Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Fw_UPP / УПП-ПРАКТИКА_6-9.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
827.39 Кб
Скачать

2.4. Визначення пізніх термінів завершення робіт

Такий аналіз починається з найостаннішої роботи мережевого графіка. Кожного разу, виконуючи крок назад до початку мережевого графіка, необхідно віднімати час даної роботи із загальної тривалості проекту в цілому, з тим, щоб визначити терміни її найпізнішого можливого початку (LS) і закінчення (LF) виконання. За початкову часову точку при виконанні аналізу вибирається час пізнього закінчення найостаннішої роботи проекту. У цієї роботи даний час співпадає з часом раннього закінчення її виконання (EF). Припустимо, що ми можемо прийняти EF передбачуваного закінчення проекту (ТЕ) рівним 235 робочим дням. LF для роботи H стає 235 робочих днів (EF=LF, рис.24).

Виконуючи такий аналіз, слід пам'ятати:

1. Віднімаєте час роботи на кожному кроці, починаючи з останньої роботи проекту (LF - Dur = LS).

2. Ви переносите LS на попередню роботу і прирівнюєте LF до неї, якщо:

3. Попередня робота не є операцією дроблення; інакше Ви вибираєте найменший LS зі всіх робіт, яким дана робота дає початок, і прирівнюєте до цього значення її LF.

Застосуємо ці правила до нашого прикладу з бізнес - центром. Починаємо з роботи H і її LF в 235 робочих днів. LS для роботи дорівнює 200 робочих днів (LF - Dur = LS або 235-35=200). LS для роботи H стає LF для роботи E і G. LS для робіт E і G стає відповідно 185 і 30. Далі LS для роботи G стає LF для роботи F, і її LS стає рівним 20. Ми бачимо, що роботи В і С є роботами дроблення, які пов'язані з роботами Е і F. Пізній фініш для роботи В контролюється LS робіт Е і F. LS для роботи Е = 185 днів і для роботи F = 20 днів. Необхідно слідувати за стрілкою назад від робіт Е і F до роботи В.

Відзначимо, що час LS для робіт Е і F поміщений в правий блок, і таким чином можна вибрати найменший час - 20 днів. Завершальна робота В може бути завершена за 20 днів; інакше виконання роботи F затримається, затримається й виконання проекту. LF для роботи С ідентично роботи В, оскільки вона також визначається LS робіт Е і F. Робота D отримує своє пізнє закінчення (LF) від роботи F. Обчисливши LS (LF - Dur = LS) для робіт В, С, D, ми можемо визначити LF для роботи А, яка є операцією дроблення. Видно, що закінчення роботи А, визначається операцією В, яка є найменшим LS для робіт В, С і D. Оскільки LS для роботи В складає період часу 5 днів, LF для роботи А = 5, і її LS = 0. Аналіз завершений, і терміни останньої роботи стають відомими.

Рис. 24. Визначення пізніших термінів виконання робіт мережевого графіку для проекту створення бізнес-центру

Завдання 1. Підприємство розширює виробництво товарів. З цієї метою розроблено проект реконструкції одного з цехів. Проект передбачає виконання ряду робіт (табл. 9). Через брак нормативів тривалість виконання робіт визначена експертним методом. Для кожної роботи фахівці підприємства визначили мінімальну тривалість її виконання за сприятливих умов і максимальну тривалість за несприятливих умов. Потрібно побудувати мережевий графік і лінійну діаграму виконання робіт з реконструкції цеху даного підприємства, визначити очікуваний час виконання робіт.

Таблиця 9. Основні види робіт з реконструкції цеху підприємства

Перелік робіт

Попередні роботи

Тривалість, діб

мінімальна

максимальна

1.

Розробка та затвердження проекту реконструкції цеху, ухвалення рішення щодо початку робіт

-

30

40

2.

Демонтаж непотрібного устаткування

1

10

15

3.

Закупівля нового устаткування

1

7

10

4.

Доставка устаткування

3

2

5

5.

Будівництво фундаментів для встановлення нового устаткування

2;3

15

20

6.

Підведення комунікацій

2;3

5

7

7.

Взяття на бухгалтерський баланс нового устаткування

4

2

3

8.

Монтаж нового устаткування і проведення пусконалагоджувальних робіт

5;6;7

10

15

9.

Здача в експлуатацію

8

1

3

Соседние файлы в папке Fw_UPP