Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова робота.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
766.98 Кб
Скачать

61

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНIВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГIЙ

Кафедра менеджменту

Фінансове планування на ПрАТ Моршинський завод мінеральних вод

«Оскар»

Курсовий проект з навчальної дисципліни

Організація виробництва і планування діяльності підприємства харчової промисловості

Напрям підготовки 6.030601 «Менеджмент»

Факультет« Економіки і менеджменту»

Студент 4-2 __________________________________________ ( Мельник І. Б.)

Керівник ____________________________ ( к. е. н. доц. Рибачук – Ярова Т. В.)

Київ 2014

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ НА ПрАТ «МЗМВ» «ОСКАР»

1.1 Місце фінансового планування в ринковій економіці……………………….5

1.2 Зміст, завдання, методи та принципи фінансового планування……………..

1.3 Оцінка фінансового планування підприємства………………………………

РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПрАТ МЗМВ« ОСКАР»

2.1 Аналіз основних техніко-економічних показників ………………………….14

2.2 Аналіз фінансового стану підприємства …………………………………….27

2.3 Аналіз фінансового планування на підприємстві……………………………33

РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВОГО ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

3.1.Стан виробництва мінеральної води в Україні………………………………41

3.2. Економічна ефективність відкриття нової торгівельної точки з реалізації мінеральної води……………………………………………………………………48

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ВСТУП

В умовах ринкового господарювання найважливішими факторами, що обумовлюють масштаби і темпи розвитку підприємства, є обсяг і структура фінансових ресурсів, які перебувають в його розпорядженні. Без визначення фінансових можливостей та перспектив забезпечення сталого фінансового стану підприємство не може досягти стабільного економічного розвитку.

Кожне підприємство, незалежно від його організаційно-правової форми та форми власності, має керуватися у своїй діяльності принципами самоокупності та самофінансування, обґрунтованість формування фінансових планів та ефективності використання фінансових ресурсів стає все більш актуальною проблемою. Отже, ринок не пригнічує і не заперечує плановість взагалі, а тільки переміщує його в первинну організаційну ланку економіки – підприємство.

На сучасному етапі планування на підприємстві є внутрішньо-фірмовим. Основна його мета – забезпечення фінансових можливостей для успішної господарської діяльності, одержання необхідних до цього засобів і в кінцевому підсумку – досягнення прибутковості всіх видів діяльності підприємства.

До фінансового планування вдаються як до процесу оцінки майбутніх фінансових потреб підприємства, так і для визначення того, як проводиться фінансування в минулому періоді і на що витрачені кошти. За допомогою фінансового планування і контролю менеджери підприємства можуть оцінити, наскільки відповідають його цілям застосовані прийоми фінансових розрахунків. Прийоми планування дають змогу визначити, коли і які саме кошти потрібні підприємству.

За своєю суттю фінансове планування в підприємницьких структурах – це сукупність методів і засобів визначення джерел одержання фінансових ресурсів і напрямків їхнього використання для забезпечення господарської діяльності. Очевидні методи і засоби виступають лише інструментами розрахунку необхідних фінансових ресурсів підприємства на плановий рік. Крім того, в цьому розумінні фінансового планування наголошується на поточній діяльності, а відповідно й на поточному фінансовому плані.

Розробка управлінських фінансових рішень, їх оцінка та вибір найефективніших варіантів, форм і засобів їхньої реалізації повинні здійснюватися не лише на основі певних планових передбачень розвитку економіки підприємства, а й розрахунків ключових фінансових параметрів.

З усіх розглянутих визначень сутність фінансового планування цілком очевидним є те, що без фінансового планування не може бути досягнутий такий рівень управління економікою підприємства, який забезпечує підвищення її ефективності, успіх на ринку, розширення та оновлення матеріальної бази, успішне розв’язання соціальних питань, здійснення матеріального стимулювання працівників.