Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
5.6 Mб
Скачать

6. Поточний контроль знань студентів (методичні настанови)

ОПИС ПРЕДМЕТА КУРСУ

„ПРАВОВА СТАТИСТИКА”

Курс

Напрям,

освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика навчального курсу

(структура залікового кредиту)

Кількість кредитів ECTS: 1,5

Модулів: 3

Змістових модулів: 2

Загальна кількість годин: 60

Тижневих годин: 4

6.0601

„Право”

7.06001

„Спеціаліст”

Обов’язкова:

Модуль 1

Лекцій: 22

Практичних занять: 14

Модуль ІІ

Індивідуальна

робота: 6

Модуль ІІІ

Самостійна робота 18

Вид контролю: залік

Велике значення для вивчення курсу “Правова статистика” мають практичні заняття, які є активною формою опанування змістовного модуля і дають можливість закріпити теоретичні знання з предмета та набути навичок практичного застосування положень правової статистики до конкретних життєвих ситуацій шляхом рішення завдань. Фабули завдань взято, як правило, з матеріалів судової практики, але деякі з них мають і умовний характер. Викладач оцінює повноту й обґрунтованість рішень, активність студентів у дискусії, рівень знань та уміння формулювати й відстоювати свою позицію тощо. Отримані бали враховуються при виставленні підсумкової оцінки.

Кожне завдання студент повинен обов’язково викладати в письмовій формі – з його мотивуванням, докладною аргументацією, посиланням на відповідні теоретичні положення та нормативні акти. Неприпустимим варіантом рішення є коротка, лаконічна відповідь. Такі рішення, навіть якщо вони взагалі й вірні, визнаватимуться незадовільними. Довільна зміна умови завдання студентом не допускається. Якщо інформація, що міститься в завданні, дозволяє знайти кілька варіантів рішення, студент повинен проаналізувати їх, обов’язково зазначаючи, з яких конкретних обставин випливатиме кожне з них.

Змістовне доповнення усної відповіді іншого студента обов’язково оцінюється викладачем при визначенні загальної оцінки за семінарське заняття (від 0,5 до 1 бала).

Сумлінне ведення робочого зошиту з предмета для виконання завдань також може бути оцінено викладачем 1 – 3 балами за семестр. Наявність повного та систематичного особистого конспекту лекцій з предмета також оцінюється (максимально – 2 бали).

7. Індивідуальна робота студентів

Індивідуальна робота зі студентами проводиться щотижня відповідно до графіка, затвердженого учбовим відділом, у приміщенні кафедри. Студент має можливість отримати консультацію з будь-якого питання курсу.

До індивідуальної роботи кафедра відносить: написання рефератів та наукових доповідей; конспектування додаткової наукової і навчальної літератури з дисципліни “Правова статистика”; письмовий аналіз стану злочинності в регіоні проживання студента або в цілому в Україні за відповідний термін; наукові статті або тези доповідей на конференціях, заповнення статистичних карток, які застосовуються в різних правоохоронних органах України.

Письмовий аналіз стану злочинності в регіоні проживання студента або в цілому в Україні за відповідний термін складається після обговорення цього питання з викладачем, який проводить практичні заняття. Оптимальний обсяг аналізу – 15 – 20 сторінок рукописного тексту.

За завданням викладача окремі студенти можуть готувати реферати за темами, які пропонуються і узгоджуються із викладачем, що проводить практичні заняття. Оптимальний обсяг реферату до 10 сторінок рукописного тексту.

Студент, який претендує на одержання заліку достроково, повинен набрати не менше 20 балів за індивідуальну роботу (для допуску до заліку – 10 балів):

– написання рефератів та їх презентація – 3 бали;

– написання наукової доповіді та її презентація на засіданні наукового студентського гуртка і в разі успішного її захисту – 4 бали;

– конспектування додаткової наукової і навчальної літератури по темі – 2 бали;

– участь у роботі студентського наукового гуртка, в обговоренні питань, які винесені на його засідання, – 1 бал;

– письмовий аналіз стану злочинності в регіоні проживання студента або в цілому в Україні за відповідний термін – 4 бали;

– заповнення статистичних карток, які застосовуються в різних правоохоронних органах України – 1 – 2 бали, відповідно до завдань;

– наукова публікація – 6 балів;

– публікація тез – 4 бали.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]