Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VKAZIVKI_DO_VIKONANNYa_OKREMIKh_ROZDILIV.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
595.97 Кб
Скачать

Вказівки до виконання окремих розділів

Проекту

Розрахунково-пояснювальна записка

Вступ

На 2-3 сторінки дається характеристика сучасного стану галузі готельного господарства і перспективи її розвитку. Висвітлюються основні напрями удосконалення структури мережі, шляхи покращення матеріально-технічної бази і підвищення ефективності виробничо-торговельної діяльності підприємств гостинності. Обґрунтовується актуальність теми курсового проекту, визначається його мета і головні завдання, які передбачається вирішити в процесі його виконання.

При написанні «Вступу» використовуються літературні джерела, періодична преса, фахові журнали, Інтернет-ресурси і т.д.

Розділ 1 Техніко-економічне обґрунтування проекту

Техніко-економічне обґрунтування призначене для мотивації необхідності йекономічноїдоцільності проектування підприємств гостинності. Обґрунтування проекту дозволяє правильно обрати тип підприємства, його категорію, місткість, вибрати місце розташування, визначити потенційний контингент споживачів і перелік надаваємих послуг.

1.1 Характеристика району, де планується розмістити заклад, та обґрунтування вибору місця будівництва

Насамперед, наводиться стисла характеристика туристично-рекреаційної (кліматичні умови, природно-заповідні території, природно-рекреаційні та історико-культурні ресурси) або ділової (економічна характеристика, скупченість ділової активності тощо) привабливості регіону, субрегіону, міста та району, в якому планується будівництво (реконструкція) закладу готельного господарства.

Далі розглядається значимість регіону; особливості регіонального розвитку ділової активності; зовнішні зв’язки району, міста; розвиток індустрії розваг та відпочинку (з діаграмами та графіками),транспортної системи тощо.

Після всебічного аналізу всіх показників вказується адреса, за якою планується спорудження об’єкту, та обґрунтовується вибір місця будівництва.

1.2 Аналіз існуючого ринку готельних послуг

Для визначення типу, категорії та перспектив розвитку проектуємого закладу необхідно з’ясувати існуючу забезпеченість регіону готелями і ступінь їх завантаження у радіусі 2 км від місця будівництва підприємства та оформити результати досліджень у вигляді табл.1.1.

Таблиця 1.1 - Забезпеченість досліджувального регіону готелями (приклад)

Діючі підприємства

готельного господарства

Адреса

Тип

Кате-горія

Місткість та номерний фонд

Інфра-структура та послуги

Середньорічне заванта-ження, %

Grand Hotel Resort

вул. Янтарна, 1

курорт-ний готель

*****

255 номерів (Standart – 190, Superior – 50, Studio Suites – 15)

Інфраструкту-ра:

5 ресторанів, бар у басейна, коктейль-бар; 3 басейни (відкритий, закритий, дитячий); тренажерний зал, сауна, салон краси; 2 тенісні корти, дитяча площадка, ігротека.

Послуги:

- розміщення;

- харчування;

- і т.д.

80

Далі необхідно провести аналіз структури існуючої мережі підприємств готельного господарства у визначеному районі, вказати на недоліки в їх роботі та зробити висновки, визначившись з типом та категорією майбутнього закладу.