Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лабораторний практикум ОРГ (1).doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.73 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

1. Наведіть асортимент та коротку характеристику холодних страв та закусок

2. Наведіть особливості сервірування столу при подаванні холодних страв та закусок.

3. Техніка подавання холодних страв та закусок.

4. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні холодних страв та закусок.

5. Охарактеризуйте посуд, який використовується при подаванні холодних страв та закусок.

6. Наведіть асортимент та коротку характеристику гарячих закусок.

7. Наведіть температурний режим подавання гарячих закусок.

8. Наведіть особливості сервірування столу при подаванні гарячих закусок.

9. Техніка подавання гарячих закусок.

10.Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні гарячихзакусок.

11. Охарактеризуйте посуд, який використовується при подачі гарячх закусок.

Рекомендована література

Законодавча та нормативна: 1; 2; 5.

Базова: 7; 8; 9; 13.

Допоміжна: 14; 16; 18.

Лабораторна робота № 7 способи подавання перших та других страв, десертів і гарячих напоїв власного виробництва Мета і завдання роботи

Мета: ознайомлення зі способами подавання перших, других страв, десертів та гарячих напоїв власного виробництва; правилами прибирання використаного посуду.

Завдання: набуття практичних навичок подавання перших та других страв, десертів та гарячих напоїв власного виробництва; правил прибирання використаного посуду.

Обладнання та інвентар: тарілки: пиріжкові, закусочні, столові, глибокі; набори: закусочний, столовий, рибний, десертний, фруктовий; келихи для води, шампанського та вина, чашки з блюдцями чайні та кавові, кавник, молочник, заварочний чайник, цукорниця, щипці для цукру, серветки полотняні, скатертини.

Вихідні дані

1. Заклади ресторанного господарства різних типів: ресторан, кафе та їдальня; умови харчування: сніданок, обід та вечеря.

Порядок виконання роботи

1. Кожна підгрупа студентів повинна розділитися на бригади по 3 особи.

2. Кожа бригада готує меню, в якому повинно бути по 3 перші страви, 3 другі страви, 3 десерти та 3 гарячі напої власного. Меню складається з урахуванням всіх принципів та вимог до меню. Після цього оформляється меню на паперових носіях (даний етап може бути виконаний як повністю під час підготовки студентів до роботи вдома, або ж частково продовжений на лабораторній роботі).

3. Під запропоновані страви в меню студентам необхідно підібрати посуд та набори для розкладання як для порційної їх подачі так і при груповому обслуговуванні при трьох можливих способах подачі (англійський, французький, російський).

4. Для запропонованого меню і способів подачі страв та напоїв відпрацювати порядок прибирання використаного посуду під час обслуговування.

5. В ході лабораторної роботи кожна бригада студентів готує будь-який десерт та гарячий напій власного приготвування. Якщо для приготування якогось десерту та гарячого напою необхідно буде використовувати устаткування з лабораторії технології продукції ресторанного господарства, студенти повинні мати в наявності форму.

6. Висновок.