Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
302 ukr 5 socmed IV-V med.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
738.3 Кб
Скачать

Деяка термінологія ects

Заліковий кредит - одиниця виміру навчального навантаження студента, необхідного для засвоєння навчальної дисципліни, яка відображається у відповідних модулях, змістових модулях, темах. Заліковий кредит (кредит ECTS) визначає трудомісткість навчального матеріалу, включає усі види робіт студента і становить 30 академічних годин.

Модуль – логічно завершена частина освітньо-професійної програми (ОПП) навчальної дисципліни, що реалізується такими видами навчальної роботи: лекції, практичні заняття, позааудиторна самостійна робота студентів, консультації і закінчується підсумковим модульним контролем.

Змістовий модуль – сукупність навчальних елементів, що поєднана за ознакою відповідності певному навчальному об‘єктові та наведена в ОПП фахівців.

Навчальний елемент – мінімальна доза навчальної інформації, що зберігає властивості навчального об‘єкта.

Навчальний об‘єкт - навчальна інформація певного обсягу, що має самостійну логічну структуру та зміст.

Основними учасниками кредитно-модульної системи організація навчального процесу є студент і викладач. З метою осмисленого і погодженого уявлення про навчання на кафедрі викладач: 1) доводить до відома студентів інформацію про технологію навчання; 2) на першому занятті надає старості групи (підгрупи) інформаційний пакет з дисципліни у паперовому або електронному варіанті; 3) чітко додержується стандартів проведення занять і оцінювання поточної успішності; 4) своєчасно і ретельно оформлює обов’язкову навчальну документацію; 5) своєчасно інформує студентів про результати поточних і підсумкових контрольних заходів.

Мета та завдання дисципліни

Підготовка з соціальної медицини та організації охорони здоров’я студентів за спеціальностями: 7.110101 “Лікувальна справа”, 7.110104 “Педіатрія”, 7.110105 “Медико-профілактична справа” напряму підготовки 1101 “Медицина” має однакові кінцеві цілі навчання.

Мета вивчення навчальної дисципліни „Соціальна медицина, організація охорони здоров’я” – у відповідності з освітньо-професійною програмою (ОПП) - оволодіти блоками змістових модулів професійної та практичної підготовки лікаря.

Блоки змістових модулів професійної та практичної підготовки

(шифр за ОКХ і ОПП)

  1. Застосовувати методи визначення та оцінки стану здоров’я населення у взаємозв'язку з чинниками, що на нього впливають (ПП.008).

  2. Розробляти заходи щодо організації діяльності лікаря та закладів охорони здоров’я, використовувати методи аналізу якості надання медичної допомоги (ПП.017).

  3. Трактувати основні принципи управління в охороні здоров’я, використовувати технологію розробки управлінських рішень щодо покращання стану здоров’я населення та якості медичної допомоги (ПП.019).

  4. Трактувати сучасні принципи організації охорони здоров’я (ПП.020).

  5. Аналізувати обсяг і якість первинної, вторинної та третинної медичної допомоги різним контингентам населення (ПП.047).

  6. Демонструвати вміння ведення облікової та звітної документації (ПП.061).

  7. Демонструвати володіння методикою застосування стандартів медичних технологій у практичній діяльності (ПП.062).

  8. Проводити комплексну оцінку стану здоров’я на основі інтегральних показників (ПП.081).

На підставі кінцевих цілей дисципліни до кожного модулю та змістових модулів сформульовані конкретні цілі, що забезпечують досягнення мети вивчення навчальної дисципліни.

Кінцеві цілі дисципліни:

  • інтерпретувати теоретичні основи, сучасні принципи та правові засади охорони здоров’я;

  • визначати та аналізувати основні показники громадського здоров’я у взаємозв’язку з чинниками, що на нього впливають;

  • розробляти заходи щодо покращання здоров’я населення та окремих його контингентів;

  • оцінювати організацію та якість надання різних видів лікувально-профілактичної допомоги та санітарно-епідеміологічного забезпечення благополуччя населення в умовах реформування галузі охорони здоров’я;

  • трактувати поняття про втрату працездатності, її види, порядок організації експертизи непрацездатності;

  • визначати тактику дій медичних працівників щодо конкретних ситуацій експертизи втрати працездатності;

  • трактувати закони та принципи менеджменту;

  • розробляти управлінські рішення, спрямовані на удосконалення діяльності основних закладів охорони здоров’я.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]