Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лабораторний практикум ОРГ (1).doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.73 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

1. Охарактеризуйте меблі для споживання кулінарно продукції в залах закладів ресторанного господарства та поза їх межами.

2.Охарактеризуйте меблі та обладнання для транспортування посуду, страв у залах підприємств харчування.

3. Охарактеризуйте меблі та обладнання для відпускання кулінарнох продукції та зберігання посуду і білизни в залах закладів ресторанного господарства.

4. Дайте характеристику порцеляновому посуду, який використовують в закладах ресторанного господарства.

5. Дайте характеристику фаянсовому посуду, який використовують в закладах ресторанного господарства.

6. Дайте характеристику металевому посуду, який використовують в закладах ресторанного господарства.

7. Дайте характеристику скляному та кришталевому посуду, який використовують в закладах ресторанного господарства.

8. Дайте характеристику пластмасовому посуду, який використовують в закладах ресторанного господарства.

9. Назвіть призначення закусочного, рибного, столового, десертного та фруктового приборів.

10. Які допоміжні прибори Вам відомі? Наведіть їх коротку характеристику.

Рекомендована література

Законодавча та нормативна: 1; 5.

Базова: 7; 8; 9.

Допоміжна: 15; 16.

Лабораторна робота № 3 моделювання процесу підготовки приміщень закладів ресторанного господарства до обслуговування споживачів Мета і завдання роботи

Мета: ознайомлення з технологічним процесом підготовки торгівельних приміщень до обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

Завдання: розробити схеми різних способів розміщення меблів в торгівельних залах підприємств харчування залежно від конфігурації приміщень та їх місткості, надати рекомендації щодо раціонального розміщення меблів в торгівельних залах; підготувати до обслуговування посуд, прибори та столову білизну, сервірувати столи в залежності від умов харчування та різних типів закладів ресторанного господарства, змоделювати процес підготовки персоналу до обслуговування.

Обладнання та інвентар: тарілки: пиріжкові, закусочні, столові; набори: закусочний, столовий, рибний, десертний, фруктовий; скляний посуд: чарки лікерна, горілчана, коньячна, рейнвейна, лафітна, мадерна, келихи для води, шампанського та вина, серветки полотняні, скатертини.

Вихідні дані

1. Завдання для моделювання процесу підготовки до обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства (додаток Е).

Порядок виконання роботи

1. Відповідно до завдання підготувати доповідь або презентацію в Power Point. Кожна доповідь (презентація) повинна мати наступну структуру: тема доповіді, номер варіанту, виконавці (ПІБ, курс та номер групи), зміст доповіді, основні положення, висновки, використана література. Презентація або доповідь не повинні перевищувати 7 хвилин.

2. Ознайомившись з теоретичними положеннями теми заняття наочно продемонструвати у вигляді схем та креслень способи розміщення меблів у залах закладів ресторанного господарства різних типів згідно з завданням викладача. Навести переваги та недоліки кожного варіанту розтановки меблів.

3. Продемонструвати попереднє сервірування столів для різних типів закладів ресторанного господарства та умов харчування за завданням викладача.

4. Висновок.