Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_Ukrayini.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.95 Mб
Скачать

Умовно-позитивний аудиторський висновок (фундаментальна незгода)

Елементи

аудиторського

висновку.

1. Заголовок

2. Адресат

3. Вступний параграф:

- перелік перевірених фінансових звітів

- відомості про відповідальність управлінського персоналу та відповідальність аудитора

4. Параграф, що описує обсяг

5. Параграф,

в якому описуються питання, що впливають на аудиторський висновок

6.Параграф в якому висловлюється думка аудитора

7. Дата висновку

8. Адреса аудитора

9. Підпис

Аудиторська фірма „Аудит-ФАГ”

Товариство з обмеженою відповідальністю

Україна, 04053, м. Луцьк, вул. пр. Волі, 21 Тел, (0322) 2-42-85

Свідоцтво про внесення в Реєстр суб'єктів

аудиторської діяльності № 1850 від 26.01.01 р

ВИСНОВОК НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА

Акціонерам ВАТ ”Терахім-Луцьк

Аудиторами_________________________________________________________

(сертифікат аудитора серії А №000009 виданий за рішенням Аудиторської палати України № 10 від 25 січня 1994 року) аудиторської фірми „Аудит-ФАГ”, яка внесена в Реєстр суб'єктів аудиторської діяльності згідно свідоцтва № 1850, виданого Аудиторською палатою України 26 січня 2001 року за рішенням № 124, проведено незалежну аудиторську перевірку фінансової звітності відкритого акціонерного Терахім-Луцьк” (далі - "Товариство") за період діяльності з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2004 року з метою визначення достовірності звітності, обліку, його повноти і відповідності чинному законодавству та фінансовому стану Товариства станом на 31 грудня 2004 року.

Для перевірки було надано таку фінансову звітність:

  • баланс (форма № 1) станом на 31 грудня 2004 року;

  • звіт про фінансові результати за 2004 рік;

  • звіт про рух грошових коштів ( форма № 3) за 2004 рік;

  • звіт про власний капітал (форма № 4) за 2004 рік;

  • примітки до річної фінансової звітності ( форма № 5) за 2004 рік;

Відповідальність за цю фінансову звітність несе управлінський персонал відкритого акціонерного товариства Терахім-Луцьк”. Ми несемо відповідальність за висловлення думки щодо цих фінансових звітів на підставі аудиторської перевірки.

Ми провели нашу перевірку у відповідності з вимогами та положеннями Закону України "Про аудиторську діяльність" та Міжнародними стандартами аудиту. Ці стандарти зобов'язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку з метою одержання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит включає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми й розкриття інформації у фінансових звітах. Аудиторська перевірка включає також оцінку застосованих принципів бухгалтерського обліку й суттєвих попередніх оцінок, здійснених управлінським персоналом, а також оцінку загального подання фінансових звітів. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевірка забезпечує обґрунтовану підставу для висловлення нашої думки.

На нашу думку, порушено принцип прийнятої в Товаристві облікової політики стосовно нарахування амортизації основних засобів. Сума амортизації основних засобів за рік, що закінчився 31 грудня 2004 року, повинна складати при прямолінійному методі нарахування 550 тис. грн. Отже, загальну суму амортизації слід збільшити на 220 тис. грн., і на цю суму зменшити нерозподілений прибуток за 2004 рік.

На нашу думку, внаслідок впливу на фінансові звіти питань, про які йдеться в попередньому параграфі, фінансові звіти відображають справедливо і достовірно фінансовий стан відкритого акціонерного товариства Терахім-Луцьк” станом на 31 грудня 2004 року, а також результати діяльності та рух грошових коштів на 2004 рік, згідно з нормативними вимогами щодо організації бухгалтерського обліку та звітності в Україні.

25 квітня 2005 року

Директор фірми „Аудит-ФАГ” Дмитрук П.О.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]