Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
почерк і характер.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
37.89 Кб
Скачать

5.3 Округлість букв.

Яскраво виражена округлість букв може говорити про те, що людина здатна йти на компроміси, бути стійкою в своїх думках і смаках. Люди з таким почерком відкриті для інших, чуйні, добродушні. Округлі букви показують, що ми маємо справу з людиною, схильною до співпраці, яка задоволена лише в тому випадку, якщо працює разом з іншими людьми, розділяє з ними радощі і тривоги родинного або трудового життя, суспільної або підприємницької активності. Така людина не схильна проявляти наполегливість в затвердженні своїх поглядів або планів. Вона чекає, коли хтось інший проявить ініціативу, перш ніж вона сама роз'яснить свою позицію. Для таких людей жити одному -- найбільше нещастя.

Незграбні літери тексту є ознаками того, що їх автор схильний до суперництва, прагне до незалежності .Власнику такого почерку властиві різкість, вимогливість, упертість . Проте при цьому він цілеспрямований, енергійний, уміє напружено працювати. Такі люди часто проявляють прагнення до лідерства, більш активні, незалежні, мають критичний розум.

Якщо в округлому почерку вам зустрілися незграбні заголовні букви, то ймовірно, ви маєте справу з досить м'якою людиною, яка в певних ситуаціях може бути наполегливою і агресивною.

Якщо незграбні букви написані дуже крупно, можна зробити висновок,

що їх писала людина, не схильна до самоствердження. У неї немає твердих особистих переконань, вона обережна і невпевнена в собі, але від співпраці відмовляється.

Дрібні закруглені букви зустрічаються рідко. Це поєднання властиво людям чіткого і обережного розуму, які виконують роботу особливо ретельно, володіють лояльністю і здібністю до співпраці.

Букви великі і незграбні з сильним натиском говорять про честолюбну і напористу натуру,з чіткою системою цінностей, відповідно до якої людина не удаватиметься до компромісів частіше, ніж це необхідно.

Дуже дрібний незграбний почерк показує розум фахівця, людини, яка хоче зробити одну річ або пару речей чудово, концентруючись на них, поки не досягне бажаного результату. Така людина нічого не приймає як належне, а хоче дійти до самих основ, проаналізувати кожну викладену ідею.

Незграбний почерк, що відрізняється нерівністю, належить людині, що володіє великою внутрішньою силою. Вона не хоче дотримуватися звичайної рутини,нею рухають емоції. Її особа повна життєвої сили і часто суперечлива. У такої людини розвинене відчуття суперництва. Інколи вона не уміє розслабитися і в той же час не може зосередитися на тих цілях, до яких прагне.

Людина, що пише незграбно, проявляє нетерпіння по відношенню до людини, яка пише закругленими буквами. Особливе роздратування викликає повільне прийняття нових ідей. Людина, що пише округлими буквами, інколи з неприязню сприймає того, хто пише незграбними буквами, через їх непоступливість прагнення верховодити.

5.4 Натиск.

Про що може сказати натиск почерку?

Сильний натиск з високою ймовірністю говорить про енергійність, наполегливість і непогану працездатність, прагнення завжди займати чимось себе, в тому числі фізичними заняттями. Це переважно товариська людина. Вона прагне задовольнити матеріальну сторону свого життя. Невдачі ж намагається подолати, але не "зациклюється" на них.

Легкий, поверхневий натиск. Людина з таким почерком є ??тонкою і чутливою натурою. Це більшою мірою інтроверт (людина, сконцентрована на явищах внутрішнього світу). Критичний розум і високий самоконтроль дозволяють їй справлятися із важкими завданнями. Однак це вимагає від неї енергії і напруги.

Середній тиск. Такий почерк зустрічається найбільш часто, і його зазвичай мають амбіверти (люди, які спрямовані на пізнання зовнішнього світу, але одночасно надають велику значущість внутрішнім, особистим цінностям). Їх легше зрозуміти і вони більш передбачувані.

Інколи зустрічається нерівномірність натиску - одні слова, букви або навіть їх елементи написані з сильним натиском, а інші - тонкими штрихами. Це показник неврівноваженості, вразливості, імпульсивності вольових актів, наявності внутрішніх конфліктів.

У випадку, якщо аналізований почерк відрізняється рівномірним натиском, то від його власника можна чекати стійкості в прояві своїх емоцій, здатності систематично працювати (без спалахів діяльності, що поєднуються з періодами неробства).

Особливо цікавими є випадки поєднання різного натиску при написанні тексту і підпису. Якщо текст написаний з сильним натиском, а підпис - легким, то можна передбачати, що ця людина володіє сильним характером, але через якісь причини хоче виглядати м'якою.

Поєднання натиску з іншими характеристиками почерку

Легкий натиск з рівними літерами свідчить про логічний розум і раціональне мислення, високий розвиток моральних якостей та дисциплінованість людини.

Легкий натиск і великі закруглені букви свідчать про деяке слабовілля людини, її неагресивність, альтруїзм і схильність до співпраці.

Якщо легкий натиск поєднується з рівними рядками, то це може бути показником дисциплінованості розуму і уміння народжувати творчі ідеї. Якщо ж натиск при письмі слабкий, та до того ж нерівномірний, окремі букви нерозбірливі, то йдеться швидше за все про людину невпевнену в собі, з низькою ініціативністю і нездатністю до обдуманих вольових дій; схильну до постійних сумнівів, для якої ухвалення рішень представляє значні труднощі.

Сильний натиск при написанні заголовних букв або абревіатури в тексті може говорити про енергійність людини, їй творчі або керівні здібності.