Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moya_kursova.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
137.4 Кб
Скачать

Нормативно-правове забезпечення

Документ

Зміст документу

Де використовується

1

2

3

4

1

Конституція України. Прийнята від 28.06.1996р.

Проголошені правові засади суб’єктів підприємницької діяльності і громадян

Забезпечення діяльності підприємств

2

Цивільний кодекс України від 16 січня 2003р. №435-IV (із змінами і доповненнями)

Цивільним законодавством регулюються особисті немайнові і майнові відносини, засновані на юридичній рівності, вільному волевиявленні, майновій самостійності їх учасників.

Захист особистих немайнових та майнових відносин

3

Господарський кодекс України від 16.01.2003  № 436-IV (із змінами і доповненнями)

З метою сприяння розвитку національної економіки, її інтеграції у світове господарство, а також створення сприятливих умов для підприємницької діяльності в Україні можуть створюватися торгово-промислові

Визначає основні засади господарювання в Україні і регулює господарські відносини

Продовження табл. 1.2

1

2

3

4

4

Податковий кодекс України вiд 02.12.2010  

№ 2755-VI (із змінами і доповненнями)

Презумпція правомірності рішень платника податку в разі, якщо норма закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів чи різних нормативно-правових актів припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів.

Справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів.

6

Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України: Закон України від 31.10.2008 № 639-VI

Викуп державою у кредиторів іпотечних кредитів, отриманих фізичними особами на будівництво та придбання житла до набрання чинності цим Законом і віднесених до категорії ризикованих.

Визначає першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи

7

Про Програму інтеграції України до Європейського Союзу: Указ Президента від 14.09.2000 

№ 1072/2000

Розробляти і затверджувати щороку, починаючи з 2001 року, план дій щодо реалізації пріоритетних положень Програми, а також передбачати в Державному бюджеті України.

Визначає основні напрямки інтеграції України до Європейського Союзу

8

Стратегія розвитку фінансового сектора України до 2015 року: Постанова КМУ від 12.10.2008. №4578/2003

Стратегія розвитку фінансового сектора являє собою цілісну систему ідей, поглядів, намірів та ключових заходів щодо розвитку фінансового сектора.

Полягає в розбудові ефективного фінансового сектора.

9

Про цінні папери і фондову біржу: Закон України від 18.06.1991  № 1201-XII

Цінні папери - грошові документи, що засвідчують право володіння або відносини позики,визначають взаємовідносини між особою, яка їх випустила, та їх власником і передбачають.

Визначає умови і порядок випуску цінних паперів, а також регулює посередницьку діяльність в організації обігу.

10

Про страхування:

Закон України від 07.03.1996 № 85/96-ВР (із змінами та доповненнями)

Страхування - це вид цивільно-правових відносин щодо захисту майнових інтересів фізичних осіб та юридичних осіб у разі настання певних подій (страхових випадків), визначених договором страхування або чинним законодавством, за рахунок грошових фондів, що формуються шляхом сплати фізичними особами та юридичними особами.

Регулює відносини у сфері страхування і спрямований на створення ринку страхових послуг, посилення страхового захисту майнових інтересів підприємств, установ.

Продовження табл. 1.2

1

2

3

4

11

Про інвестиційну діяльність: Закон України від 18.09.1991

 № 1560-XII

Інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) або досягається соціальний ефект.

Визначає загальні правові, економічні та соціальні умови інвестиційної діяльності на території України.

Отже, існуючі законодавчі вимоги та процедури розкриття інформації ще не в повній мірі відповідають міжнародно визнаним стандартам і потребам інвесторів та споживачів фінансових послуг, не дозволяють якісно оцінити рівень надійності, кредитоспроможності та фінансової стійкості операторів ринку. Цьому заважає і нерозвиненість системи 5рейтингових оцінок та існуючий монополізм на ринку вітчизняних рейтингових послуг, відсутність практики оцінки та розповсюдження інформації щодо результативності інвестиційної діяльності компаній з управління активами та інституційних інвесторів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]