Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
почерк і характер.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
37.89 Кб
Скачать

5.7 Розриви між літерами

Літери з'єднуються без відриву ручки в процесі написання слів. Ознака логічного розуму. Така людина нічого не приймає на віру і намагається уникати несподіванок.

Між літерами майже в кожному слові є розриви. Така людина схильна

покладатися на інтуїцію, і в неї добре розвинене «чуття».

Якщо всі букви зв'язані між собою, то такий тип письма відображає здатність людини підійти до проблеми з позицій логіки, критично її оцінити. Така людина рідко довіряє своїй інтуїції.

З'єднань між буквами практично немає. Така людина не дуже практична, схильна до мрійливості. Для неї було б складно працювати систематично, проте вона може добре працювати по натхненню, особливо якщо йдеться про творчість. Такі люди частіше спираються на інтуїцію, ніж на логіку, тому мотиви їх вчинків не завжди зрозумілі оточуючим.

5.8 Розмір літер протягом письма

Слово починається з великих літер, які перетворюються в маленькі.

Таке зменшення букв зустрічається у людей, які займають положення, яке вимагає особливої уваги до дотримання такту і зберігання таємниць.

Слово починається з маленьких літер, які перетворюються на великі (або кінець слова перетворюється на пряму або хвилясту лінію). Так пишуть люди, які не вміють зберігати таємниці.

Висновок

По суті справи,немає жодної сторони людського життя, де графологія не отримала плідного застосування Вона надзвичайно корисна в стосунках

між керівником підлеглим, між вчителем і учнем, між чоловіком і дружиною, між батьками і дитиною.

Не всі професійні графологи використовують одні і ті ж прийоми при аналізі почерку . Деякі починають з розбору окремих букв і дрібних деталей .

Інші вважають за краще почати із загального вигляду сторінки, а потім переходять до розбору різних чинників . Проте кінець кінцем всі вони приходять до однакових результатів .

Все це лише доводить спроможність графології як окремої науки, можливості якої надзвичайно широкі . Графологія - об'єктивна, її правила діють незалежно від бажання людини, тому тестування за допомогою графології є одним з найнадійніших засобів на дорозі пізнання особи .

У наш час, коли старі методи підбору персоналу лише за професійною ознакою поступаються місцем новим, сучаснішим теоріям, в графології є відмінні шанси на те, щоб стати одним з найважливіших методів особового тестування . Всі можливості для цього у неї є .

Література

1. Зуев-Инсаров Д.М. Почерк и личность: (Способ определения характера по почерку)/ Д.М. Зуев-Инсаров. - К.: Перлит продакшн ЛДТ, 1992. - 96 с.

Гіппенрейтер Ю. Б. Введення в загальну психологію. - М.: «Юрайт» 2002.

2. Иванцевич Дж. М. , Лобанов А. А. «Человеческие ресурсы управления :

основы управления персоналом». - М.: Дело, 1993

3.Лісовий А. Ваш почерк розповідає про вас...: науково-популярна література/ Анатолій Лісовий, Костянтин Лісовий,. - К.: Тов-во "Знання" України, 1993. - 48 с.

4. Сара Д. «Тайны почерка» М.: Вече, Персей, АСТ , 1996

5. Соломевич В. И. Определяем характер человека по почерку М.: Харвест , 2009

6. Тайна характера: Чтение характера по почерку. - Х.: Фолио, 1996. - 428 с.

15