Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча Макух ПР Word.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
528.9 Кб
Скачать

Тема 5. Засоби реалізації завдань пр. Організація роботи в паблік рилейшинз.

Зв’язки і співпраця служби зв’язків з громадськістю зі ЗМІ. Аналітична робота ПР-служб із ЗМІ: огляди преси, дайджести, контент-аналіз, експрес-аналіз. Організаційна робота ПР-служб із ЗМІ: прес-релізи, прес-кіти, листи, заяви, прес-конференції, брифінги, паблік-тури, засідання прес-клубу, неофіційні зустрічі з журналістами, наради, засідання, збори. Робота прес-служб. Реклама: види і засоби поширення.

Основні організаційні форми у сфері ПР. Організація роботи ПР-фірми. Діяльність мережених агентств і вертикально інтегрованих груп. ПР-підрозділи фірм (організацій). Інформаційні підрозділи фірм (організацій), які розв’язують ПР-завдання.

Нормативно-правові умови ПР-діяльності: вимоги чинного законодавства щодо функціонування конкретного суб’єкта, положення статутних документів ПР-фірми, регламент роботи ПР-підрозділів фірми, нормативні акти суміжних сфер діяльності.

Етичні засади ПР-діяльності: загальні норми поведінки людини, стандарти професійної етики. Кодекс професійної етики українського журналіста, етичний кодекс англійської PRCA (Асоціації консультантів паблік рілейшнз),кодекс професійної поведінки інституту ПР (Англія), кодекс професійних стандартів Американської ПР-асоціації, кодекс професійної поведінки та етики Міжнародної асоціації ПР, Афінський кодекс, Європейський кодекс професійної поведінки у сфері ПР (Лісабонський кодекс). Прийняття світового етичного кодексу ПР-фахівців під час Всесвітнього фестивалю зв’язків з громадськістю (World Public Relations Festival), Рим, червень 2003.

Матеріально-технічне і фінансове забезпечення ПР-діяльності. Підходи до складення кошторису ПР-проекту. Засоби мінімізації фінансових проблем.

Напрями ПР-кампаній. Підготовка ПР-кампанії: одержання замовлення, визначення мети ПР-кампанії, попереднє планування ПР-кампанії, формування бюджету ПР-кампанії, підписання угоди, проведення досліджень.

Тема 6. Зв’язки з громадськістю в промисловості, комерційній діяльності, фінансовій сфері.

Зв’язки з громадськістю в промисловості як одна з важливих функцій управління процесом організації і здійснення виробництва споживчих вартостей та їх реалізації на ринку. Завдання системи ЗЗГ у промисловості. Передумови ефективного використання ЗЗГ у промисловості. Особливості зв’язків з громадськістю у добувних і переробних галузях промисловості.

Передумови забезпечення ефективної комерційної діяльності. Зв’язки з громадськістю в комерційній діяльності як процес діалогу і досягнення компромісу між компанією (фірмою) та її цільовими аудиторіями на користь всіх учасників процесу. Функції служби зв’язків з громадськістю в комерційній діяльності. Промислові і комерційні комунікації.

Складові системи зв’язків з громадськістю у фінансовій сфері. Головні завдання зв’язків з громадськістю у фінансовій сфері. Типи аудиторії ЗЗГ у фінансовій сфері: фінансові аналітики, аналітики ринку цінних паперів, акціонери, клієнти. Функції системи зв’язків у фінансовій сфері: аксіологічно-оціночна, комунікативна, організаційно-регулятивна, аналітична, управлінська.

Види інвестицій. Особливості комунікативної поведінки в межах фінансових зв’язків з громадськістю. Оборонні, наступальні та підкріплювальні комунікації у фінансових зв’язках з громадськістю. Особливості зв’язків з інвесторами.