Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індивідуальні завдання з укр. мови.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

Лист – прохання

Шановні ______________________________!

Ви, мабуть, уже знаєте, що наша компанія розпочала будівництво гальванічного цеху нового зразка. Однак, на жаль, у процесі роботи виявилося, що ми не маємо достат­ньої кількості фахівців для його випробування та експлуата­ції. Ось чому ми звертаємось до вас із проханням допомог­ти нам із підготовкою відповідних кваліфікованих кадрів.

У зв’язку з цим просимо відрядити до нас кількох досвід­чених спеціалістів, які б могли провести курс навчання на місці й, можливо, дали б нам деякі практичні рекомендації.

Сподіваємось, що ви не відмовитесь допомогти нам.

Наперед вдячні______________

(підпис)

Лист – звернення

Першому заступнику

генерального директора

ДП “Укрметртестстандарт”

Римеру В.Д.

Просимо Вас надати роз’яснення щодо необхідності проведення обов’язкової сертифікації продукції _____________________________________________________

(найменування продукції)

код УКТЗЕД ______________________________, що надійшла на нашу адресу

в кількості_______________________________________________________________

згідно ___________________________________________________________________

(вказати супровідні документи – інвойс, контракт, авіанаклдана)

________________________________________________________________________

з метою_________________________________________________________________

(вказати мету ввезення)

Наші реквізити:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Оплату гарантуємо.

Додатки. 1. Копія інвойсу від №

2. Копія контракту від №

3. Копія авіанакладної від №

Керівник ________________________

Лист- повідомлення

НАЧАЛЬНИКУ ВІДДІЛЕННЯ № _________

філії АКБ «______________________»

________________________________

________________________________

 

Заявник: ________________________________

________________________________

________________________________

 

 

            ____________ року між АКБ «______________» (надалі – Банк) в особі начальника відділення № ______ АКБ «______________» ________________________ та мною було укладено договір № ___ про банківський строковий вклад (депозит) в іноземній валюті (далі – Договір). У відповідності до Договору Банк прийняв на депозитний рахунок грошові кошти в доларах США у сумі 16530 (шістнадцять тисяч п’ятсот тридцять USD00 центів), що підтверджується додатками до Договору, на строк з __________ року по __________ року. Згідно пункту ____ Договору за час користування коштами Вкладу, протягом строку, зазначеного п. 1.1. цього Договору, Банк нараховує і виплачує Клієнту проценти за ставкою ______ % річних.

              Пунктом ________ Договору передбачено, що Договір припиняє свою дію у випадках, передбачених в п.п. ___________. Згідно п. 2.8. Договору після закінчення строку, визначеного п. ___ цього Договору, кошти з депозитного рахунку повертаються Клієнту за його вимогою, а дія цього Договору припиняється.

            Враховуючи викладене, керуючись положеннями Договору (п.п. __________________) прошу в день закінчення дії Договору № ________ про банківський строковий вклад (депозит) в іноземній валюті від __________ року, а саме, __________ року повернути мені готівкою всю суму вкладу – 16530,00 доларів США (шістнадцять тисяч п’ятсот тридцять USD00 центів), а також нараховані проценти.

            Враховуючи положення п.п. ____ та ____ Договору, даним листом підтверджую своє бажання припинити дію договору № ____________ в момент закінчення строку Вкладу, передбаченого п. ____ Договору, та вимагаю повернення готівкою внесених коштів та процентів.

 

 

________________ р.                                                _________________ / ______________/

Лист – запит

Посилаючись на переговори з вашим представником _______________ , просимо вислати нам тверду пропозицію на поставку запасних частин до комбайнів «Дон». У пропозиції просимо вказати повну назву, тип, технічні характеристики, ціну й вагу кожної позиції специфікації, а також можливий термін і загальний обсяг поставки. Просимо також окремо вказати вартість упаковки та транспортування.

Зазначте також, будь ласка, точну дату надсилання нам вашої пропозиції.

Наперед вдячні вам.

З повагою___________

(підпис)