Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекомендации по курс раб ММ новая.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
316.42 Кб
Скачать

Приблизний графік виконання курсової роботи

№ п/п

Етапи роботи

Строки виконання

1

Закріплення теми, видача завдання

Перший тиждень семестру

2

Уточнення теми курсової роботи

Другий тиждень семестру

3

Складання списку літератури та плану роботи

5 днів

4

Узгодження плану та макета таблиць з керівником роботи

2 дня

5

Виконання теоретичної частини

15 днів

6

Обробка практичного матеріалу написання висновків та пропозицій

20 днів

7

Оформлення та здача роботи на рецензування. Захист курсової роботи

Не пізніше двох тижнів до початку екзаменаційної сесії

4 Керівництво та контроль за виконанням курсової роботи

Робота зі студентами у період виконання курсової роботи будується згідно графіку та завданню по виконанню курсової роботи. Керівник курсової роботи розробляє графік консультацій по курсовим роботам. Зрозуміло проводити консультації по курсовим роботам не менш ніж двох раз на місяць. Також керівник курсової роботи повинен допомагати у підборі практичного матеріалу у період проходження практики студента.

Головна задача керівника полягає в організації самостійної роботи студента по виконанню курсової роботи.

На першої групової консультації по виконанню курсової роботи керівник повинен докласти студентам, що курсова робота носить дослідницький характер та її виконання повинно внести вклад в розвиток міжнародної діяльності. Керівник повинен в індивідуальному порядку допомагати кожному студенту у підборі літературних джерел, в створенні макетів таблиць та висновків. Керівник курсової роботи контролює дотримання графіку виконання курсової роботи, в випадку відставання від графіку студент повинен обґрунтувати. Керівник курсової роботи інформує кафедру про стан виконання курсових робіт.

5 Рицензування та захист курсової роботи

Виконану і відповідно оформлену курсову роботу студент подає керівнику. Викладач в строк не більш 7 днів ретельно перевіряє та пише відгук, де зазначає її теоретичний рівень, глибину виконаних досліджень, доцільність і обґрунтованість рекомендацій, формулює висновок (рекомендована чи не рекомендо­вана робота до захисту).

Курсову роботу студент захищає в навчальній групі. Захист можливо супроводжувати показом слайд – фільму.

Доповідь, як правило, триває близько 7–10 хвилин. Орієнтовна структура доповіді повинна відображати структуру курсової роботи. Особливу увагу слід приділити характеристиці власного внеску в розробку проблеми.

Для об’єктивної оцінки в склад комісії по захисту доцільно включити найбільш сильних студентів, які б змогли аналізувати хід захисту та задавати питання щодо курсової роботи.

Індивідуальний захист проводиться у формі співбесіди викладача з кожним студентом.

Під час захисту оцінюються: якість виконаної студентом курсової ро­боти, рівень знань і набутих навичок за темою, вміння аналізувати практичну діяльність, логічно та аргументовано викладати думки, відповідати на запитання, обґрунтовувати власну думку.

Після захисту та виставлення відміток доцільно провести заключну бесіду з аналізом результатів роботи у цілому по групі, вказати недоліки та переваги робот окремих студентів.

Викладач-керівник курсової роботи повинен докласти на засіданні кафедри результати захисту робот, узагальнити помилки, які найбільш повторювались, складнощі з якими зустрілись студенти при написанні курсової роботи, для того, щоб надалі урахувати їх в індивідуальній роботі зі студентами по виконанню курсової роботи.