Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щербюк СП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
305.66 Кб
Скачать

Надання спільного доступу до файлів з будь-якої папки комп’ютера

Використання цього способу дозволить вам вирішити, хто матиме змогу змінювати спільні файли та які типи змін (якщо вони дозволені) вносити до них. Це можна зробити, установивши дозволи на спільний доступ. Дозволи можна надати окремому користувачеві або групі користувачів однієї з вами мережі. Наприклад, ви можете дозволити певним користувачам лише переглядати спільні файли, а іншим — і переглядати, і змінювати. Користувачі, яким ви надали спільний доступ, зможуть бачити лише ті папки, до яких надано доступ.

Цей спосіб також можна використовувати, щоб отримати доступ до своїх спільних файлів, працюючи на іншому комп’ютері, оскільки всі файли, до яких надано спільний доступ іншим користувачам, можна бачити також на іншому комп’ютері.

Надання спільного доступу до файлів зі спільної папки комп’ютера

За використання цього способу файли копіюються або переміщуються до спільної папки, спільний доступ до них надається в цьому розташуванні. Якщо ви ввімкнете для спільної папки спільний доступ до файлів, кожний користувач, що має на вашому комп’ютері обліковий запис користувача та пароль, а також будь-хто з вашої мережі, зможе бачити всі файли вашої спільної папки та її підпапок. Не можна обмежити доступ лише до деяких файлів у спільній папці. Можна встановити дозволи, які або всім заборонять доступ до спільної папки або обмежать доступ лише до перегляду, не даючи змоги змінювати файли та створювати нові.

Якщо комп’ютер не входить до домену, ви також можете ввімкнути спільний доступ, захищений паролем. Це обмежить мережний доступ до спільної папки, його матимуть тільки користувачі, які мають на вашому комп’ютері обліковий запис користувача та пароль. За промовчанням мережний доступ до спільної папки вимкнуто, доки ви не ввімкнете його.

Й)) Моделею даних внутрішньомашинної сфери (порівняно з файловою) є ієрархічна модель, яка підтримуються СУБД відповідного типу. Ієрархічна модель даних створює користувач програмним шляхом. Тип моделі даних, що підтримується СУБД на машинному носії, є однією з важливих ознак класифікації СУБД. Ієрархічні моделі даних представляють відповідний метод логічної організації бази даних у СУБД. Об'єктом в ієрархічній моделі є основний тип структур даних з тих, які підтримуються СУБД. У різних СУБД цей тип структур даних може по-різному бути визначений і названий (тип запису, файл, сегмент).

У цій моделі база даних формується із записів фіксованого формату, що можуть мати різні типи. Кожний тип запису передбачає певну кількість полів фіксованої довжини, тому мережеву та ієрархічну моделі даних відносять до моделей на основі записів. Структурними одиницями ієрархічної моделі даних є елемент даних, агрегат даних, запис, база даних тощо. Елемент даних - це мінімальна поіменована структурна одиниця даних (аналог поля у файлових системах). Агрегат даних - це поіменована підмножина елементів даних або інших агрегатів усередині запису. Запис - це складний агрегат, який не входить до складу інших агрегатів. Він характеризується структурою взаємозв'язків її елементів і агрегатів. Таким чином, структура запису може мати ієрархічний характер. Усі примірники запису однакової структури створюють тип запису. Запис конкретного типу є об'єктом у моделі даних. Сукупність взаємопов'язаних конкретних об'єктів моделі для певної предметної області утворює базу даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]