Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.docx
Скачиваний:
45
Добавлен:
30.04.2015
Размер:
74.41 Кб
Скачать

2.2 Аналіз результатів емпіричного дослідження професійно-важливих якостей студентів-психологів

В результаті діагностики рефлективності за допомогою опитувальника А.В. Карпова було виявлено, що з 30 студентів-психологів першого курсу 21 має високий рівень розвитку рефлексії, 7 – середній, 2 - низький. Результати четвертого курсу: у 19 студентів високорозвинена рефлексія, 7 – середній рівень, 4 – низький.

Відсоткова доля

Рівень розвитку рефлексії

Рисунок 2.1 – Відсоткова доля студентів різних курсів з різними рівнями розвитку рефлексії

Як ми бачимо з наведеної діаграми показники двох груп майже співпадають, зокрема високорозвинена рефлексія наявна у 70% студентів-психологів першого курсу та 63,3% студентів-психолоів 4 курсу. Середній рівень у 23,3% студентів у кожній з груп. Низький рівень у 6,7% першокурсників та відповідно у 13,4% студентів четвертого курсу.

Таблиця 2.1 – Встановлення розбіжностей в показниках рівня розвитку рефлексії у студентів-психологів першого та четвертого курсів

Середні показники досліджуваних

Показник t-критерію Стьюдента

1 курс

4 курс

7,17

6,59

1,1

Скориставшись таблицею критичних значень для t-критерію Стьдента бачимо, що наше значення 1,1<2,66. Це свідчить про статистично не значимі розбіжності між групами. Немає відмінностей між розвитком рефлексії у студентів першого та четвертого курсів.