Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
чистовик.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
1.93 Mб
Скачать

Висновки до розділу 1

1. В економічній літературі поняття «виробничі запаси» трактується як предмети праці, на що спрямована праця людини і що становлять матеріальну основу створюваного продукту.В бухгалтерському обліку поняття „виробничі запаси” розглядається як придбані або самостійно виготовлені вироби, які підлягають переробці на підприємстві. До них відносяться: сировина і матеріали, купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби, паливо, тара і тарні матеріали, будівельні матеріали, матеріали, передані в переробку, запасні частини, матеріали сільськогосподарського призначення, інші матеріали .

2.Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про запаси і розкриття її у фінансовій звітності визначає положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 “Запаси”.

3. Виробничі запаси займають особливе місце у складі майна і є найбільш важливою та значною частиною активів підприємства. Основним елементом оборотних коштів, що має ретельно плануватися, є запаси підприємства. В практичній діяльності підприємства дуже складно забезпечити такий ступінь координації різних його підрозділів, щоб матеріальні ресурси надходили на підприємство в той самий момент, коли вони мають бути включені у виробничий процес. З цієї причини виникає необхідність у плануванні запасів.

4.Незважаючи на те, що визнання та оцінка виробничих запасів втілює в собі безліч методів, підприємство обирає для себе найпростіший, який би легко можна було поєднати з нашим законодавством.

5.Результатом роботи обліково-аналітичної системи підприємства є інформація, яка викори ується різними користувачами для прийняття ними відповідних рішень щодо управління підприємством. Важливим моментом у роботі обліково-аналітичної системи є рівновага між інформаційними потребами управління та інформаційними показниками.

Розділ 2. Побудова системи обліково-аналітичного забезпечення управління виробничими запасами підприємства посп «колос»

2.1. Організаційна характеристика та оцінка економічного стану розвитку посп «Колос»

Об’єктом дослідження є підприємство ПОСП "Колос", адреса: 11244 Житомирська обл., Ємільчинський р-н, с.Сербо-Слобідка, вул.І.Франка, 2.

Табл.2.1.

Резюме ПОСП "Колос"

Реквізити підприємства

Код ЄДРПОУ:

36387055

КОАТУУ

1821786001

Юридична адреса підприємства

11244 Житомирська обл., Ємільчинський р-н, с.Сербо-Слобідка, вул.І.Франка, 2.

Адреса місцезнаходження виробничих потужностей

11244 Житомирська обл., Ємільчинський р-н, с.Сербо-Слобідка, вул.І.Франка, 2.

Керівник

Павленко Іван Андрійович

Загальні відомості про підприємство 

Площа підприємства

959га

Виробнича площа

710 кв.м.

Основні напрями діяльності

 

виробництво та реалізація сільськогосподарської продукції рослинництва такої як кукурудза, соняшник, соя, пшениця, жито, ячмінь пивоварений та тваринництва - молока і м’яса. 

Забезпечення комунікаціями

Підприємство має залізничні та автомобільні під’їзди, що надає переваги для збуту продукції.

В приміщеннях автономне опалення забезпечують котли власного виробництва. Постачання підприємства водою, газом, електроенергією здійснюється відповідними організаціями міста згідно з укладеними угодами.

Підприємство є юридичною особою згідно законодавства України. Підприємство набуває прав юридичної особи з дня його державної реєстрації. ПОСП «Колос» має самостійний баланс, розрахунковий та інший, включаючи валютний, рахунки в установах банку, круглу печатку зі своїм найменуванням, кутовий та інші штампи, фірмовий знак, бланки та інші реквізити.

Основними напрямками діяльності ПОСП «Колос» на сьогоднішній день є виробництво та реалізація сільськогосподарської продукції рослинництва такої як кукурудза, соняшник, соя, пшениця, жито, ячмінь пивоварений та тваринництва - молока і м’яса. Продукція рослинництва вирощується на площі 959га взятих в оренду в пайовиків с.Сербо-Слобідка, Ємільчинського р-ну. Врожайність сільськогосподарських культур в господарстві на рівні середньої по Ємільчинському району. Основними споживачами продукції рослинництва являються переробні підприємства Житомирської та Київської областей а також зернотрейдери України. Загальна кількість поголів’я племінного стада корів української червоно-рябої породи складає 314 голів. По надоях молока на одну корову господарство займає 3 місце в районі. Споживачами продукції тваринництва є молокозаводи, м’ясопереробні підприємства. Вся сільськогосподарська продукція підприємства досить високої якості і користується попитом.

Керівництво поточною діяльністю підприємства ПОСП «Колос» здійснює директор. Директор самостійно вирішує всі питання діяльності підприємства.При призначенні директора на посаду з ним укладається контракт згідно діючого законодавства.Директор без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в інших підприємствах, організаціях, державних органах, укладає від імені підприємства угоди, наймає і звільнює персонал підприємства, виконує інші функції з оперативного керівництва роботою підприємства.

Персонал підприємства складають всі особи, які працюють в ньому на основі трудових договорів (контрактів). Виробничі, трудові відносини, охорона праці, соціальні гарантії, регулюються трудовими договорами (контрактами) у відповідності до чинного законодавства України.

Директор ПОСП «Колос» самостійно вирішує питання діяльності підприємства, за винятком тих, що віднесені до компетенції інших органів управління.

Директор ПОСП «Колос»:

  • несе повну відповідальність за стан справ у виробничо-фінансовій діяльності підприємства;

  • діє без довіреності від імені підприємства, представляє його інтереси в усіх установах та організаціях;

  • розпоряджається коштами та майном відповідно до чинного законодавства;

  • укладає договори та видає довіреності на одержання матеріальних цінностей;

  • в межах своєї компетенції видає накази, вказівки та розпорядження, обов’язкові для всіх працівників підприємства.

Система обліку на ПОСП «Колос» характеризується веденням силами бухгалтерської служби, керованої головним бухгалтером, яка підпорядкована безпосередньо директору. Підприємство має невелику структуру управління.

Організаційна структура підприємства є лінійною. Особливостями даної структури є чіткість взаємовідносин, однозначність команд, надійний контроль на підприємстві. Але за такої організаційної структури висока централізація управління, тому керівник ПОСП «Колос»повинен вирішувати будь-які як стратегічні, так і поточні питання діяльності підпорядкованих йому підрозділів.

Організаційна структура підприємства представлена на (рис.1.1)

Рис.1.1 Організаційна структура управління ПОСП «Колос»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]