Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ктеноцефалез у собаки.doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
368.64 Кб
Скачать

XI. Висновки.

  1. При обстеженні собаки, на підставі епізоотологічних даних, клінічних ознак та лабораторних досліджень ми встановили діагноз -ктеноцефальоз.

  2. Для лікування ми використовували препарати фірми "BAYER" лінія "Bolfo" та "Advantage", де діючою речовиною є пропоскур. Пропоскур діє на паразита, як контактна отрута, що викликає типові холінергічні симптоми (тремор, параліч), характерні для гальмування активності холінестерази.

  1. При повторному дослідженні через 7 та 12 діб ми встановили повне зникнення ектопаразитів зі шкіри тварини. Собака стала активна, рухлива та життєрадісна.

  2. На підставі повторного дослідження ми можемо зробити висновок, що застосовані нами препарати мають високу ефективність. Вони за період лікування повністю позбавили тварину від бліх.

  3. Для попередження нового ураження ектопаразитами ми рекомендуємо використання ошийника "Bolfo" від "BAYER". Місце собаки необхідно обробляти аерозолем "Bolfo" кожні два тижні.

Для відновлення якості волосяного покриву ефективними є вітаміни "Sanal" вітамінно-мінеральна добавка "Galacan" та "Кістка".

XII. Додаток.

Мал.1 Біологія розвитку бліх:

а) -яйце; б) -личинка; в) -лялечка; г) -доросла самка.