Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
suop.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
4.19 Mб
Скачать

4. Внутрішній пожежний кран

(повинен бути укомплектований: 1-місце зберігання ключа; 2 - пульт дистанційного пуску насоса-підвищувача; 3- пожежний кран; 4- пожежний рукав; 5- ствол; напис на дверцятах — «ПК», порядковий номер крана, № виклику пожежної охорони; пожежний рукав, складений в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаний до крана та ствола; не рідше одного разу на 6 місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність з реєстрацією результатів перевірки в журналі обліку технічного обслуговування).

  1. Пожежна насосна станція.

  2. Наявність засобів пожежогасіння в закладі:

Пожежний щит (або стенд)

(вогнегасник, пісок, лопата, лом, покривало вогнетривке, списки ДПД, інструкція з пожежної безпеки, написи з телефонами пожежної охорони і прізвищами посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку);

Ручні вогнегасники

(повинні бути розташовані не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, на вогнегаснику напис із визначенням типу вогнегасника, на його корпусі - інструкція з використання. По кількості:

  • кабінет інформатики - на 100 м2 - пінний -10 л або порошковий 5 кг + вуглекислотний -2л, не менше 2 штук на приміщення;

  • кабінети підвищеної небезпеки, бібліотека - на 100 м2 — пінний — 10 л або порошковий 5кг + вуглекислотний -2 л, не менше 1 шт. на приміщення;

  • спортивний зал, механічна майстерня, обідній, актовий зал - на 100м2 - пінний - 10л або порошковий 5кг, не менше 2 шт. на приміщення;

  • класи, спальні — на 30 м погонних — один пінний — 10 л або порошковий 5 кг, не менше одного на поверх).

  1. Просочення антипіренами в закладі (перевірка на «загоряння»), наявність документації.

  2. Блискавкозахист будівель, споруд та зовнішніх установок (РД-34.21.122-87).

  3. Стан електрообладнання

(ізоляція електропроводки, пускачі, штепселі розетки, вимикачі та інша апаратура, заземлення, огорожа).

10. Опалення:

(стан пічного опалення; очищення димоходів та печей від сажі; графік та журнал очищення димоходів та печей).

  1. Система вентиляції (перевірка перед початком нового навчального року).

  2. ДПД (страхування) , пожежно-технічна комісія, ДЮП в закладі.

  3. Заходи.

  1. Інструкції з пожежної безпеки та навчання.

  2. Інше

(утримання евакуаційних шляхів (світлова сигналізація); наказові та вказівні знаки безпеки в коридорах, вестибюлях, холах, на сходових клітках і дверях евакуаційних виходів; обладнання засобами оповіщення людей про пожежу: внутрішня телефонна та радіотрансляційна мережі; дзвінки та інші звукові сигнали).

14. Виробнича санітарія та проведення обов’язкових медичних оглядів

14.1. Організація роботи

Загальноосвітній навчальний заклад функціонує у відповідності до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. №964, створює необхідні умови для здобуття загальної середньої освіти на рівні Державних стандартів і сприяє вихованню морально і фізично здорового покоління.

Гігієнічний стандарт для всіх типів загальноосвітніх навчальних закладів визначається Державними санітарними правилами та нормами.

ДСанПіН 5.5.2.008-01 — обов’язковий для виконання документ, що регламентує безпечні для здоров’я дітей і підлітків умови навчання та виховання, які сприяють підвищенню їх працездатності протягом навчального дня, тижня, року, поліпшують психофізіологічний розвиток та зміцнюють здоров’я дитини.

Влаштування, обладнання приміщень шкіл, що будуються, реконструюються, а також діючих здійснюється у відповідності до вимог ДБН В.2.2-3-97 «Будинки та споруди навчальних закладів».

Відповідальність за виконання санітарних правил і норм покладається на засновника (власника) та керівника загальноосвітнього навчального закладу.

Щоденний контроль за виконанням чинних санітарних правил і норм здійснює керівник та медичний персонал загальноосвітнього навчального закладу, а також відповідальна особа, призначена наказом керівника загальноосвітнього закладу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]