Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ_МАРКЕТИНГ / кпіз7_маркетинг.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
50.18 Кб
Скачать

Цікаві факти

Страусове м'ясо - дуже високоякісне. Рівень холестери­ну в ньому у 20 разів менший, ніж у м'ясі будь-яких інших домашніх тварин та птахів, але воно містить таку ж кількість протеїну, як і яловичина, свинина, баранина, курятина. М'ясо страусів містить лише 1% жиру. За своїм виглядом та смаком воно нагадує яловичину або телятину з присмаком дичини: соковите і ніжне.

З такого м'яса готують біфштекси, ростбіфи, паштети. Його можна готувати, засмажуючи в лимонному маслі з роз­різаним мигдалем або маринуючи в оливковому маслі з ли­моном та чорним перцем, а потім посипати тертим сиром. У ресторанах користуються популярністю такі страви: кот­лети відбивні із страусового м'яса; м'ясо страуса тушкова­не або смажене з грибами та пагонами бамбука; м'ясо стра­уса з йогуртом.

«У перспективі можна просувати цей товар для масово­го споживання до кінцевого споживача. Але для початку - пропонувати ресторанам та спеціалізованим магазинам. Велика проблема - ціна, адже для того, щоб просувати то­вар для широких мас, треба істотно знизити ціну. Справді, на сьогоднішній день цей продукт досить дорогий та майже недоступний широким верствам населення, що зумовлено нерозвиненістю галузі, і це слід розглядати як фактор часу.

Не можна не враховувати того, що на сьогодні в Європі склалися певні труднощі зі збутом яловичини у зв'язку з по­ширенням захворюваності великої рогатої худоби. Отже, є всі підстави вважати, що процес розвитку страусівництва в нашій країні призведе до того, що ця галузь посяде гідне місце серед інших галузей тваринництва».

Запитання

  1. Які особливості маркетингового середовища є важливими для просування на українському ринку нового продукту - страусового м'яса?

  2. Якими, на вашу думку, є особливості кожного етапу охоплення українського ринку новим продуктом?

  3. Чи потребує кожен з цих етапів окремого підходу щодо просу­вання продукції? Чому? Які б ви запропонували елементи комп­лексу просування на кожному етапі з урахуванням визначених цільових аудиторій?

  4. Які можливості позиціонування нового товару на етапі масо­вого споживання? Обґрунтуйте відповідь.

КПІЗ 7 (ЧАСТИНА 2)

ЗАВДАННЯ 1. Оптово-роздрібна фірма «Фарфор-фаянс» продає фарфорові столові комплекти. Річний попит – 12000 комплектів, ціна одного комплекту – 10 грош. од. Витрати на замовлення -540 грош. од., витрати на зберігання одиниці продукції – 16 грош. од.

Слід визначити оптимальну кількість комплектів у замовленні, точку відновлення замовлення та загальні витрати з метою зменшення витрат на запаси.

ЗАВДАННЯ 2. Розробіть програму інтегрованих маркетингових комунікацій з використанням основних інструментів маркетингових комунікацій для нового Інтернет-кафе в мікрорайоні «Аляска» м. Тернополя.

Соседние файлы в папке КПІЗ_МАРКЕТИНГ