Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Разное / Метод_вказівки_до_атестаційного_екзамену_2021pdf_1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
994.28 Кб
Скачать
    1. Розв’язування тестових завдань

На першому етапі атестаційного екзамену засобом діагностики є тестове завдання закритої форми із запропонованими відповідями, в яких вибирають правильні (чотири відповіді, тільки одна з яких є правильною). Система базових тестових завдань охоплює всі змістовні модулі з комплексу дисциплін, винесених на державну атестацію.

Тестові завдання складаються з двох компонентів: а) запитальної (змістовної) частини;

2) 4 відповідей.

Запитальна частина тестового завдання формулюється у стверджувальній або запитальній формі стисло, чітко, без подвійного тлумачення. Запитальна частина тестового завдання виділяється активним кольором. Елементи відповіді частини тестового завдання мають окрему індексацію.

Якщо відповідь передбачає певну процедуру обчислювання, то остання є простою, без необхідності застосування складових технічних засобів.

Тест (добірка тестових завдань кожного варіанта) включає достатню для забезпечення відповідної точності методу вимірювання кількість завдань. При

проходженні тестування студенту надається 60 хвилин для відповіді на 60 запитань.

Тест забезпечує пропорційне представництво всіх визначених до атестації дисциплін та різноманітних змістовних модулів зі складу кожної з цих дисциплін. Представництво кожної нормативної дисципліни у кожному варіанті забезпечується пропорційно до обсягу (кількості кредитів) її вивчення.

Контроль знань студентів здійснюється з використанням інформаційної системи ATutor. Порядок проходження тестування наступний. Напередодні екзамену студент робить запис на курс. Під час тестування студент отримує одночасно всі 60 питань, у кожному запитанні зазначено з якої воно дисципліни. Для відповіді на запитання потрібно визначити один правильний варіант із 4-х запропонованих і проставити біля нього відповідну відмітку. Відповідь сприймається ПК після натискання кнопки "Підтвердити". З моменту підтвердження правильної відповіді змінити вибір буде неможливо.

Після завершення тестування на моніторі ПК висвітлюється протокол тестування. Він містить власні реквізити (групу, прізвище, ініціали) студента, дату екзамену, інформацію про загальну кількість тестових завдань, на які відповідав студент, кількість і відсоток правильних відповідей, оцінку за тестування.

Тестові завдання, які виносяться на екзамен наведені у додатку А.

    1. Відповіді на питання білету

На екзамені використовується комплект з 30 білетів. Кожен з білетів містить 4 теоретичних питання. Відповіді на питання білету повинні бути надані екзаменаційній комісії у письмовій формі.

  1. Критерії оцінювання

Екзаменаційна комісія фіксує результат комп'ютерного тестування та відповідей на питання кожного студента в екзаменаційній відомості.

Загальні критерії оцінювання тестових завдань:

  • 90% і більше правильних відповідей – "відмінно";

  • 75-89% правильних відповідей – "добре";

  • 60-74% правильних відповідей – "задовільно";

  • менше 60% правильних відповідей – "незадовільно".

Оцінювання результатів екзаменаційного білету відбувається за такими загальними критеріями:

  • “відмінно” – завдання виконано повністю, відповідь обґрунтована, висновки та пропозиції аргументовано і оформлено належним чином;

  • “добре” – завдання виконано повністю, але допущено незначні неточності у розрахунках чи оформленні; або за умови належного оформлення завдання виконано не менше як на 80%;

  • “задовільно” – завдання виконано не менше як на 70% за умови належного оформлення; або не менше як на 80% за умови припущення незначних помилок у розрахунках або оформленні.

При оцінці знань за основу приймаються повнота і правильність виконання завдань. Крім того враховується здатність студента: диференціювати, інтегрувати та уніфікувати знання; аналізувати процеси публічного управління та адміністрування; викладати матеріал логічно та послідовно.

Підсумкова оцінка за складання атестаційного екзамену виводиться як усереднена оцінка з врахуванням результатів кожного з етапів (40% за тестове випробування і 60% за відповіді на теоретичні питання).