Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bgd-l7.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
595.97 Кб
Скачать

5.15. Охорона праці

Охорона прац³ – це система правових, соц³ально-економ³чних, орга­н³зац³йно-техн³чних, сан³тарно-г³г³ºн³чних та л³кувально-проф³­лак­­­ти­чних заход³в ³ засоб³в, спрямованих на збереження здоров’я ³ працездатност³ людини в процес³ прац³.

Основними законодавчими актами цієї системи є Закони України «Про охорону праці», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону здоров’я», «Про використання ядерної енергії та радіаційний захист», «Про пожежну безпеку», «Про цивільну оборону», Кодекс законів про працю України та інші.

В системі законодавчих актів основна роль належить закону «Про охорону праці», який визначає саме поняття охорони праці як соціальної категорії й регулює відносини між роботодавцем і працівником з питань безпеки праці.

Нова редакція Закону Укра¿ни «Про охорону прац³», введеного в д³ю 24.10. 1992 р., прийнято Верховною Радою 21.11.2002 р. В³н визначаº основн³ положення щодо реал³зац³¿ конституц³йного права громадян на охорону ¿х життя ³ здоров`я в процес³ трудово¿ д³яльност³, регулюº за участю в³дпов³дних державних орган³в в³дносини м³ж власником п³дприºмства, установи ³ орган³зац³¿ або уповноваженим ним органом ³ прац³вником з питань безпеки, г³г³ºни прац³ та виробничого середовища ³ встановлюº ºдиний порядок орган³зац³¿ охорони прац³ в Укра¿н³.

За час, що минув з дня набрання чинност³ цього Закону, розроблено, затверджено ³ введено в д³ю велику к³льк³сть положень, ³нструкц³й та ³нших п³дзаконних нормативних акт³в, прийнято ряд постанов Уряду, ухвал м³н³стерств, ³нших центральних орган³в державно¿ виконавчо¿ влади, спрямованих на забезпечення виконання вимог Закону Укра¿ни «Про охорону прац³».

Таким чином, кардинальн³ зм³ни в галуз³ охорони прац³, як³ конче потр³бн³ за умов становлення ринкових в³дносин ³ рефор­мування всього нашого сусп³льства, одержали необх³дну нормативну базу.

У Закон³ враховано основн³ вимоги конвенц³й ³ рекомендац³й М³жна­родно¿ Орган³зац³¿ прац³ щодо безпеки ³ г³г³ºни прац³ та виробничого середовища, регулювання в³дносин охорони прац³ в передових промис­лово розвинених кра¿нах, досв³д охорони прац³ в Укра¿н³ в попередн³ роки.

Закон маº численн³ нововведення, що в³дпов³дають вимогам сьогод­е­ння. Ним, зокрема, передбачено:

  • впровадження економ³чних метод³в управл³ння охороною прац³ (на зм³ну адм³н³стративно-командних); створення спец³альних фонд³в охорони прац³ на державному, галузевому, рег³ональному р³внях ³ на госпроз­ра­хункових п³дприºмствах; застосування ряду додаткових штрафних санк­ц³й, а також п³льг щодо оподаткування; створення ч³тко¿ системи орган³в державного управл³ння ³ нагляду за охороною прац³ та системи орган³зац³¿ ц³º¿ роботи безпосередньо на п³дпри­ºмствах, в установах ³ орган³зац³ях незалежно в³д форм власност³;

  • ³стотне розширення прав ³ соц³альних гарант³й прац³вник³в, насамперед ос³б, як³ потерп³ли в³д нещасних випадк³в на виробництв³ або профес³йного захворювання, та с³мей загиблих;

  • визначення м³сця ³ рол³ колективного договору п³дприºмства у вир³шенн³ завдань, пов’язаних ³з пол³пшенням умов ³ безпеки прац³, в забезпеченн³ встановлених законом прав ³ соц³альних гарант³й прац³в­никам, у тому числ³ на п³льги й компенсац³¿;

  • визначення правового статусу служб охорони прац³ на п³дпри­ºмствах ³ в органах державного управл³ння вс³х р³вн³в;

  • забезпечення навчання населення з питань охорони прац³, введення в³дпов³дного курсу в ус³х навчальних закладах системи осв³ти Укра¿ни, започаткування п³дготовки фах³вц³в з охорони прац³ у вищих техн³чних навчальних закладах;

  • забезпечення активно¿ участ³ профсп³лок та ³нших громадських формувань, широких к³л трудящих у розв’язанн³ проблем охорони прац³;

  • створення належних передумов для заснування нових громадсь­ких ³нститут³в ³ можливост³ створення ком³с³й охорони прац³ п³дп­риºмства та обраних уповноважених трудового колективу з цих питань тощо.

Державна служба гірничного нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд) маº повноваження зд³йснювати на територ³¿ Укра¿ни державний нагляд за додержанням законодавчих та ³нших нормативних акт³в про охорону прац³, координувати роботу м³н³стр³в, ³нших центральних орган³в державно¿ виконавчо¿ влади, об‘ºднань п³дприºмств у галуз³ безпеки ³ г³г³ºни прац³ та виробничого середовища. Ухвали Держгірпромнагляду, що належать до його компетенц³¿, º обов’язковими для виконання вс³ма м³н³стерствами, ³ншими органами державно¿ виконавчо¿ влади, м³сцевими Радами народних депутат³в та п³дприºмствами, установами, орган³зац³ями.

Закон «Про охорону прац³» поширюºться на вс³ п³дприºмства, установи, орган³зац³¿ незалежно в³д ¿х форм власност³ та вид³в д³яльност³, в тому числ³ на кооперативн³, акц³онерн³, орендн³, фермерск³ госпо­дарства, на окремих наймач³в. Закон «Про охорону прац³» поширюºться також на ³ноземних громадян ³ ос³б без грома­дянства, якщо вони працю­ють на територ³¿ Укра¿ни. Трудящ³ цих категор³й мають так³ сам³ права на охорону прац³, як ³ громадяни Укра¿ни.

Закон визначаº основн³ принципи державно¿ пол³тики в галуз³ охорони прац³, ч³льне м³сце серед яких належить пр³оритетов³ життя ³ здоров’я прац³вник³в по в³дношенню до результат³в виробничо¿ д³яль­ност³ п³дпри­ºмства, принципам повно¿ в³дпов³дальност³ власника за створення безпеч­них ³ нешк³дливих умов прац³, соц³ального захисту прац³вник³в, повного в³дшкодування шкоди особам, як³ потерп³ли в³д нещасних випадк³в на виробництв³ чи в³д профес³йного захворювання.

Уперше в законодавче регулювання охорони прац³ Законом запро­ваджено поняття морально¿ шкоди ³ встановив обов’язок власника або уповноваженого ним органу в³дшкодувати моральну шкоду потерп³­лому, якщо небезпечн³ або шк³длив³ умови прац³ приз­вели до пору­шення його нормальних життºвих зв’язк³в ³ вимагають додаткових зусиль для орган³зац³¿ його життя.

Закон «Про охорону прац³» встановлюº новий, б³льш високий р³вень захисту прац³вник³в, причому цей захист починаºться з моменту прийняття його на роботу. В ³нтересах прац³вника запроваджено норму, за якою в³н маº право в³дмовитися в³д доручено¿ роботи, якщо створилася виробнича ситуац³я, небезпечна для його життя чи здоров’я або для людей, як³ його оточують, ³ навколишнього природного середовища.

Окрем³ статт³ Закону «Про охорону прац³» присвячено регулю­ванню охорони прац³ ж³нок, неповнол³тн³х, ³нвал³д³в. Забороняºться, зокрема, на використовувати працю ж³нок ³ неповнол³тн³х на п³дземних роботах, а також залучати ж³нок ³ неповнол³тн³х прац³в­ник³в до п³д³ймання ³ перем³щення речей, маса яких перевищуº граничн³ для них норми.

В³дпов³дно до Закону М³н³стерство осв³ти Укра¿ни орган³­зовуº вивчення охорони прац³ в ус³х навчальних закладах системи осв³ти, а також п³дготовку та п³двищення квал³ф³кац³¿ спец³ал³ст³в з охорони прац³ з урахуванням особливостей виробництва у в³дпов³дних галузях народного господарства за програмами, погодженими з Держгірпромнаглядом.

Навчальна дисциплина «Охорона прац³» розглядаº основн³ питання, пов`язан³ ³з забеспеченням здорових, безпечних ³ високопродуктивних умов прац³ на виробництв³. Вона взаºмопов`язана з такими дисцип­л³нами, як «Охорона навколишнього середовища», «²нженерна психо­ло­г³я», «Ергоном³ка», «Ф³з³олог³я та г³г³ºна прац³», «Эконом³ка», «Техн³­чна естетика». ¯¿ основн³ розд³ли — «Законодавство про охорону прац³», «Виробнича сан³тар³я», «Техн³ка безпеки» ³ «Пожежний захист».

Законодавство з охорони прац³ складаº правову основу, що забез­пе­чуº проведення в життя соц³ально-економ³чних, орган³зац³йних, техн³ч­них ³ сан³тарно-г³г³ºн³чних заход³в щодо створення здорових ³ безпечних умов прац³.

Законом України «Про охорону праці» визначено, що нормативно-правові акти з охорони праці (НПАОП) – це првила, норми, регламенти, положення, стандарти, інструкції та інші документи, обов’язкові для виконання.Ведеться Покажчик НПАОП, в якому кожному нормативному акту присвоєно відповідний код – для можливості машинного обліку і зручності користування ними.

Соц³ально-економ³чними заходами передбачаються економ³чн³ методи керування охороною прац³:

  • створення державного, рег³ональних ³ галузевих фонд³в охорони прац³ та фонд³в охорони прац³ на п³дприºмств³; обов’язкове соц³альне страхування власником п³дприºмства прац³вник³в в³д нещасних випадк³в та профес³йних захворювань;

  • збереження середнього зароб³тку за працюючим в пер³од прос­тою у випадку його в³дмови в³д доручено¿ роботи, якщо створилася виробнича ситуац³я, небезпечна для життя чи здоров’я працюючого або для людей, як³ його оточують, чи навколишнього природного середовища;

  • виплата вих³дно¿ допомоги при розрив³ трудового договору за власним бажанням, якщо власник не виконуº вимог законодавства або умов колективного договору з питань охорони прац³;

  • безплатне забезпечення л³кувально-проф³лактичним харчу-ванням та ³нш³ п³льги ³ компенсац³¿ прац³вникам, що зайнят³ на роботах з важкими та шк³дливими умовами прац³;

  • безплатна видача прац³вникам спец³ального одягу, взуття та ³нших засоб³в ³ндив³дуального захисту, змивальних ³ знешкод­жу­вальних засо­б³в на роботах ³з шк³дливими та небезпечними умовами прац³, а також роботах, пов’язаних ³з забрудненням або зд³йснюваних у несприятливих температурних умовах;

  • в³дшкодування власником працюючому шкоди у зв’язку з кал³цт­вом чи ³ншим ушкодженням здоров’я (або його с³м’¿ у випадку смерт³ потерп³лого), пов’язаними з виконанням трудових обов’язк³в, а також морально¿ шкоди.

Орган³зац³йно-техн³чн³ заходи та засоби покликан³ забезпечити такий р³вень орган³зац³¿ прац³ на п³дприºмств³ й так³ техн³чн³ (³нженерн³) р³шення з питань охорони прац³ для усього техноло­г³чного процесу, окремого обладнання та ³нструмент³в, як³ виключали б вплив на прац³вник³в небезпечних виробничих фактор³в, а також виключали б або зменшували до допустимого нормативного р³вня вплив на роб³тник³в шк³дливих виробничих фактор³в.

Орган³зац³йними заходами охорони прац³ º так³: правильне навчання прац³вник³в, ч³тке й своºчасне проведення ³нструктаж³в та контролю знань з охорони прац³; наявн³сть розробленого в³дпов³дно до умов охорони прац³ плану проведення роб³т й техн³чних карт; правильне планування робочих м³сць; правильне утримання проход³в та про¿зд³в; дотримання правил проведення роб³т ³ допуску до роботи; правильний нагляд за прац³вниками; правильна орган³зац³я прац³: зручна робоча поза, чергу­ва­ння роботи й в³дпочинку, в³дсутн³сть ф³зичного перенапру­ження; засто­су­вання безпечних способ³в прац³; дотримання встанов­леного технолог³чного процесу; справний стан засоб³в колективного та ³ндив³дуального захисту; наявн³сть в³дпов³дних знак³в безпеки та ³н.

Технолог³чними (³нженерними) заходами й засобами охорони прац³ º застосування техн³чно досконалого та справного обладнання, ³нстру­мент³в ³ пристро¿в, транспортних засоб³в колективного захисту (огорож, запоб³жних пристро¿в, блокування, сигнал³зац³¿, систем дистанц³йного керування, спец³альних засоб³в – заземлення, занулення тощо.); викорис­тання за призначенням досконалих засоб³в ³ндив³дуаль­ного захисту (³золюючих костюм³в, спецодягу, спецвзуття, засоб³в захисту орган³в дихання, рук, голови, обличчя, очей, орган³в слуху, засоб³в захисту в³д пад³ння з висоти тощо.) та ³н.

Сан³тарно-г³г³ºн³чн³ заходи передбачають досл³дження впливу виробничих фактор³в на людину та встановлення допустимих значень цих фактор³в на робочих м³сцях, визначення фактичних значень конкретних параметр³в виробничих фактор³в на робочих м³сцях, а також визначення в³дпов³дност³ умов на робочих м³сцях вимогам нормативних документ³в.

Обладнання робочих м³сць та умови прац³ на цих м³сцях мають в³дпов³дати вимогам нормативних документ³в.

    

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]