Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stud_ukr_2013 / Студ.укр / Модуль / Тести / Кардіологія / Мiокардити та кардiомiопатii.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
71.68 Кб
Скачать

Мiокардити та кардiомiопатiї

Питання N 1

Яке з наведених ускладнень є найбільш характерним для важкого перебігу дифузного неревматичного міо­кардиту?

А. Септичний міокардит

В. Хронічне легеневе серце

С. Рецидивуючий набряк легень

D. Хронічна бівентрикулярна серцева недостатність

Е. Розрив серця з тампонадою

*Питання N 2

Хворий 32-х років звернувся з скаргами на перебої в роботі серця, запаморочення, задишку при фізичному навантаженні. До цього часу не хворів. Об-но: Ps- 74/хв., ритмічний. АТ- 130/80 мм рт.ст. При аускультації: перший тон нормальної звучності, систолічний шум над аортою. На ЕКГ: гіпертрофія лівого шлуночку, ознаки порушення реполяризації в I, V5, V6 відведеннях. ЭхоКГ: міжшлуночкова перетенка 2 см. Який найбільш вірогідний діагноз?

A Гіпертрофічна кардіоміопатія

B Стеноз гирла аорти

C Гіпертонічна хвороба

D Інфаркт міокарду

E Коарктація аорти

*Питання N 3

У хворого М., 50 р., відмічається задишка при фізичному навантаженні, періодична втрата свідомості. Аускультативно – систолічний шум в ІІІ міжребер‘ї зліва від грудини. При УЗД серця – симетрична гіпертрофія ЛШ, його діастолічна дисфункція з деяким зменшенням порожнини. Спостерігається передньо-систолічний рух передньої стулки мітрального клапану. Яка патологія у хворого?

A Гіпертрофічна кардіоміопатія

B Рестриктивна кардіоміопатія

C Дилятаційна кардіоміопатія

D Постінфарктний міокардіосклероз

E Стеноз вустя аорти

Питання N 4

Хвора 36 років звернулась до лікаря зі скаргами на епізо­дично виникаючий біль у грудній клітці тривалістю 5-10 хв. Біль з'являється як у спокої, так і при фізичних наванта­женнях, не іррадіює. Два члени сім'ї померли у віці 50 і 56 років від захворювання серця. Об-но: стан хворої задовільний. АТ - 120/70 мм рт. ст. Пульс - 70 уд./хв. Визначається посилений верхівковий пош­товх; вислуховується систолічний шум уздовж лівого краю груднини, інтенсивність шуму зростає у положенні напівсидяч­и. На ЕКГ - виражена iнверсiя зубця Т в 1, aVL, V3-V6 . Яка найбільш відповідна терапія цієї патології?

А. Негайне хірургічне втручання

В. Вазодилататори

С. Бета-адреноблокатори

D. Серцеві глікозиди

Е. Фуросемід

Питання N 5

Що не є причиною правограми на ЕКГ?

А. Мітральний стеноз

B. Міокардит

C. Емфізема легенів, пневмосклероз

D. Бронхіальна астма, емфізема легенів

E. Тромбоемболія крупних гілок легеневої артерії

Питання N 6

Через 2 тижні після перенесеної ГРВІ у хворого з’явились задишка, серцебиття, кашель вранці, набряки на ногах, субфебрилітет. У крови: ШЗЕ – 32 мм/год, СРБ (++), фібриноген – 4,6 г/л. На ЕКГ - негативний зубець Т (до 1,5-2 мм) в V1 – V6. Ваш діагноз?

A. Ревматизм

B. Поствірусний міокардит

C. ІХС. Стенокардія

D. ІХС. Інфаркт міокарду

E. Дилатаційна кардіоміопатія

Питання N 7

Хвора 30 років скаржиться на пекучий, стискаючий біль в ділянці серця на протязі 2 тижнів, задишку при незначному фізичному навантаженні, серцебиття. Захворіла 3 тижні тому, після ГРВІ. Об-но: блідість шкіри, акроціаноз. АТ - 95/75 мм рт. ст. Пульс - 98 уд./хв. Розширення меж серця вліво і вправо. Тони серця глухі, над верхівкою – помірний систолічний шум. Ваш діагноз?

А. ІХС. Кардіосклероз

B. Дилатаційна кардіоміопатія

C. Поствірусний міокардит

D. Ексудативний перикардит

E. Гострий інфекційний ендокардит

*Питання N 8

Хворий 40 років скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, набряки на гомілках, серцебиття, перебої в роботі серця. ЧCC – 150 за 1 хв., миготлива аритмія. Межі серця розширені в обидві сторони .Тони серця приглушені. Печінка на 6 см нижче краю реберної дуги. ЕхоКГ – дилатація камер серця (КДР лівого шлуночку 6.8 см) ФВ 29\%, клапанний аппарат без змін. Який найбільш імовірний діагноз?

A Дилятаційна кардіоміопатія

B Ексудативний перікардит

C Рестриктивна кардіоміопатія

D Гіпертрофічна кардіоміопатія

E Тіреотоксична кардіоміопатія

Питання N 9

У жінки 38 років через 2 тижні після ГРВІ з`явився ниючий біль у ділянці серця, перебої в його роботі. Об-но: зріст - 155 см, вага – 86 кг. Тони серця приглушені, межі помітно не змінені. Короткий систолічний шум у V т., поодинокі екстрасистоли, ЧСС – 84 у хв., пульс – 80 уд./хв., АТ - 110/70 мм рт. ст. У крові: л. – 7,6, ШЗЕ - 18 мм/год. На ЕКГ - шлуночкові та суправентрикулярні екстрасистоли. Вкажіть найбільш імовірний діагноз?

A. НЦД по кардіальному типу

B. Поствірусний міокардит

C. Кардіоміопатія метаболічна

D. Ділатаційна кардіоміопатія

E. Гіпертрофічна кардіоміопатія

*Питання N 10

У жінки 30-ти років, хворої на грип, виникла задишка при помірному фізичному навантаженні, серцебиття, ниючий біль в ділянці серця. Об'єктивно: Ps- 96/хв., АТ- 100/60 мм рт.ст. Над верхівкою І тон ослаблений, м'який систолічний шум. Про появу якого ускладнення свідчить дана клінічна картина?

A Гострого вірусного міокардиту

B Гострого інфекційно алергічного міокардиту

C Ідіопатичного міокардиту

D Міокардіодіопатії

E Нейро-циркуляцторної дистонії

*Питання N 11

Жінка 43 років протягом 3 тижнів скаржиться на колючий біль в ділянці серця, задишку, перебої в діяльності серця, підвищену стомлюваність. Місяць тому - ГРЗ. Об'єктивно: межі серця +1,5 см ліворучі, тони приглушені, м'який систолічний шум на верхівці та в т. Боткіна, ЧСС= 98/хв, поодинокі екстрасистоли. АТ- 120/80 мм рт.ст. Печінка не пальпується, набряків немає. В крові: Л - 6,7 х10*9/л., ШЗЕ - 21 мм /год. Який найбільш ймовірний діагноз?

A Гострий міокардит

B Клімактерична міокардіодистрофія

C ІХС, Стенокардія

D Ревматизм, мітральна недостатність

E Гіпертрофічна кардіоміопатія

Питання N 12

Хвора 35 років скаржиться на задишку, набрякі ніг. Місяць тому у відповідь на введення антирабічної сироватки (була покусана собакою) з’явилась кропивниця. Це супроводжувалось задишкою, тахікардією, ниючими болями в серці. Три тижні зберігався субфебрилітет. На ЕКГ подовження інтервалу PQ. Зубець Т у відведеннях V1-V6 був негативним. Був виставлений діагноз: «Гострий міокардит алергічного генезу». Яка група препаратів з перелічених застосовується для лікування міокардитів?

А. Ферментні засоби

В. Транквілізатори

С. Блокатори Н2-рецепторів