Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Горчакова - програма навчальної практика 2012.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
836.1 Кб
Скачать

7. Підведення підсумків практики

Підсумки практики підбиваються керівником практики від університету у процесі складання студентом заліку. Керівник керується звітом, що склав студент протягом практики. Залік про проходження практики враховується нарівні з іншими заліками, що характеризують успішність студента. В тих випадках, коли практика закінчується після проведення екзаменаційної сесії і призначення стипендії, оцінка з цієї практики враховується разом з оцінками наступного семестру.

Результати складання заліків з практики заносяться до екзаменаційної відомості, проставляються у заліковій книжці і в журналі обліку успішності.

Студент, що не виконав програму практики і отримав незадовільну оцінку при складанні заліку, направляється на практику повторно або відраховується з ДУІіШІ.

Керівник практики інформує деканат про фактичні терміни початку і закінчення практики, склад груп студентів, які пройшли практику, їхню дисципліну, та з інші питання організації і проведення практики.

Виставляючи оцінку враховують зміст і оформлення звіту, його захист та ін. Оцінка за практику це середньоарифметична від суми балів, що отримує студент від керівника кафедри ЕК та за захист звіту про практику. Оцінювання здійснюється за чотирма рівнями: «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»:

(відмінно) - студент демонструє обізнаність з базою практики; викладає матеріал у логічній послідовності; приводить узагальнення і висновки; грамотно й акуратно оформив звіт; дає обґрунтовані, правильні відповіді на запитання комісії;

(добре)- студент володіє знанням матеріалу з бази практики на рівні попереднього пункту, але ним допущені незначні помилки у формулюванні термінів, категорій, розрахунків; є зауваження до оформлення звіту про практику, відповіді на додаткові запитання комісії неточні або недостатньо обґрунтовані;

(задовільно)- студент ознайомився з базою практики поверхово, дає малообґрунтовану невичерпну або неправильну відповідь на запитання комісії, допускає помилки, є зауваження до оформлення звіту про практику.

(незадовільно) - студент недостатньо ознайомився з базою практики, має негативний відгук від керівника з бази практики, дає неправильну відповідь на запитання комісії, допускає грубі помилки, звіт з практики оформлено недбало.

Диференційована оцінка з практики враховується нарівні з іншими оцінками, які характеризують успішність студента. Результати складання заліку з практики заносяться в екзаменаційну відомість, проставляються в заліковій книжці й у журналі обліку успішності. Студент, що не виконав програму практики і отримав незадовільний відгук на базі практики або незадовільну оцінку при складанні заліку, направляється на практику вдруге через рік, або відраховується з університету. Керівник практики інформує адміністрацію університету щодо фактичних термінів початку і закінчення практики, складу груп студентів, які пройшли практику, дотримання ними вимог трудової дисципліни, стан охорони праці і протипожежної безпеки на базі практики та з інших питань організації та проведення практики.