Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
чистовик.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
1.93 Mб
Скачать

Висновки до розділу 2

1.Об’єктом дослідження є підприємство ПОСП "Колос", адреса: 11244 Житомирська обл., Ємільчинський р-н, с.Сербо-Слобідка, вул.І.Франка, 2.

2.Основними напрямками діяльності ПОСП «Колос» на сьогоднішній день є виробництво та реалізація сільськогосподарської продукції рослинництва такої як кукурудза, соняшник, соя, пшениця, жито, ячмінь пивоварений та тваринництва - молока і м’яса. Вся сільськогосподарська продукція підприємства досить високої якості і користується попитом.

3.Система обліку на ПОСП «Колос» характеризується веденням силами бухгалтерської служби, керованої головним бухгалтером, яка підпорядкована безпосередньо директору. Підприємство має невелику структуру управління.

4.Організаційна структура підприємства є лінійною.

5.В ПОСП «Колос» застосовується журнально-ордерна форма бухгалтерського обліку, яка ґрунтується на широкому застосуванні системи накопичувальних і групувальних облікових регістрів – журналів-ордерів і допоміжних відомостей до них.

6.Підбиваючи підcумки аналізу економічного cтановища ПОСП, cлід відзначити, що як для cучаcного cтановища cільcького гоcподарcтва в країні, підприємcтво доcить ефективно функціонує та має можливіcть для розвитку, про що cвідчать збільшення обcягів виробництва та реалізації продукції. Зокрема про ефективніcть функціонування cвідчить рівень рентабельноcті реалізованої продукції та продукції роcлинництва зокрема. Проте. У подальшому керівництву агрофірми необхідно звернути увагу на покращення cтановища та забезпечення подальшого ефективного розвитку галузі тваринництва. Так як дана галузь є збитковою на підприємcтві та потребує cтруктурної перебудови і модернізації.

7.В роботі описані основи бухгалтерського обліку виробничих запасів та ведення такого обліку за допомогою прграми „1С:Бухгалтерія”. В роботі розглянуті питання: як підготовити програму до обліку виробничих запасів на прикладі ТМЦ “Дошка 80х12”, як документально оформини операції, пов’язані з обігом товаро-матеріальних цінностей в програмі „1С:Бухгалтерія”.

8.В роботі показано, як оформити надходження ТМЦ, реалізацію ТМЦ з оптового складу.

9.При проведенні документів автоматично формуються бухгалтерські проведення, склад яких залежить від виду документа, типу номенклатури, виду торгівлі і позиціонування документа в ланцюжку взаєморозрахунків із контрагентом.

Розділ 3. Економічні основи охорони праці і природокористування на підприємстві

3.1. Організація охорони праці на підприємстві

Роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці (ОП). З цією метою роботодавець забезпечує функціонування системи управління охороною праці (СУОП), яка є частиною загальної системи управління організацією, сприяє запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві і включає в себе комплекс взаємопов'язаних заходів на виконання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці 89.

Впровадження СУОП здійснюється за наказом або розпорядженням вищого керівництва за основі рекомендацій Держгірпромнагляду 89, що поширюються на всі підприємства, установи, організації (далі – підприємства), на яких використовується наймана праця, незалежно від форми власності та виду діяльності. Суб'єкт господарювання розробляє відповідне положення з урахуванням виду діяльності та специфіки виробництва, яке може містити наступні розділи:

1. Основні принципи політики у сфері охорони праці.

2. Планування та фінансування заходів з охорони праці.

3. Обов'язки та відповідальність (служба охорони праці, комісії та громадські органи).

4. Управління документацією (використання законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці (НПАОП), управління внутрішніми нормативними актами).

5. Компетентність та підготовка (професійний відбір, навчання з питань охорони праці та система інструктажів).

6. Моніторинг виконання та оцінка результативності (поточні перевірки, огляди окремих підрозділів і організації в цілому, засідання координаційної ради).

7. Організація інформаційної роботи.

8. Управління ресурсами (безпечність виробничих приміщень, засобів виробництва, технологічних процесів, організація робочого місця, організація робочого часу, засоби індивідуального захисту та ін.).

Внутрішні нормативні акти з охорони праці опрацьовуються в організації, затверджуються її керівником і спрямовуються на побудову чіткої системи управління охороною праці. У рекомендаціях Держнаглядохоронпраці 89 наведений їх перелік. Виходячи із специфіки виробництва, власник затверджує нормативні акти із нижченаведеного списку та інші, що регламентують питання охорони праці:

-Положення про систему управління охороною праці на підприємстві.

-Положення про службу охорони праці підприємства.

-Положення про комісію з питань охорони праці підприємства.

-Положення про роботу уповноважених трудового колективу з питань охорони праці.

-Положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці.

-Положення про організацію і проведення первинного та повторного інструктажів, а також спеціального навчання (пожежно-технічного мінімуму) з питань пожежної безпеки.

-Наказ про порядок атестації робочих місць щодо їх відповідності нормативним актам про охорону праці.

-Положення про організацію попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників певних категорій.

-Положення про санітарну лабораторію підприємства.

-Інструкції з охорони праці для працюючих за професіями і видами робіт.

-Інструкція про порядок організації та проведення зварювальних та інших вогневих робіт на підприємстві.

-Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з охорони праці.

-Загальнооб’єктові та цехові інструкції про заходи пожежної безпеки.

-Перелік посад посадових осіб підприємства, які зобов’язані проходити попередню і періодичну перевірку знань з охорони праці.

-Наказ про організацію видачі безкоштовно працівникам певних категорій лікувально-профілактичного харчування (для підприємств, де є виробництво з особливо шкідливими умовами праці)

-Наказ про організацію видачі безкоштовно молока або інших рівноцінних харчових продуктів працівникам підприємства, зайнятим на роботах з шкідливими умовами.

-Наказ про порядок забезпечення працівників підприємства спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, організацію належного зберігання та утримання цих засобів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]