Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен механызацыя.docx
Скачиваний:
299
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.34 Кб
Скачать

9.Призначення, будова ходової частини трактора

Ходова частина колісних тракторів скла дається з остова, задніх ведучих коліс, переднього моста з напрямними або також і ведучими колесами.

Призначення – для руху трактора, перетворення круткового моменту у поступовий рух. Зменшує коливання нерівних доріг, які передаються на раму.

10.Робочий цикл 2-х тактного двигуна внутрішнього згорання

Робочий цикл проходить в два такти – стиснення і розширення. Впуск палива та викид відходів відбувається наприкінці такту розширення та на початку такту стиснення. Робочий цикл відбувається в момент одного оберту колінвалу. Процес вприску та викиду регулюються поршнем, коли він під час руху автоматично перекриває продувні та випускні вікна.

11.Електричне обладнання тракторів і автомобілів

Призначення: акумуляторні батереї забезпечують живлення стартера під час запуску основного чи пускового двигуна, а також живлення споживачів при непрацюючому двигуні чи зменшені частоти обертання колінчастого валу.

Система запалювання скл:подвижні контакти; приривач; трансформатор; акумулятор; неподвижні і подвижник контакти; розподільник; свічі запалювання. Призначення: для своєчасного подавання пробивної напруги на свічки, пов»язана з порядком роботи двигуна.

12.Способи поліпшення тягово-зчіпних властивостей тракторів

На вологих грунтах робота пневматичних шин супроводжується підвищеним буксуванням, що викликає неповне використання потужності двигуна, тобто зниження продуктивності трактора з одночасним підвищенням витрати палива. Інколи в таких умовах зовсім не можна використати колісні трактори з пневматичними шинами. Зчіпні якості колісних тракторів можна підвищити збільшенням зчіпної маси трактора або поліпшенням взаємодії ведучого апарата з грунтом. Збільшення площі контакту колеса з грунтом зменшує питомий тиск на грунт, завдяки чому підвищується прохідність трактора і зберігається структура грунту — дуже важливий позитивний фактор з точки зору агротехніки. Поліпшити зчеплення колеса з грунтом можна також за допомогою різних грунто- зачепів(ланцюгів, накладних і відкидних жорстких зачепів). Проте найкращі тягово-зачіпні якості мають трактори з усіма ведучими колесами.

13.Робоче обладнання трактора

Робоче обладнання трактора(складається): гідравлічна начіпна система(для агрегатування начіпних та напівначіпних машин); вал відбору потужності(для привода робочих органів агрегатуємих машин); причіпний пристрій(для агрегатування причіпних машин); механізм начіпки(для вирівнювання рами начіпної машини). Призначене для виконання різних робіт у с/г

14.Будова трансмісії трактора хтз-170, її особливості

Трансмісія: муфта зчеплення суха одно дискова, коробка передач гідромеханічна,яка переключається на ходу під навантаженням в межах кожного діапазону. кількість передач переднього ходу -3, заднього ходу-1.

15.Призначення, будова гідроначіпної системи трактора

До складу робочого обладнання тракторів повинні входити пристрої, які забезпечували б кріплення начіпних, напівначіпних і причіпних машин і знарядь, а також механізми й системи піднімання, опускання та удержування цих машин або знарядь у відповідному положенні при виконанні тих чи інших робіт. Комплекс таких пристроїв називається начіпною гідравлічною системою трактора. Начіпна система виконує також ряд допоміжних операцій, таких як піднімання трактора, регулювання ширини колії, автоматичне приєднання до трактора напівпричепа, довантаження ведучих коліс, полегшення рульового керування (гідропідсилення). Основними перевагами є такі: спрощення конструкцій сільськогосподарських машин і знарядь зниження їхньої маси, значне підвищення маневреності тракторного агрегату, менший порівняно з причіпними мінімальний радіус повороту і можливість руху агрегату заднім ходом.