Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
21
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
105.98 Кб
Скачать

Короткі методичні вказівки до роботи студентів на практичному занятті.

На початку заняття перевіряється вхідний рівень знань-умінь (перевірка виконання домашнього завдання за еталонами відповідей. Потім шляхом тестового контролю перевіряється засвоєння необхідного теоретичного матеріалу; розуміння методики проведення дослідів з‘ясовується у ході опитування. Після цього студенти приступають до практичних завдань, хід виконання яких контролюється викладачем. Отримані результати фіксуються у протоколі (додаток 2), проводиться їхній аналіз, робляться висновки, які заносяться до протоколу. Для узагальнення та систематизації отриманих теоретичних знань та практичних навичок студенти виконують навчаючи завдання, отримані результати обговорюються. Заняття завершується підведенням підсумків самостійної та аудиторної роботи студентів, оцінка студента виводиться на підставі результатів всіх видів робіт з опрацювання даної теми.

Студенти, які виконали менше 50% тестів, або не представили результатів виконання практичних завдань отримують оцінку „2”, тобто 0 балів. Оцінку „3” (5балів) студенти отримують при виконанні 50-70% тестів та наявності оформленого протоколу роботи, якщо вони не брали участі в усному опитуванні та обговоренні навчаючих завдань, або давали помилкові відповіді. Оцінку „4” (8 балів) студенти отримують при виконанні не менше 70% тестів, наявності оформленого протоколу роботи, якщо вони дають правильну розгорнуту відповідь на одне з обговорюваних питань. Оцінку „5” (13 балів) студенти отримують при виконанні не менше 80% тестів, безпомилковому виконанні практичних завдань та оформленні їх результатів, а також за умов активної участі у обговоренні теоретичних та практичних питань.

Технологічна карта заняття

Етапи

Час (хв.)

Засоби навчання

Обладнання та матеріали

Місце проведення

1

Організаційна частина

3

Н

А

В

Ч

А

Л

Ь

Н

А

А

У

Д

И

Т

О

Р

І

Я

2

Перевірка вхідного рівня знань-умінь

7

Завдання для діагностики вихідного рівня знань умінь Таблиці: „Морфологія та структура вірусів”, „Серологічні реакції”, „Типи взаємодії віруса з клітиною”

3

Перевірка засвоєння теоретичних питань. Корекція знань.

20

Тести. Граф логічної структури теми. Таблиці: „Діагностика гепатиту А”, „Діагностика гепатиту В”

4

Перевірка готовності до виконання практичних завдань

15

Інструкція (ООД)

Таблиця: „Реакція преципітації”

5

Самостійна практична робота під контролем викладача

55

Інструкція (ООД), зразок протоколу, підручники та додаткова література..

Демонстрація реакції подвійної імунодифузії, тест-система імуноферментна для діагностики гепатиту В, генно-інженерна вакцина проти гепатиту В, . мікрофотографії з результатами ІЕМ

6

Узагальнення та систематизація отриманих теоретичних знань та практичних навичок

15

Навчаючи завдання

7

Підведення підсумків заняття

5

Соседние файлы в папке стоматМ2