Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Virobnicha_praktika_GRS.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
315.39 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАТВЕРДЖУЮ

В.о. ректора __________ С.В. Іванов

(підпис) (Ініціали, прізвище)

«_____» ____________ 2011 р.

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проходження виробничої практики

для студентів спеціальності

6. 140101 «Готельно-ресторанна справа»

напряму підготовки 0104 «Сфера обслуговування»

Реєстраційний номер СХВАЛЕНО

електронних методичних на засіданні кафедри

вказівок у НМУ організації готельного та

_____________________ туристичного обслуговування

Протокол №01 від 03.09.2010 р.

КИЇВ НУХТ 2010

Готельно-ресторанна справа: Метод. вказівки до проходження виробничої практики для студентів спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» напряму підготовки 0104 «Сфера обслуговування» / Уклад.: В.Ф.Доценко, О.В.Арпуль, Д.І.Басюк, О.Б.Шидловська та ін. – К: НУХТ, 2010. – 29 с.

Рецензент:Миколів І.М., ст. викл кафедри технологічного обладнання харчових виробництв.

Укладачі: В.Ф.Доценко, докт. тех наук, професор

О.В.Арпуль, канд. техн. наук

Д.І.Басюк, канд. пед. наук

О.Б.Шидловська, канд. техн. наук, доценти

С.А.Замура, канд. техн. наук

Ю.І.Сологуб, канд. геогр. наук, старші викладачі

Відповідальний за випуск Д.І.Басюк, к.п.н., доцент.

Вступ

Практична підготовка студентів спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 1401 «Сфера обслуговування» є обов’язковою складовою частиною навчального процесу підготовки фахівців для сфери гостинності. Виробнича практика логічно продовжує процес теоретичного навчання та сприяє формуванню професійно значимих умінь та навичок, психологічної готовності до виконання обов’язків на робочих місцях у підприємствах готельного господарства та закладах харчування. Організація практичної підготовки регламентується Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, що затверджено наказом Міністерства освіти України від 8.04.1993 № 93. Зміст практики визначається вимогами, що викладені в Державному галузевому стандарті вищої освіти з напряму 0504 «Туризм», що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 14.06.2004 № 476 та у Варіативній компоненті Освітньо-кваліфікаційної характеристики та Освітньо-професійної програми підготовки фахівців спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» у Національному університеті харчових технологій.

Програма виробничої практики є основним навчально-методичним документом, де розглядаються загальні питання організації, проведення та підведення підсумків практики.

Мета і завдання виробничої практики

Метою виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань студентів з організації та технології обслуговування на підприємствах готельно-ресторанного господарства, ознайомлення з сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, оволодіння професійними вміннями та навичками та готовності до самостійної професійної діяльності в умовах конкурентного ринкового середовища.

Завдання виробничої практики:

  • ознайомитись з технологічними основами готельної та ресторанної діяльності, основними, допоміжними та обслуговуючими технологічними процесами, циклами та операціями, що лежать в основі готельної діяльності;

  • сформувати знання і уміння з аналізу та реалізації технологічних процесів, циклів та операцій для забезпечення ефективного виробництва і споживання готельних та ресторанних послуг відповідно до міжнародних стандартів якості та гостинності;

  • ознайомитись з нормативними документами та технологічними стандартами послуг проживання та харчування на даному підприємстві, а також системою контролю за дотриманням якості послуг;

- ознайомитись з сучасним обладнанням підприємств готельного та ресторанного сервісу, методами та формами здійснення технологічних процесів, технікою безпеки та охороною праці на підприємстві.

- Виробнича практика студентів проводиться на підприємствах готельного та ресторанного господарства різних форм власності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]