Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

V

.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
35.84 Кб
Скачать

V. Дублювання роботи комерційного агента

Ознайомлення з функціональними обовязками комерційного агента

Під час проходження практики у супермаркеті «Сільпо», я ознайомилася з функціональними обов’язками комерційного агента. Отже комерційний агент:

1. Бере участь у роботі з установлення необхідних ділових контактів поміж покупцями і продавцями товарів, у тому числі технічної та іншої продукції (обладнання, сировини, напівфабрикатів тощо), а також надає різні комерційні послуги.

2. Сприяє купівлі та продажу партій товарів (оптом), а також театральної, музичної та інших видів творчої продукції (постановка вистав, виступ артистів, спортсменів, видання книг, записування музичних творів тощо).

3. Забезпечує належне оформлення укладених договорів і контрактів, інших необхідних документів, у тому числі страхових та експортних ліцензій.

4. Виконує необхідну технічну роботу під час укладання угод, договорів і контрактів, розміщення реклами в засобах масової інформації.

5. Організовує надання транспортних засобів і забезпечення виконання інших умов, передбачених укладеними угодами, договорами і контрактами, надає допомогу в доставлянні товарів.

6. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

7. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

Оскільки у комерційного агента є обов’язки, які він виконує, то він також володіє й правами, які з ними пов’язані. Отже, комерційний агент має право:

1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

Також, комерційний агент несе відповідальність з таких причин, як:

1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях тощо.

Організація роботи комерційного агента

В період проходження практики я ознайомилася з процесом організації роботи комерційного агента.

Отже, комерційний агент розпочинає роботу з вивчення асортименту, що пропонує фірма. Тобто ознайомлення з комерційними пропозиціями фірм, які б бажали заключити угоди з нашим торговим підприємством. На цьому етапі вивчається найоптимальніший асортимент товарів, які пропонуються для супермаркету за найліпшими цінами та умовами.

Наступним йде вивчення клієнтів фірми, з якими працює агент. Це необхідно для визначення того, чи необхідно й надалі продовжувати з ними працювати, чи знайти більш вигідну пропозицію для заключення договорів по закінченню діючого контракту.

Іншим етапом в роботі комерційного агента є ділові контакти з клієнтами по визначенню асортименту, розміщення в торговому залі, замовлення та доставці. На цьому етапі визначається точний асортимент товарів, які будуть надходити до супермаркету «Сільпо», а також вирішується питання з приводу того, яка площа у торговому залі буде відводитися під цю групу товару. Окрім цього, оформлюється безпосереднє замовлення на товари та обговорюються умови доставки товарів чи то буде само вивіз, чи доставка до дверей складу.

Після чого вже всі обговоренні питання документально оформлюються на підприємстві у вигляді карток клієнтів, замовлень, маршрутів тощо.

Аналіз ефективності роботи комерційного агента

Проаналізувавши роботу комерційного агента підприємства, на якому я проходжу практику, я прийшла до висновку, що вона є досить ефективною, оскільки усі прийняті агентом рішення були вигідними та довготривалими для супермаркету «Сільпо та принесли значний прибуток підприємству.

Що стосується операцій з документального оформлення роботи комерційного агента, то вони виконувалися точно та без затримок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]