Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Tur_peredelannoe.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
355.33 Кб
Скачать

Розділ II. «промышленные известия» як приклад корпоративного видання

2.1 Загальна характеристика компанії інтерпайп

Інтерпайп – міжнародна металургійна компанія, яка має вертикально інтегровану структуру. Основний рід діяльності – виробництво труб (безшовних і зварних) та коліс і бандажів для залізничного транспорту.

Компанія була заснована у 1990 році українським мілліардером Віктором Пінчуком.

Інтерпайп швидко розвивається та досягнув гарних результатів за цей час: він увійшов в десятку світових виробників безшовних труб та став третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс.

Географія продажів Компанії добре диверсифікована. Продукція Компанії постачається в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розташованих на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи [2].

До активів Інтерпайп входить головний офіс і п’ять заводів, які розташовані у Дніпропетровську, Нікополі та Новомосковську.

ІНТЕРПАЙП ВТОРМЕТ - один з найбільших переробників металобрухту в Україні. Основним споживачем продукції ІНТЕРПАЙП ВТОРМЕТ є новий високотехнологічний електросталеплавильний комплекс ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ [2].

ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ – завод, яким особисто пишається Віктор Пінчук, тому що цей електросталеплавильний комплекс став першим за багато років, який був збудований з нуля. Головна задача заводу – забезпечити трубне та колісне виробництво власною стальною заготовкою.

Завод об'єднує інноваційні сталеплавильні технології, новий підхід до виробничої культури і сучасні арт-інсталяції Олафура Еліассона, що стали невід'ємною частиною підприємства [2].

ІНТЕРПАЙП Нико Тьюб спеціалізуються на виробництві безшовних труби для різногалузевого призначення, а та ІНТЕРПАЙП НТЗ окрім труб виробляє ще бандажі та колеса для залізничного транспорту.

ІНТЕРПАЙП НМТЗ займається виробництвом електрозварних труб.

У будівлі головного офісу знаходяться керівничий склад компанії, PR та HR служби, юридичний відділ та бухгалтерія.

Екологічна політика ІНТЕРПАЙП базується на принципах впровадження сучасних ресурсо- та енергозберігаючих технологій, постійному вдосконаленні технологічних процесів, використанні екологічно чистої сировини і матеріалів, мінімізації відходів виробництва [2].

2.2 Структурно-функціональні особливості газети «Промышленные известия»

У 1999 році на заводі Інтерпайп НТЗ заснували газета для співробітників, яка мала назву «Придніпровський металлург». Газета не великого успіху серед працівників, тому її закрили.

У 2004 році відбулася перша спроба створити видання у першу чергу для співробітників головного офіса. Воно мало вигляд електронного бюлетеня, який розповідав про новини компанії. Він був розрахований більше на внутрішню аудиторію, адже містив інформацію про зміну керівників, регіони продажу продукції тощо. У рамках прес-служби було зроблено три примірника, тому що керівництво втратило інтерес до такого видання.

Наступним етапом у 2006 році став випуск журналу «Трубна вертикаль» та газети «Промышленные известия».

У 2006-2007 роках у компанії Інтерпайп відбувалися кардинальні зміни: були створені єдиний бренд та ідеологія, головною метою якої було об'єднання усіх заводів. Тому «Трубна вертикаль» і «Промышленные известия» несли інформацію про єдині цінності для усіх співробітників Інтерпайп.

Журнал був спрямований на розвиток менеджменту компанії. Його цільовою аудиторією були люди, яка працювали в керівному офісі, спілкувалися з клієнтами та приймали рішення в технологічній, кадровій політиці компанії. Проіснував він кілька років.

«Промышленные известия» ж була адаптована під споживача, вона була розрахована на працівників компанії, тому виходила простою мовою.

22 листопада 2006 року вийшов перший номер газети. На той час «Промышленные известия» мала вісім шпальт і була формату А3. Редакція газети намагалась рівною мірою висвітлювати події, які відбувалися в усіх трьох містах, де знаходилися заводи компанії. Також друкувалася інформація від компанії-керівника, основні моменти з продажу, призначень на посади та загальних змін в політиці Інтерпайп.

Окрім загальної газети виходили газети на заводі в Нікополі та Новомосковську, де друкувалися невеликі новини про співробітників: одруження, дні нарождення тощо. Вони виходили тільки у святкові дні: День металурга, День Перемоги та Новий рік.

На заводі Інтерпайп НТЗ також існувала окрема газета. Завод великий, близько 10 00 чоловік і усі співробітник звикли до регулярного випуску новин (раз на тиждень). Існувала посада корреспондента, який писав новини для газети НТЗ та окремо для «Промислових відомостей».

Цільова аудиторія газети - це співробітники підприємств компанії ІНТЕРПАЙП (в тому числі віддалених промислових майданчиків та дніпропетровського офісу).

За останній рік тираж газети збільшився з 1100 до 10700 екземплярів. Частка покриття по компанії в цілому складає близько 70%.

«Промышленные известия» має формат А3.

Об'єм складає 8 смуг загальної газети та додатки підприємств.

Додатки:

  • Ніко Тьюб - 2 сторінки

  • Інтерпайп Сталь - 2 сторінки

  • НТЗ - 2 сторінки

  • НМТЗ - 2 сторінки

Газета виходить з періодичністю 2 рази на місяць та за потребою є спецвипуски.

Мова: російська.

Колір: повнокольорова.

Мета і завдання:

  • просування і пояснення ідеології і стратегії ІНТЕРПАЙП, корпоративних цінностей і культури, роз'яснення правил і процедур компанії;

  • інформування співробітників і забезпечення зворотного зв'язку;

  • підвищення взаємодії між співробітниками різних ділянок, цехів, підприємств і функцій всередині компанії;

  • визнання внеску працівників і розвиток змагального духу.

Структура загальної газети:

Стор. 1 - «Шапка » з назвою та логотипом:

Теми: головний матеріал, анонси основних матеріалів, цифра, коментар, колонка (головна новина).

Структура: центральний матеріал, мінімум тексту, велике фото. Можлива колонка справа.

 Стор. 2 – Події:

Теми: основні події в житті компанії; кадрові призначення, новини галузі (розкривається тема кризи), Дніпропетровська та інші області України, аналіз ринку та конкурентів.

Структура: короткі та середні за обсягом подієві матеріали, колонка зліва.

 Стор. 3 - Орієнтовані на результат:

Теми: стратегія компанії, нові проекти і технології, фінансові та виробничі показники, підсумки з коментарями фахівців компанії і аналітиків, актуальні інтерв'ю.

Структура: Один центральний матеріал та середні за обсягом матеріали (2-3 матеріали, у виняткових випадках 1 матеріал на смугу) + інфографіка.

Стор. 4 - Відкрита розмова:

Теми: програми для персоналу, корпоративні цінності, навчання і розвиток співробітників, про профспілкова тематика; зворотний зв'язок.

Структура: 1-2 матеріали та опитування співробітників, «підвал» призначений для рубрики «Зворотний зв'язок».

 Стор. 5 - Фокус на клієнта:

Теми: конкурентноздатність, співпраця продажів і виробництва, відгуки клієнтів, підвищення якості продукції та зниження її собівартості, конференції.

Структура: 1-2 матеріалів та колонка справа, інфографіка.

 Стор. 6 - Культура виробництва:

Теми: програма «Культура виробництва», безпека виробництва, праці, життя, турбота про здоров'я співробітників, поліпшення робочого побуту.

Структура: один середній матеріал та 2-3 невеликих.

Стор. 7 - Беремо приклад:

Теми: заслуги працівників, люди та професії, кращі працівники, матеріали про бригадах і дільницях, кар'єра співробітників.

Структура: великі фото, 2-3 матеріали.

Стор. 8 - Закриваючи номер:

Теми: святкові та спортивні заходи, конкурси, діяльність молодіжного руху, соціальні ініціативи, анекдот, дитяча рубрика.

Структура: один великий матеріал та «підвал» з анекдотом та дитячої рубрикою, колонка справа.

Вкладка Ніко Тьюб:

Стор. 1 - «Шапка » з назвою вкладки і логотипом:

Теми: раціоналізаторство, виробництво / виробничі результати, система безперервного вдосконалення; підвищення якості, економія ресурсів, промислова безпека та охорона праці .

Структура: один середній, центральний матеріал (з центральним фото) і кілька невеликих з фотографіями / інфографікою .

Стор. 2 - Наше життя:

Теми: спортивні змагання (спартакіада); трудові змагання, соціальна відповідальність (допомога місту), нариси про працівників / бригади, навчання і розвиток, зворотний зв'язок; турбота про співробітників (побут), заводські заходи.

Структура: центральний матеріал, колонка справа, 2-3 матеріалів у підвалі.

Вкладка ІНТЕРПАЙП Сталь:

 Стор. 1 - «Шапка » з назвою вкладки і логотипом:

Теми: зворотній зв'язок; виробництво / виробничі результати; зарплата, навчання і розвиток співробітників, підвищення якості, економія ресурсів, турбота про співробітників (побут), нариси про працівників / бригадах, промислова безпека та охорона праці, заводські заходи.

Структура: центральний матеріал середнього розміру, 2-3 невеликих матеріалів, колонка справ .

Стор. 2 – Виробництво світового классу:

Теми: виробництво світового класу.

Структура: центральний матеріал, 2 невеликих, бліц - опитування, рубрика «Велика різниця».

Вкладка НМТЗ і НТЗ:

Стор. 1 - «Шапка » з назвою вкладки і логотипом:

Теми: культура виробництва, виробництво / виробничі результати, підвищення якості, економія ресурсів, промислова безпека та охорона праці, навчання і розвиток співробітників.

Структура: один середній центральний матеріал (з центральним фото) і кілька невеликих з фотографіями / інфографікою.

Стор. 2 - Наше життя:

Теми: спортивні змагання (спартакіада); трудові змагання; соціальна відповідальність (допомога місту), нариси про працівників / бригадах, зворотний зв'язок, турбота про співробітників (побут); заводські заходи.

Структура: центральний матеріал, колонка справа, 2-3 матеріалів у підвалі.

Цикл підготовки газети становить 10 робочих днів, в кожен з яких повинна бути виконана певна робота.

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]