Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тлумачення тем.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

Тема 2. Культура харчування та здорове харчування.

Мета: Навчити студентів аналізувати та узагальнювати отриману інформацію з теми «Культура харчування та здорове харчування». Студенти мають демонструвати вільне володіння тематичною лексикою, щоб бути в змозі аргументувати власну думку та висловлювати своє ставлення до інших точок зору щодо культури харчування та здорового способу життя. Студенти мають опанувати та консолідувати граматичний матеріал з тем: «Дієслово: майбутні часові форми. Модальні дієслова: have to, ought to, must, should. Вживання артикля з назвами продуктів харчування та речовин». Удосконалювати навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення та тексти, з використанням активної лексики з теми. Навчити студентів читати (з розумінням основного змісту прочитаного) англомовні газетні статті, присвячені здоровому харчуванню. Навчити студентів писати твір-роздум на тему «Ми їмо заради життя, чи живемо заради їжі?». Розширювати соціокультурні знання студентів про культуру харчування в різних країнах.

Тема 3. Приготування їжі.

Мета: Студенти мають оволодіти необхідними лексичним матеріалом з теми «Приготування їжі» щоб бути в змозі обговорювати різноманітні страви та способи їх приготування. Студенти мають опанувати та консолідувати граматичний матеріал з тем: «Дієслово: минулі часові форми. Вживання артикля з незлічуваними іменниками. Особливості вживання герундія та інфінітива після певних дієслів». Удосконалювати навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення та тексти, з використанням активної лексики з теми. Навчити студентів читати (з пошуком детальної інформації) англомовні рецепти приготування страв. Навчити студентів складати детальні рецепти своїх улюблених страв. Розвивати у студентів навички монологічного та діалогічного мовлення.

Тема 4. Національні страви (в Україні та англомовних країнах).

Мета: Навчити студентів аналізувати та узагальнювати отриману інформацію з теми «Національні страви». Студенти мають демонструвати вільне володіння тематичною лексикою, щоб бути в змозі обговорювати, порівнювати національні страви та способи приготування їжі в Україні, Великобританії та США. Студенти мають консолідувати граматичний матеріал з тем: «Дієслово: часові форми. Складні дієслова (Phrasal Verbs). Прикметник. Ступені порівняння». Удосконалювати навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення та тексти, з використанням активної лексики з теми. Навчити студентів читати (з розумінням основного змісту прочитаного) англомовні газетні статті, присвячені стравам країн світу. Розширювати соціокультурні знання студентів про національні та екзотичні страви.

Тема 5. Місця громадського харчування. В ресторані.

Мета: Студенти мають оволодіти необхідними лексичним матеріалом з теми «Місця громадського харчування. В ресторані», щоб бути в змозі обговорювати, порівнювати різні заклади громадського харчування та норми поведінки в них. Студенти мають опанувати та консолідувати граматичний матеріал з тем: «Дієслово: часові форми. Правила узгодження підмета та присудка. Складні дієслова (Phrasal Verbs)». Удосконалювати навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення та тексти, з використанням активної лексики з теми. Навчити студентів писати/складати меню. Розвивати у студентів навички монологічного та діалогічного мовлення. Розвивати у студентів навички вивчаючого читання. Розширювати соціокультурні знання студентів про норми етикету в місцях громадського харчування.