Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсаку.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
163.84 Кб
Скачать

6. Використання електронних ресурсів під час написання курсових і дипломних робіт

На сьогодні існують 2 основні інформаційні ресурси, доступ до яких можна одержати за допомогою персонального комп’ютера:

1) мультимедійні електронні енциклопедії на компакт-дисках. За рахунок структури гіпертексту в електронних енциклопедіях кожна стаття існує як частина структури статей; 2) ресурси мережі Інтернет. В Інтернеті можна знайти не тільки більшість відомих енциклопедій, а також масу архівів електронних публікацій на різні теми. Також завдяки мережі можна отримати доступ до текстів сотень тисяч опублікованих книг.

Щодо мережі Інтернет, то існують 2 типи пошукових систем. Перший відносять до розряду каталогів. Дані про сторінки Інтернету розсортовані в них за тематикою, їх, як правило, додають у пошукову систему самі створювачі сторінок. Із каталогами зручно працювати в процесі вибору теми, а не окремої сторінки. Другий тип пошукових систем називають «павуками», вони періодично досліджують простір Інтернету й заносять інформацію про знайдені сторінки в спеціальний індекс – величезну базу даних, за якою й проводиться пошук. Користувач, заходячи на сторінку пошукової системи, вводить слово, за яким буде проводитися пошук. Слів може бути декілька, при цьому з них можна складати досить складні конструкції. Низка пошукових систем дозволяє використовувати логічні оператори Буля – слова-зв'язки AND (і), OR (або) та ін. Крім пошукових машин загального профілю існують спеціалізовані (наприклад, за науковою інформацією).

Зміст

Вступ 3

1. Курсові й дипломні роботи: мета, завдання та вимоги 3

2. Структура курсових і дипломних робіт 4

3. Вимоги до структурних елементів курсових і дипломних робіт 5

4. Загальні вимоги до обсягу курсових і дипломних робіт 8

5. Загальні вимоги до оформлення курсових і дипломних робіт 8

6. Використання електронних ресурсів під час написання курсових і дипломних робіт 16