Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тлумачення тем.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

3. Програма навчальної дисципліни Змістовий модуль 1. Знайомство.

Тема 1. Особистісна інформація. Я, моя сім’я та друзі.

Мета: Студенти мають оволодіти необхідними виразами та словами з теми «Я, моя сім’я та друзі», щоб бути в змозі представитися, розповідати про себе, своїх батьків, родичів та друзів, а також розпитувати інших з метою отримати особистісну інформацію. Студенти мають засвоїти фонетичний матеріал з тем: «Артикуляційна база англійської мови. Будова артикуляційного апарату та особливості його роботи при вимові англійських звуків. Алфавіт. Поняття про фонему. Голосні та приголосні фонеми, їх класифікація». Студенти мають опанувати граматичний матеріал з тем: «Особові займенники. Особливості порядку слів в англійському реченні. Дієслово. Стверджувальна, питальна та заперечна форми дієслова to be. Дієслово have, have got». Ознайомити студентів з культурою спілкування англійською мовою.

Тема 2. Родинні зв’язки.

Мета: Навчити студентів представляти себе, своїх друзів, батьків, давати елементарні інструкції, повідомляти про місцезнаходження предмета, описувати предмети загального вжитку. Студенти мають оволодіти необхідними виразами та словами з теми «Родинні зв’язки», щоб бути в змозі розповідати про склад своєї родини, близьких та дальніх родичів, друзів, а також розпитувати інших про їхні родини. Студенти мають засвоїти фонетичний матеріал з тем: «Фонетична транскрипція та її види. Типи складів. Правила складоподілу. Правила читання голосних літер в залежності від типу складу. Голосні та приголосні диграфи, бленди». Студенти мають опанувати граматичний матеріал з тем: «Стверджувальні, заперечні, питальні та наказові речення. Особливості утворення різних типів питальних речень. Іменник: власні та загальні назви. Артикль: означений, неозначений, відсутність артикля». Навчити студентів читати, розвивати у студентів навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання.

Тема 3. Робота та професії.

Мета: Студенти мають оволодіти необхідними лексичним матеріалом з теми «Робота та професії», щоб бути в змозі розповідати про професії та види діяльності членів своєї родини, друзів, а також розпитувати інших про їхні професії. Студенти мають засвоїти фонетичний матеріал з тем: «Правила читання голосних літер та диграфів в наголошених та ненаголошених складах. Інтонація розповідних, питальних, наказових речень. Наголос у словах. Звуко-буквені відповідники (Graphical rules)». Студенти мають опанувати граматичний матеріал з тем: «Іменник. Злічувані, незлічувані іменники. Правила утворення множини. Прийменник: місця, напрямку (at, on, in, to). Займенники: кількісні much/many, неозначені some/any/no (зі злічуваними та незлічуваними іменниками), вказівні, особові (об’єктний відмінок), присвійні. Кількісні числівники. Дієслово. Конструкція There is/there are. Модальні дієслова: can, may». Навчити студентів читати прості тексти та невеличкі діалоги з розумінням основного змісту прочитаного, розвивати у студентів навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання.