Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен механызацыя.docx
Скачиваний:
299
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.34 Кб
Скачать

24. Призначення, будова, процес роботи та регулювання лісосадильної машини

Призначена для однорядкового садіння сіянців і саджанців різних лісових порід з висотою надземної частини 10-15 см. та довжиною коренів до 30 см, на свіжих слабо- і середньозадеренілих не розкорчованих вирубках.

Будова:Висажуючий апарат, сашник, прикочу вальні котки

Регулювання:Глибину садіння 30-35 см регулюють переміщенням прикочу вальних котків, а крок садіння 50,75,100,150 см регулюються мітками на гумовому диску садильного апарату.

25. Призначення, будова, процес роботи та регулювання крт-3

Призначений для рихлення грунту на горних і овражно-балочних схилах. Будова:роздвижна рама, опорне колесо,кріплення опорного колеса до рами, лапа, передберігаюча пружина. Регулювання:для регулювання глибини ходу робочих органів є механізм гвинтового типу. Цим механізмом ми можемо змінювати положення ходових коліс відносно рами; у начіпного культиватора є механізм навішування на трактор

26. Призначення, будова, процес роботи та регулювання пл-2-50

Призначений для підготовки грунту під посадку лісових культур на вирубку з надлишковою вологістю грунту. Будова: начіпний пристрій, рама, корпуси, підрізний ніж, колодочковий ніж. Регулювання:регулювання глибини борозни центральним гвинтом;переміщення корпусів на рамі, можна змінювати відстань між центрами скибу грунту. При двокорпусному варіанті корпуса можна ставити в третє положення на відстані 800,1000,1200 мм.

27. Призначення, будова, процес роботи та регулювання кпс-4

Призначений для передпосівного суцільного розпушування грунту на глибину 12 см. Будова: причіпний пристрій, рама, опорне колесо, розпушувальні лапи. Для регулювання глибини ходу робочих органів є механізм гвинтового типу, цим механізмом ми можемо звільнювати положення ходових коліс відносно рами.

28. Призначення, будова, процес роботи та регулювання ПКЛ-70

Призначення: для смугового обробітку грунту на не розкорчованих вирубках з різним ступенем задерніння і зволоження. Будова: рама, двополицевий корпус, дисковий ніж, начіпний пристрій, підрізний ніж, розпушувальні лапи, висівний та садильний пристрої. Регулювання: глибина регулюється зміною довжини центрального гвинта начіпки трактора.

29. Призначення, будова, процес роботи та регулювання обприскувача ОПВ-1200

Призначений для мало об’ємного обприскування пестицидами садів, хмільників та інших високорослих багаторічних насаджень проти хвороб і шкідників. Будова: бак, насос, карданна передача редуктора, вентиляторний робочий орган, рама, гідравлічна мішалка. Регулюється:регулюється висота.

30. Призначення, будова, процес роботи та регулювання СЖУ-1

Призначена для рядкової, рядково-лункової та групової сівби в попередньо оброблений грунт жолудів та насіння других лісових культур,близьких до розміру та норми сівби.Будова:-начіпний пристрій-ящик для насіння-рама-висівний апарат лабіринтного типу-ходові колеса-сашник.Регулювання: зміна частоти обертів (норма висіву),Зміна довжини катушки, Глибина висіву.

31. Призначення, будова, процес роботи та регулювання ПЛН-3-35

Призначення: для оранки грунту в розсадниках, обробітку участків виведених із – під с/г земель, маючи на увазі їх користування та інших площ які не були під лісом, при полезахисному лісорозведенні.Будова: робочі органи:корпуса,передплужники,ножі; допоміжні органи:рама,механізм регулювання глибини. Регулюється на задану глибину оранки.

32. Призначення, будова, процес роботи та регулювання протруювача ПНШ-5

Призначений для передпосівного обробітку насіння водними суспензіями або розчинами пестицидів. Будова: завантажувальний шнек, бункер накопичування насіння, камера знезараження, вивантажувальні шнеки, резервуар для робочої рідини, насос-дозатор, розпилювач. Регулюється на: потрібну продуктивність за насінням, витрату робочої рідини.

33. Призначення, будова, процес роботи та регулювання МЛУ-1

Призначена для однорядкового садіння сіянців і саджанців різних лісових порід з висотою надземної частини 10-15 см. та довжиною коренів до 30 см, на свіжих слабо- і середньозадеренілих не розкорчованих вирубках. Будова:Висажуючий апарат, сашник, прикочу вальні котки. Регулювання:Глибину садіння 30-35 см регулюють переміщенням прикочу вальних котків, а крок садіння 50,75,100,150 см регулюються мітками на гумовому диску садильного апарату

34. Призначення, будова, процес роботи та регулювання ПОМ-630

Призначений для внесення в грунт водного аміаку чи інших мінеральних добрив при суцільній культивації; підживлення лук та пасовищ.

Будова: 2 баки; насос; пульт керування; штанговий розподільний пристрій

Технологічний процес:з баків насос захвачує робочу рідину звідти на пульт керування, де вона розподіляється основна кількість іде на розпилювання, інша на злив. Регулювання: зміна норми витрат робочої рідини.

35. Призначення, будова, процес роботи та регулювання бензопили

Призначена для звалювання дерев, та очищення ії від гілок, розкряжування дерев на круглі елементи. Будова: двигун двухтактний, центр обіжна муфта щеплення, редуктор, привідна зірочка, шина та ланцюг, ведучий диск, видомий диск, різальний апарат. Підготовка до роботи: нагострити пильний апарат ,надіти апарат на робочу шину і зірочку та закріпити його з відповідним натягом пильного апарату , приготувати робочу емульсію в співвідношенні 1:50 , залити емульсію в бак для бензину, залити масло в масляний бак, вмикнути «пуск» , висунути підкочувальну рукоятку,запустити двигун. Регулюється швидкість та тип пильного апарату.

36. Призначення, будова, процес роботи та регулювання кущоріза

Призначений для спилювання дерев під час рубань догляду у молодняках і скошуванні трав’янистої рослинності. Будова: ніж, редуктор, вал, навісний пристрій, двигун, ручки керування. Порядок підготовки: нагострити роб.ніж, закріпити на вал, включити пуск, підсосати, запустити двигун.