Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова робота.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
766.98 Кб
Скачать

Результати опитування експертів

Експерти

1

2

3

4

5

6

7

Приріст чистого доходу (виручки) від реалізації, тис. грн.

4050

3450

3655

3500

3850

3770

3720

Величини даного прогнозу необхідно перевірити на надійність і типовість.

Знаходимо середнє арифметичне прогнозних значень чистого доходу (виручки) від реалізації :

Осер = 25995 /7 = 3713,57 тис. грн.

Визначаємо середнє квадратичне відхилення, що характеризує розсіювання думок окремих експертів відносно середнього значення.

Висновок

У ринкових умовах господарювання особливо важливим стає правильна оцінка фінансового стану підприємства. Для її визначення розроблено багато методик поглибленого аналізу та експрес-аналізу, що базуються на системі абсолютних та відносних показників. Оцінка фінансового стану підприємства дає змогу виявити проблемні сторони діяльності підприємства, про причини, що їх зумовили а також визначити шляхи зміцнення та покращення фінансового стану підприємства. Саме завдяки проведенню оцінки фінансового стану можна реальний зробити висновок про наявні у підприємства активи та зобов’язання.

Таким чином, фінансовий стан підприємства – це комплексне поняття, яке є результатом взаємодії всіх елементів системи фінансових відносин підприємства, визначається сукупністю виробничо-господарських факторів і характеризується системою показників, що відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів.

Дана ж діяльність характеризується забезпеченістю фінансовими ресурсами, які необхідні для нормального функціонування підприємства, доцільним їх розміщенням та ефективним використанням, фінансовими взаємовідносинами з іншими юридичними та фізичними особами, платоспроможністю та фінансовою стійкістю.

Отже, було виділено п’ять головних методів аналізу фінансового стану підприємства, до кожного з них подано перелік переваг і недоліків. Найбільш трудомісткими, як було виявлено в процесі аналізу є коефіцієнтний, комплексний та інтегральний методи. Також основним недоліком перерахованих методів є відсутність стабільної сукупності нормативних значень. Більш швидкими методами оцінки виступили беззбитковий та рівноважний методи. Хоча і вони мають свої недоліки, такі як неврахування деяких сторін діяльності підприємства, а саме: конкурентоспроможність, ділова активність, кредитоспроможність, тощо.

Таким чином, аналіз фінансового стану підприємства дає якісну та кількісну інформацію про його діяльність, яка необхідна для багатьох суб’єктів ринку.

У даний час перед підприємствами стоїть важливе та необхідне завдання - правильно та якісно організувати систему перевірки та тестування фінансового стану, щоб уникнути багатьох проблем пов’язаних з погіршенням діяльності підприємства та знайти шляхи мобілізації прихованих резервів.

Отже як сіна оцінка фінансового стану є важливою складовою фінансово-господарської діяльності підприємства, що відкриває перед ним багато можливостей удосконалення та покращення свого становища.