Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Individualna_robota.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

8. Організаційні основи діяльності туристичної фірми

Організація діяльності, пов’язаної з наданням туристичних послуг передбачає вивчення і вміння застосовувати на практиці багатьох нормативних документів таких як:

Документи, якими регулюється туристична діяльність:

1. Закон України «Про туризм» був прийнятий Верховною Радою України 15 вересня 1995 року. Цей закон визначає загальні правові, організаційні, виховні та соціально-економічні засади реалізації державної політики України в галузі туризму. Метою Закону є створення правової бази для створення туризму як високорентабельної галузі економіки та важливого засобу культурного розвитку громадян, забезпечення зайнятості населення, збільшення валютних надходжень, захист законних прав та інтересів туристів і суб’єктів туристської діяльності, визначення їх обов’язків і відповідальності.

2. Закон України «Про захист прав споживачів» від 12 травня 1991 року № 1023 ХІІ, що є основою державного регулювання безпеки товарів і послуг з метою захисту людини, її майнового та природного середовища. Цей Закон регулює відносини між споживачами товарів (робіт, послуг) і виробниками, виконавцями, продавцями в умовах різних форм власності, встановлює права споживачів та визначає механізм реалізації державного захисту їх прав.

3. Закон України «Про страхування» від 7 березня 1996 року № 85/96. Цей закон регулює відносини у сфері страхування і спрямований на створення ринку страхових послуг, посилення страхового захисту майнових інтересів підприємств, установ, організацій та громадян.

4. «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», від 23 вересня 1994 року № 185/94.

5. «Про державний кордон України», від 4 листопада 1991 року №1777-ХІІ. Україна, керуючись Конституцією України, Декларацією про державний суверенітет України та Актом проголошення незалежності України, неухильно проводить політику миру, виступає за зміцнення безпеки народів України виходячи із принципів непорушності державних кордонів, які є відображенням територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності, суверенітету та єдності України. Державний кордон України є недоторканним.

6. «Про правовий статус іноземців», від 4 лютого 1994 року № 3929-ХІІ. Цей Закон визначає правовий статус іноземців в Україні, закріплює основні права, свободи та обов’язки іноземних громадян та осіб без громадянства, які проживають або тимчасово перебувають в Україні, і визначає порядок вирішення питань, пов’язаних з їх уїздом в Україну або виїздом з України.

7. «Про підприємництво», від 7 лютого 1991 року № 698-ХІІ.

8. «Про підприємництва в Україні», від 27 березня 1991 року №887-ХІІ. Цей Закон визначає види і організаційні форми підприємств, правила їх створення, реєстрації, реорганізації і ліквідації, організаційний механізм здійснення ними підприємницької діяльності в умовах переходу до ринкової економіки.

9. «Про рекламу» рекламодавець не має право розташовувати рекламу без наявності ліцензії.

10. «Про охорону навколишнього середовища».

11. «Про внесення змін в закон України «Про туризм».

12. Декрет Кабінету Міністрів «Про стандартизацію та сертифікацію»;

13. Ліцензійні умови провадження туроператорської та турагентської діяльності;

14. ГОСТ 28681.1-95 «Туристско-экскурсионное обслуживание. Проектирование туристических услуг»;

15. ГОСТ 28681.2-95 «Туристско-экскурсионное обслуживание. Туристические услуги. Общие требования»;

16. ГОСТ 28681.3-95 «Туристско-экскурсионное обслуживание. Требования по обеспечению безопасности туристов и экскурсантов».

На діяльність туристичного підприємства в Україні поширюється дія всіхзаконодавчих актів регламентуючих підприємництво в Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]