Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
135
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
817.66 Кб
Скачать

3.2 Негативи туристичних підприємств Умані

Хочу сказати, що ознайомлюючись із туристичними підприємствами, бували моменти, коли дещо мені не подобалось. Одне з таких розчарувань, яке є, мабуть, найбільшим — досить невелике фінансування. Це було помітно ще в Уманській картинній галереї: потріскані стіни, незначне освітлення, всі експонати розташовані компактно, скупо, можна сказати — одне на другому. Не знаю, чому, але мені не вистачило того простору, аури, фону картинної галереї. Там любо, красиво, та не дуже затишно. Уманський краєзнавчий музей зустрів нас старенькою будівлею, покинутою кольорами. На відміну від Уманської картинної галереї, краєзнавчий музей-галерея правильно розбитий на відділення, кожне з яких має свою особисту структуру, енергетику, відповідає за певний період часу. Однією з головних проблем дендрологічного парку «Софіївка» є забруднення довкілля відвідувачами через їхній низький рівень виховання, неусвідомлення цінності природних і культурних надбань парку. Масовість напливу туристів лише поглиблює кризу екосистеми. Окрім цього, сусідні будівлі, такі як автозаправна станція, також негативно впливають на рослинність заповідника[6]. Для рівноважного розвитку Софіївського парку необхідні не лише кошти на підтримання інфраструктури парку, але й зміна менталітету відвідувачів і мешканців міста. Та будемо надіятись, що внесення дендрологічного парку «Софіївка» до списків Світової спадщини ЮНЕСКО перемінить ситуацію на краще. Втім, ніяких заходів, спрямованих на зміну відношення відвідувачів до довкілля і музею не проводиться.

3.3 Заходи покращення стану туристичних підприємств

Для того, щоб туристичні організації працювали стабільно і якісно, точніше кажучи, щоб виправити ті негаразди, що склалися під час ознайомчої практики, треба: змінити обстановку в Уманській картинній галереї, зробити ремонт, внести яскраві кольори всередині будівлі. Розширити межі виставки, розташувати експонати так, щоб вони не закривали одне одного. Краєзнавчий музей-галерею слід теж трішки підреставрувати. Ззовні дійсно її треба допрацювати, аби будівля оновилася, на неї подивилися в нових, свіжих кольорах. Всередині можна зробити невеликий косметичний ремонт. Кілька нових експонатів притягнуть зацікавлених відвідувачів. У дендрологічному парку «Софіївка», на мою думку, все в порядку. Вона дійсно та візитка Умані, яка не здає свої позиції і залишається головним рекреаційним об'єктом цього міста. Потрапивши до музею живої природи під назвою "Софіївка", ви відразу переконуєтесь: тут все нагадує казку. Я не став би тут щось зманювати. Варто лине зробити кілька інновацій, заходів, правил, аби вгамувати настирних відвідувачів, тим самим зберегти в цілісності об'єкти парку. Наприклад, три попередження, три штрафи, після яких невгамовні особи заносяться в чорний список.

Висновок

На мою думку, Уманський краєзнавчий музей, Уманська картинна галерея, планетарій УДПУ та Дендрологічний парк «Софіївка» заслуговують свої місця серед інших туристичних об'єктів, що приваблюють до себе туристів. Скажу відверто: мені сподобались ці відвідини рекреаційних об'єктів. Я отримав корисну інформацію, розширив свій кругозір, багато дізнався про свою майбутню професію. Зокрема, у картинній галереї я познайомився з творами митців, про яких вже чув, і тих, про кого дізнався лише на тій же виставці. Вразило іконо писання. Як точно і красиво майстри змогли витворити такі божественні ікони. Цей дух надзвичайного стоїть у костелі круглий рік. І коли б ви не прийшли — ви завжди його відчуєте. Не хочеться говорити про темні сторони, але вони є. Наглядно можна примітити це і самому. Потріскані стіни, незначне освітлення, недостатньо місця. Хотілося б це виправити. У краєзнавчому музеї я зміг прослідкувати хід історії від найпершої згадки про людську діяльність до того часу, у якому знаходимося ми. Потрапивши туди — опиняєшся одразу в кількох світах, незалежно від того, в якій саме частині музею ти знаходишся. Негатив теж є і проявляється він у тому ж таки недостатку коштів на помітний, рентабельний ремонт.. У дендрологічному парку «Софіївка» вразила краса людського тандему з природою. Потрапивши до музею живої природи під назвою "Софіївка", ви відразу переконуєтесь: тут все нагадує казку. Я радий, що мав змогу відвідати цю частинку раю. Для розвитку Софіївського парку необхідні не лише кошти на підтримання інфраструктури парку, але й зміна менталітету відвідувачів і мешканців міста. Адже невгамовні відвідувачі приносять велику шкоду своїми необдуманими діями. Планетарій УДПУ популяризує астрономічні знання серед молоді. Відвідавши дані туристичні організації, я ще раз переконався в тому, яка цікава, значима і різноманітна сфера туризму і наскільки вона потрібна в даний час. А саме тому, що сьогодні туризм став явищем, яке увійшло в повсякденне життя сотень мільйонів людей. Загалом, туристичний потенціал у нас в країні великий, просто його ще треба привести до ладу. Саме тому туризм і має розвиватись, як одна зі сфер, що тісно пов'язана з природою. Ця галузь дуже важлива зараз, в теперішній час, тому що навколишній стан неабияк погіршився і продовжує це робити. І туризм, розвиваючись, дасть захист природі, її екології, тому що відпочиваючі не матимуть бажання здійснювати рекреаційну діяльність в місцях, непридатних для цього. Коли це стане можливо — стан у державі значно покращиться і вона посяде місце поряд з тими країнами, чия економіка піднялась завдяки розвитку туризму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]