Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Горчакова - програма навчальної практика 2012.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
836.1 Кб
Скачать

29

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

ДВНЗ «ДОННТУ»

Кафедра економічної кібернетики

ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

(спеціальність “Економічна кібернетика”)

Затверджено

на засіданні кафедри

економічної кібернетики

Протокол № __

від _____ ________2012 р.

Донецьк, 2012

Програма навчальної практики для студентів (спеціальність - “Економічна кібернетика”) денної форми навчання / Укл. доц. Горчакова І.А. - Донецьк.: ДВНЗ «ДОННТУ», 2012.- 36 с.

ЗМІСТ

ВСТУП 4

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 5

2. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇПРАКТИКИ 6

3. ІндивідуальнІ завдання 10

3.1 Індивідуальне завдання №1 10

3.2 Індивідуальне завдання №2 17

5. Форми та методи контролю 32

6. Вимоги до Звіту 33

7. ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ 34

ПЕРЕЛІК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 36

Додаток 1. Приклад оформлення титульного аркушу 37

Додаток 2. Методичні рекомендації щодо виконання індивідуальних завдань

ВСТУП

Навчальна практика є обов'язковою та необхідною складовою навчального процесу. Вона передбачає створення умов для наближення змісту навчальних предметів до професійно-орієнтаційної спрямованості навчального процесу. Проведення навчальної практики спрямоване на розвиток пізнавальної діяльності студентів, залучення їх до пошукової роботи, поглиблення та систематизації знань, умінь і навичок, усвідомлення практичної складової навчальних курсів.

Отримані в процесі практики знання, вміння та навички дадуть змогу закласти основи інформаційної культури.

Метою навчання на спеціальності „Економічній кібернетика” є знайомство з економіко-математичними моделями для аналізу і синтезу систем управління; вивчення статистичних моделей аналізу попиту та споживання, моделей аналізу міжгалузевих зв’язків, моделювання за допомогою економічних таблиць Excel та інших програмних засобів.

Бакалавр – освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі повної загальної середньої освіти здобула базову вищу освіту, фундаментальні та спеціальні уміння і знання щодо узагальненого об’єкту діяльності, достатні для виконання функціональних обов’язків певного рівня професійної діяльності, які передбачені для первинних посад з економічної та підприємницької діяльності.

Основними напрямами професійної діяльності бакалавра з економічної кібернетики є інформаційно-аналітична, планово-економічна та організаційно-економічна.

1. Загальні положення

Навчальна практика студентів проводиться виключно на кафедрі економічної кібернетики.

Програма практики складена на підставі державної освітньо-кваліфікаційної характеристики спеціальності „Економічна кібернетика". Програма визначає обсяг, зміст і методику проведення навчальної практики відповідно до навчального плану спеціальності, призначена для студентів і керівників практики.

Практика студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів ДонНТУ проводиться на відповідно оснащених базах університету.

Практика студентів передбачає безперервність і послідовність її проведення у процесі одержання необхідного достатнього обсягу практичних знань і вмінь.

У період проходження практики студенти зобов'язані точно виконувати програму практики та індивідуальні завдання, дотримуватися, в першу чергу, правил техніки безпеки та протипожежної безпеки, а також правил охорони праці та навколишнього середовища.

Загальне керівництво (організаційне і навчально-методичне) здійснює керівник практики від кафедри ЕК ДонНТУ, який контролює хід виконання практики і здійснює облік відвідування, підбиває підсумки практики, приймає залік.