються у відповідності з рекомендацією декана в аудиторний час.

Відпрацювання пропущених лекцій, практичних і семінарських занять з неповажних причин приймаються тільки по суботах.

Відпрацювання пропущених лекцій з неповажних причин приймається шляхом співбесіди по складеному студентом реферативному огляду літератури за темою пропущеної лекції з відміткою “реферат" в журналі реєстрації відпрацювань. В лекційному журналі “нб" обводиться і зверху ставиться “реф", а на полях – підпис викладача.

Відпрацювання пропущених практичних і семінарських занять з неповажних причин проводяться шляхом тестового контролю знань, оформлення і підписання протоколу з виконаною роботою та співбесіди протягом пропущеного учбового часу (година відпрацювань занять за годину пропуску).

При наявності у студента дозволу до відпрацювання академічної різниці у навчанні, індивідуальної сесії або наявності багатьох пропусків занять запис в журналі відпрацювань може проводитися викладачем після завершення відпрацювань всієї кількості пропущених занять в хронологічному порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]