Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методика навчання економіки.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1.36 Mб
Скачать

Програма дисципліни

Психологія бізнесу: Вступ

Психологія бізнесу як система дисциплін. Особливості соціально-зорієнтованої ринкової економіки. Зміни ціннісних орієнтацій за нових соціально-економічних умов. Людина у бізнесі. Бізнес для людини.

Міжпредметні зв’язки психології бізнесу: філософія, економічна теорія, економіка підприємства, маркетинг, менеджмент.

Розділ І. «Особистість і бізнес»

Тема 1. Психологія індивідуальності

Багатогранність людської особистості. Психічний світ людини. Мотиваційна сфера особистості. Задатки і навколишній світ. Здібності — досвід. Психологічні портрети індивідуальності. Темперамент і основні риси характеру. Акцентуації характеру. Поведінка і переживання. Життєдіяльність і особистісний розвиток. Установки і стереотипи. Впевненість у собі як основа успіху. Типи людей і бізнес. Гендерний контекст у бізнесі. Жінка і кар’єра. Гроші та особистість.

Тема 2. Ефективне використання часу

Особливості суб’єктивного відчуття часу. Планування і раціональне використання часу. Особистий стиль роботи. Функціональне планування. Організація праці. Пошук шансів. Постановка цілей. Вибір пріоритетів. Цільове планування. Робота з документами. Аутогенний менеджмент. Самоконтроль. Управління стресом.

Розділ II. «Фактори ефективної взаємодії»

Тема 3. Психологія спілкування

Особливості ефективної взаємодії суб’єктів спілкування. Характеристика процесу спілкування. Елементи і фази спілкування. Викривлення інформації у процесі спілкування. Умови ефективної взаємодії. Рівні спілкування. Фактори, що впливають на сприйняття. Сила слова. Позитивне мовлення. Вміння переконувати. Компліменти. Активне слухання. Невербальна комунікація. Мова жестів. Дистанції у спілкуванні. Засоби встановлення зворотного зв’язку. Психологічні механізми впливу. Стилі спілкування. Способи підвищен­ня ефективності спілкування. Особливості спілкування по телефону. Продаж по телефону.

Тема 4. Переговорний процес

Ділові зустрічі: бесіди і переговори. Особливості переговорного механізму. Призначення ділових зустрічей. Підготовка до переговорів. Основні характеристики переговорного процесу. Особистісний стиль переговорів. Урахування темпераменту партнера під час переговорів. Проведення ділових розмов. Як управляти процесом зустрічі. Створення сприятливої атмосфери в процесі ділового спілкування. Використання елементів візуальної діагностики для ефективних переговорів. Використання іміджу в діловому спілкуванні. Розмови на виставках і презентаціях. Переговори зі «складними» людьми. Розв’язання конфліктних ситуацій. Національні відмінності та «сло­в’янські» підходи в переговор­ному процесі. Вигідні угоди і тривалі ділові стосунки.

Маніпуляції: що це таке. Трансакційний аналіз. Типові маніпуляції. Захист від маніпуляцій.

Тема 5. Психологія менеджменту

Керівник та його ролі. Влада, вплив, страх, лідерство й особисті повноваження — їхня роль в управлінні поведінкою. Ефективність особистості та організації. Моделі керівництва. Харизма. Теорія експектацій. Аналіз власних обмежень. Дослідження і планування діяльності. Ефективність групової роботи. Організація команди. Мотивація і стимулювання. Формування взаємовідносин для розв’язання завдань. Явище морального старіння. Зміни в організації. Вирішення проблем. Управління змінами. Лідерство в процесі управління змінами. Психічні стани керівника. Психологічна підтримка роботи керівника. Консультування.