Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Горчакова - програма навчальної практика 2012.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
836.1 Кб
Скачать

3.2 Індивідуальне завдання №2 Зміст завдання

Нехай існує виробнича регресія (Кобба-Дугласа), яка має вигляд:

, де:

У – обсяг випущеної продукції;

- трудовитрати;

- основні засобі розглянутої галузі.

На основі статистичних даних, використовуючи МНК, знайти оцінки параметрів виробничої регресії. З надійністю Р = 0,95 встановити адекватність прийнятої економічної моделі статистичним даним. Якщо модель адекватна статистичним даним, то знайти часткові коефіцієнти еластичності, значення прогнозу і його надійний інтервал.

Побудувати ізокванту для

Використовуючи розрахунки, сформулювати висновки.

Вхідні дані за варіантами:

Х1

Х2

Y

50+i

90+i

152+i

60+i

100+i

172+i

70+i

110+i

192+i

80+i

120+i

213+i

90+i

130+i

232+i

100+i

140+i

253+i

110+i

150+i

275+i

120+i

160+i

293+i

130+i

170+i

314+i

140+i

180+i

334+i

150+i

190+i

354+i

160+i

200+i

де і - номер варіанта

4. Форми та методи контролю

Студент-практикант повинен дотримуватися режиму роботи, установленого в ВНЗ. Контроль за цим здійснює керівник практики від кафедри.

Поточний контроль виконання програми практики здійснюється у відповідності з установленим графіком проведення проміжного та рубіжного контролю керівником практики від кафедри економічної кібернетики.

Підсумковий контроль практики передбачає оцінку роботи студента-практиканта керівником від вузу.

  1. Результати практики студенти відображають в звіті та щоденнику з практики.

Результати розробки повинні бути оформлені у вигляді пояснювальної записки. Структура і правила оформлення записки повинні відповідати аналогічним параметрам для курсової роботи.

6. Вимоги до Звіту

У звіті повинна бути стисло і конкретно описана робота, особисто виконана студентом. Описане у звіті не повинно бути дослівно переписані матеріали університету або дослівне цитування літературних джерел.

Для узагальнення матеріалів, зібраних під час практики і підготовкизвіту, студентам у кінці практики відводиться оди-два дні.

Складений студентом звіт повинен мати наскрізну нумерацію сторінок.

Аркуші звіту повинні бути зшиті. Звіт оформлюється згідно з вимогами, наведеними у методичних вказівках до виконання курсового проектування, індивідуальних домашніх завдань та контрольних робіт з дисциплін інформаційного напрямку. Титульний аркуш звіту оформляється відповідно до прикладу, наведеного наведеним у додатку А. Звіт перевіряється і затверджується керівником практики від кафедри ЕК ДУІіШІ.

Звіт про навчальну практику повинен відобразити відповідність результатів практики до поставленої мети та завдань.

Рекомендована структура звіту:

  1. титульний аркуш;

  2. зміст;

  3. основний текст:

  • Розділ 1. Вирішення економічних задач за допомогою Excel;

  • Розділ 2. Створення власної БД в Access;

  • Розділ 3. Дослідження та аналіз ряду в пакеті StatGraphics;

  1. висновки та пропозиції;

  2. перелік літератури;

  3. Додатки;

  4. щоденник практики.

Усі сторінки повинні мати наскрізну нумерацію, починаючи зі змісту і закінчуючи додатками (крім щоденника практики). У тексті слід робити посилання на додатки. Аркуші звіту потрібно зшити. Щоденник додається до звіту. Зразок титульного аркуша звіту наведено у додатку А.

Основний текст звіту складається з трьох розділів, кожен з яких показує то, наскільки добре студент навчився застосовувати отримані в ході навчання навички та знання.

Звіт про виконання індивідуальних завдань на робочих місцях міститься у щоденнику практики (розд. 2 “Календарний графік проходження практики” та розд. 5 “Робочі записи під час практики”). Перелік літературних джерел та інструктивних матеріалів, з якими студент ознайомився під час проходження практики виконується за загальними правилами.

Звіт підписується студентом-практикантом, перевіряється і затверджується керівниками практики від університету. На кафедру здається звіт та оформлений відповідним чином і підписаний щоденник.