Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекомендации по курс раб ММ новая.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
316.42 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор

______________ А.В. Сипко

Методичні вказівки

щодо виконання курсових робіт студентами денної форми навчання спеціальності:

6.030503 «Міжнародна економіка» з дисципліни «міжнародний маркетинг»

Запоріжжя

2011

Методичні вказівки щодо виконання курсових робіт студентами денної форми навчання спеціальності 6.030503 «Міжнародна економіка» з дисципліни «Міжнародний маркетинг»/укл. викл. Бублей Г.А. –Запоріжжя: ЗІЕІТ, 2011.

Укладачі: викладач

Бублей Галина Анатоліївна

Затверджено на засіданні кафедри економіки підприємства та міжнародної економіки протокол № _______________

від “______” __________________ 2011 г.

зав. кафедрою _______________________

д.е.н., доц. Двігун А.О.

ЗМІСТ

1 ЗНАЧЕННЯ ТА МІСЦЕ КУРСОВОЇ РОБОТИ У ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ 3

2 ПОРЯДОК ВИБОРУ ТЕМИ 4

3 ВИМОГИ ДО ПІДГОТОВКИ, НАПИСАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГУ 4

4 КЕРІВНИЦТВО ТА КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ КУРСОВОЇ РОБОТИ 9

5 РИЦЕНЗУВАННЯ ТА ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ 10

6 ЗРАЗКОВІ ПЛАНИ ПО ТЕМАМ КУРСОВИХ РОБІТ ТА РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА ЗА ТЕМАМИ КУРСОВИХ РОБІТ 15

ЛІТЕРАТУРА 19

ДОДАТОК А 23

ДОДАТОК Б 24

ДОДАТОК В 25

1 Значення та місце курсової роботи у підготовці бакалаврів

Одним із видів індивідуальної роботи студентів є курсова робота, рівень підготовки якої свідчить про ступінь засвоєння ними здобу­тих знань. Основна мета курсової роботи з міжнародного маркетингу — вивчення та аналіз одного з питань теорії та практики з міжнародного маркетингу.

Курсова робота повинна відображати здатність студента працюва­ти з науковою літературою, поєднувати теоретичні знання з практич­ною діяльністю, розробляти і формулювати обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення процесів, які були проаналізовані в роботі.

Тема курсової роботи повинна бути актуальною, а об’єкт дослід­ження — відповідати визначеній темі.

Мета курсової роботи — систематизувати, закріпити та розширити теоретичні знання, поєднати їх з практичними матеріалами, ознайо­митися з методами, напрацьованими іншими дослідниками, а також науково обґрунтувати результати власних досліджень.

Зміст роботи та якість її оформлення повинні відповідати сучас­ним вимогам до таких робіт. При оцінюванні курсової роботи береть­ся до уваги не лише якість самої курсової роботи, а й відповідність її оформлення стандартам. У противному разі невідповідність в офор­мленні курсової роботи державним стандартам і встановленим вимо­гам може суттєво вплинути на остаточну оцінку роботи або взагалі недопущена до захисту. Тому її оформленню треба приділити особ­ливу увагу.

2 Порядок вибору теми

Тема курсової роботи затверджується кафедрою міжнародної економіки і має відповідати певному напряму, який характеризує ту чи іншу кате­горію міжнародного маркетингу. Рекомендована тематика систематично перегля­дається викладачами кафедри міжнародної економіки з урахуванням ступеня актуальності тем. Студенти самостійно вибирають тему та узгоджують її з викладачем-керівником курсової роботи. Однак необхідно зазначити, що студент має право запропонувати власну тему курсової роботи в разі обґрунтування доцільності розробки запропонованої теми. Вибрані теми треба узгоди­ти з викладачем - керівником. Узгодження теми є необхідним, тому що це є підставою для виключення дублювання тем, обліку індивідуальних здібностей, бази його практики. Не можливо допускати виконання однієї теми кількома студентами на матеріалах одного підприємства. Тема курсової роботи формулюється на підставі загального оз­найомлення з конкретною проблемою, яку необхідно вивчити на рів­ні теоретичного та практичного аналізу. На цій стадії необхідно нау­ково і практично обґрунтувати напрям дослідження, причини вибору теми та її актуальність. Після закріплення тем викладач-керівник видає кожному студенту письмове завдання встановленої формі (додаток Б). Завдання приєднується до виконаної курсової роботи. Зразкова тематика курсових робіт приведена у додатку В.