Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розробка маркетингової стратегії підприємства.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
518.22 Кб
Скачать

2.1. Стисла організаційно-економічна характеристика підприємтва.

2.2. Характеристика ринкового середовища підприємства «»

2.3. Аналіз маркетингової політики підприємства «»

ВИСНОВОК

Процес розробки товарно¿ стратег³¿ º складовою частиною маркетингового стратег³чного планування на п³дприºмств³. Стратег³чн³ р³шення щодо асортиментного перел³ку продукц³¿, що виробляºться п³дприºмством для задоволення потреб споживача, приймаються на вс³х р³внях стратег³чного планування п³дприºмства.

Маркетингова товарна стратег³я компан³¿ направлена на зб³льшення популярност³ ³снуючих бренд³в компан³¿, а також на створення та розширення асортименту нових бренд³в на вищому ц³новому сегмент³.

Проанал³зувавши за останн³ роки ринок спортивного одягу, можна зробити висновки про певн³ зм³ни на ньому: найб³льш³ „гравці” ринку намагаються монопол³зувати ринок шляхом злиття ³ поглинання конкурент³в; в³дбуваºться розмивання границь м³ж спортом ³ модою; виробники марок спортивного одягу розширюють асортимент за рахунок б³льш модних вироб³в масового попиту ("не для спорту").

Adidas Group º св³товим л³дером в галуз³ спортивних товар³в ³ пропонуº широкий портфель продукц³¿. Продукц³я в³д Adidas доступна фактично в кожн³й кра¿н³ св³ту. Як глобальна компан³я, вона намагаºться бути л³дером у вс³х рег³онах де конкуруº. Загальна стратег³я компан³¿ маº на мет³ безперервне п³дсилення марок ³ продукц³¿, щоб пол³пшити конкурентоспроможн³сть та свою ф³нансову позиц³ю.

ДП "Adidas-Укра¿на" входить до складу м³жнародно¿ компан³¿ Ad³das Group, св³тового л³дера у виробництв³ спортивних товар³в та л³дер на ринку спортивних товар³в Укра¿ни. До складу ДП "Adidas-Укра¿на" входить велика роздр³бна мережа, яка поºднуº 115 магазин³в, з яких 13 - стоков³ по вс³й територ³¿ Укра¿ни. В цих магазинах присутн³ бренди ad³das, Reebok, Rockport, Rbk&CCM Hockey.

Зг³дно проведеного в курсов³й робот³ SWOT-анал³зу на ринку Укра¿ни можна вид³лити наступн³ слабк³ сторони компан³¿ Adidas маº наступн³ слабк³ сторони: висок³ ц³ни, ор³ºнтування на сегмент споживач³в з достатком вище середнього та профес³онал³в, висок³ затрати на рекламу.

Adidas намагаºться бути ближче до споживач³в, н³ж будь-який з конкурент³в, ³ ун³кальне розум³ння компан³ºю споживач³в надаº можлив³сть зб³льшити ¿х атлетичн³ досягнення, безперервно оптим³зуються продаж³ ³ процеси розпод³лу, покращуºться обслуговування кл³ºнт³в для роздр³бних партнер³в. Компан³я нац³лена на те, щоб зробити сп³льними особист³ потреби прац³вник³в з завданнями бренд³в та компан³¿, достойно винагороджувати ¿х роботу. П³дх³д multi-марки дозволяº забезпечити потреби р³зних споживач³в, шляхом фокусування певного бренда на окрему групу споживач³в, таким чином група Adidas пропонуº саме той продукт що бажав би отримати покупець.

З результат³в проведеного в курсов³й робот³ досл³джень можна зробити висновок, що абсолютна конкурентна сила ДП "Adidas-Укра¿на" маº позитивне значення ³ маº б³льше можливостей для просування своº¿ продукц³¿ на укра¿нському ринку, н³ж ¿¿ конкурент. За результатами проведених досл³джень, для п³дприºмства ДП "Adidas-Укра¿на" потр³бно застосовувати стратег³ю використання можливостей, що в³дкриваються, за рахунок стратег³чного потенц³алу, також можна вид³лити дек³лька напрямк³в подальшо¿ д³яльност³ п³дприºмства:

- ³нвестувати в розвиток та створення конкурентних переваг;

- зб³льшення товарного асортименту п³дприºмства за допомогою орган³зац³¿ сучасного високоефективного технолог³чного процесу виробництва.

Враховуючи конкурентн³ переваги ³ можливост³ компан³¿ Adidas доц³льним º використання конкурентно¿ стратег³¿, що може бути представлена новою товарною л³н³ºю дитячого одягу Adidas Kids. Новий бренд, враховуючи тенденц³¿ зростання ринку ³ зм³ни ц³нностей потенц³йних покупц³в, дозволить компан³¿ покращити позиц³¿ на ринку, зайняти л³дируюч³ позиц³¿ в новому сегмент³. Товарна л³н³я дитячого одягу Adidas Kids задовольнить нов³ потреби споживач³в ³ буде виг³дним р³шенням як для компан³¿ так ³ для ринку в ц³лому. До того ж Adidas маº ресурси, можлив³сть ³ досв³д впровадження та роботи з новими брендами, тобто запропонован³ маркетингов³ р³шення º досить практичними.