Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MS_Word_2008.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
4.1 Mб
Скачать

Художній текст WordArt

Вбудована в Word підпрограма Microsoft WordArt дозволяє створювати об’єкти з ходожнім текстом.

Художній текст – це невеликий текстовий фрагмент, до якого застосовано різні спецефекти: тривимірний шрифт, написання тексту по криволінійній траєкторії, заливка фону символів текстурами та кольорами з переходами тощо. В основному він використовується для оформлення текстового документа та надання йому привабливого вигляду. Будь-який художній текст можна легко масштабувати та переміщати по тексту документа.

Найкоротший шлях до вставки художнього тексту – натиснути кнопку на панелі інструментівРисование. При цьому відкривається вікно Коллекция WordArt, де слід вибрати потрібний стиль художнього тексту, ОК. У наступному вікні – Изменение текста WordArtпотрібно ввести вміст створюваного художнього тексту, а також при потребі змінити пропонований по замовчуванню тип та розмір шрифта, а також стиль його написання (жирний чи курсив).

Якщо потрібно відредагувати створений художній текст, можна скористатись кнопками панелі інструментів WordArt, яка з’являється після виділення об’єкту з художнім текстом. Крім того, у вузлах ділянки, що зайнята об’єктом, з’являються маркери для змінювання його розмірів та ще один або кілька маркерів жовтого кольору для змінювання форми художнього тексту (величини деформації).

Попередній перегляд та друк документа

Попередній перегляд дозволяє побачити, який вигляд буде мати документ після друку на принтері. В ньому показуються всі елементи документа – малюнки, формули, виноски, нижні і верхні колонтитули, номери сторінок тощо.

Щоб перейти в режим попереднього перегляду, потрібно виконати команду Файл/Предварительный просмотр. Вийти із цього режиму можна, якщо натиснути кнопку Закрыть на панелі інструментів.

Для здійснення друку на принтері з параметрами за замовчуванням потрібно натиснути кнопку панелі інструментівСтандартная. Якщо потрібно налаштувати параметри друку, слід виконати команду Файл/Печать….

В діалоговому вікні Печать задаються такі параметри:

  • розділ Принтер надає можливість встановити параметри самого принтера – переважно це розміри аркуша паперу, на якому буде здійснюватись друк, орієнтацію сторінки, роздільну здатність принтера, графічні можливості, тип подачі паперу тощо;

  • розділ Страницы встановлює, яку частину документа потрібно друкувати – всі сторінки, лише активну сторінку (на якій знаходиться курсор), тільки виділений фрагмент тексту або сторінки із заданими номерами;

  • розділ Копии встановлює кількість друкованих копій кожної сторінки. Якщо потрібно друкувати документ цілими екземплярами, то слід встановити прапорець разобрать по копиям;

  • у випадаючому списку Включить: можна встановити, які сторінки із вказаних в розділі Страницы потрібно виводити на друк – всі сторінки діапазона, або тільки парні сторінки (только четные), або тільки непарні сторінки (только нечетные);

  • у випадаючому списку Напечатать: потрібно вибрати, який елемент документа слід друкувати – власне документ (Документ), відомості про документ (Сведения) тощо;

  • в розділі Масштаб можна задати кількість сторінок, які будуть роздруковані на одному аркуші паперу, а також змасштабувати сторінку таким чином, щоб вона повністю помістилась на аркуші паперу, формат якого вибирається з випадаючого списка.

Завдання:

  1. Створіть новий файл.

  2. За допомогою вбудованого графічного редактора Drawing створіть малюнок:

Тр

  1. Збережіть та закрийте створений файл.

  2. Створіть новий файл та збережіть його під назвою Листівка.

  3. За допомогою малюнків з бібліотеки Microsoft ClipArt Gallery, художнього тексту та, можливо, з використанням рамок, створіть вітальну листівку, наприклад, до дня народження Вашого найкращого друга (або подруги). Продумайте при цьому формат (розміри) майбутньої листівки, орієнтацію сторінки.

  4. Задайте друк 5 екземплярів створенї листівки.

  5. Відмініть друк, натиснувши правою клавішею миші значок принтера в правій частині панелі задач та вибравши пункт Отменить печать.

  6. Збережіть та закрийте створений файл.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]